ufak yavrularda kanat ve kuyruk dökülmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan havoc_35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

havoc_35

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
serkan
Meslek
ögretmen
İlgi Alanı
hobici arkadaşlarım abilerim kümesimdeki sıkıntı yeme daha düşmemeiş 20 kadar yavrumun kanat ve kuyruklarındaki ani dökülmelerdir kuşların keyiflerinde herhangibir sıkıntı yoktur fotoğraflarda görüldüğü gibidir yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla.

Ekli dosyalar

• IMG-20130625-WA0001.webp
    IMG-20130625-WA0001.webp
    87.4 KB · Görüntüleme: 1,306
[No message]

Ekli dosyalar

• IMG-20130625-WA0004.webp
    IMG-20130625-WA0004.webp
    98.8 KB · Görüntüleme: 1,307
[No message]

Ekli dosyalar

• IMG-20130625-WA0005.webp
    IMG-20130625-WA0005.webp
    61.2 KB · Görüntüleme: 1,292
[No message]

Ekli dosyalar

[No message]

Ekli dosyalar

• IMG-20130625-WA0003.webp
    IMG-20130625-WA0003.webp
    84.9 KB · Görüntüleme: 1,338
[No message]

Ekli dosyalar

• IMG-20130625-WA0009.webp
    IMG-20130625-WA0009.webp
    56.5 KB · Görüntüleme: 1,272
normal bir durum değil.

TÜY DÖKÜMÜ DE BÖYLE OLMAZ..BÖYLE BİRŞEYLE KARŞILAŞMADIM..

YEM SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİDİR.YAVRU SEZONU YEMİ İLE KIŞ SEZONU YEMLERİ FARKLIDIR..İÇERİK OLARAK..EĞER YEM DE HATA YAPARSAK ERKEN TÜY DÖKEBİLİRLER DİYORUM.

VE HAVALANDIRMA..AKLIMA GELEN BUNLAR.. :slm:

YEM ÇEŞİDİ OLARAK GEÇEN SENE YAZIN VERİLEN YEMLE AYNI YEM ÇEŞİTLERİ VERİLMEKTE GEÇEN SENE BÖYLE BİR ŞEY YAŞAMADIM KÜMESİM HAVADAR BİR KÜMES AMA İZMİR'DE HAVALAR ÇOK SICAK YEME DÜŞEN YAVRULARDA SALMAYA ÇIKAN YAVRULARDA BU SORUN OLMADIĞINDAN SADECE KUTLUK TA Kİ YAVRULAR ETKİLENDİĞİNDEN BENDE SICAKLIKTAN DOLAYI OLABİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.KONU HAKKINDA YORUMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

erken tüy dökümü mü diye sorduğunuz bu kuşlara anne ve babalarımı bakıyor yoksa bakıcı kuşlaramı baktırıyorsunuz. bende şu an sizin yavrularınızdaki sorunu yaşıyan bakıcılara baktırttığım bir adet yavru var. ben galiba bakıcılara yumurtayı sürdüğümde gün hatası yaptımki bakıcı kuşlar anne sütünü yani beyaz sıvıyı hazırlayamadılar ve bu yüzden yavru kuşum fazla gelişemedi ve pişik kaldı.sizdeki kuşlara şu an anne ve baba hala kusuyorsa ay çekirdeği, darı, burçak gibi gıda takviyesi yapmanızı ve eczanedende çinko içerikli vitamin şurubu alıp kuşlarınıza ya şırınga ile kuşun gagasını açıp siz bogazına sıkın yada sularına katıpta vermenizi öneririm.

Fi ver hayvanlara serin tutar, geçen seneye göre bu yaz daha sıcak geçiyor, benim yetişkin postalardan 6 tanesinde de aynı durum var, hayvanlar bir türlü tüyden çıkamadılar, kafaları kelaynak gibi neredeyse, kimisin boynu dövüş horozları gibi meydan da, ama uçurunca normal uçuyorlar, neşeleri yerinde.

Çok teşekkürler paylaşım ve fikirleriniz için.Başka yorumu ve tecrübesi olan arkadaşlarımdan ve Abilerimden paylaşım beklemekteyim saygılar.

Kuşlarıma anne baba bakıyor bakıcıların baktıklarındada aynı problemler mevcut.Yem ve vitamin konusundaki tavsilerinizi dikkate alıcam.Dediğim gibi kuşların keyiflerinde herhangi bir sıkıntı yok.TEŞEKKÜRLER TAVSİLER İÇİN COK SAĞOLUN.

Geri