ÜLKEMİZ DE SANATA VE SANATÇI YA VERDİĞİMİZ DEĞER!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
A

Anonymous

Misafir

Bazıları ölüm kararının açıklandığı anı, yani 01 şubatı kullanmaktalar ama bu yanlış !... Onun 31 ocak 1999 yılının gecesi saat yaklaşık 22.20’de ambülansla Siyami Ersek Göğüs Cerrahisi Hastanesine getirdikleri anda kalbi durmuştu… O vücudu üzerine yaklaşık 2,5 saat reanimasyon ünitesinde gereken her türlü müdahale yapıldı ama ne yazık ki hayata geri döndürülemedi… Menajeri''Hasan Uğur Epirden'' yazısından alınan bir bilgidir.

08.11.1980 Dünya ya gözlermi açtığım andan bu zaman kadar onun şarkılarıyla büyüdüm''büyüdük''.Kimi zaman bizim hafta sonu neşemiz,kimi zaman Dünay yı evimize taşıyan,kimi zaman şarkılarıyla bir çok ülkenin Cumhurbaşkanlarını oynatan,ülkmezin bana göre gelmiş geçmiş en büyük OZAN larından olan düşünürlerinden olan,ota,eşeğe,böceğe şarkı sözleri yazarak şanlı bayrağımızı Düya da şarkılarıyla dalgalandıran canımızı ne kadar da çabuk unutuyoruz!

Türk gençliğinin örnek müzik ve bilim adamı ''müzikte hiç şüphe yoktur ki müziğin ana temasını kalplere işleyerek müzik bilmini işlemesini bir çok yeni kuşağa öğreten kendi ezgi ve müzikal tarzı ve kişiliğiyle tüm ulusumuza örnek olan DEĞERİMİZİ unutmanın üzüntüsünü yaşamaktayım.Bunu ben unutmamış olabilirim ama görğyoruz ki hatırlayanlardan daha fazla unutanlar var!Bizler Edirne de müzik grubumuzla birlikte sabaha kadar BARIŞ abimizi andık belkide hiç bir şehirde olmadığı kadar onun şarkılarını söyledik ve onunla bir kez daha grur duyduk,bu bizlere gönül rahatlığı ve üstümüz de emeği olan bir kişiyi unutmayarak grurla andığımız için gönlümüzü ak kalplerimizi arındırmıştır.

Unutulması imkansız olan Barış Maço abimiz görüyorum ki hatırlanmamaya başlanmış bu değerlerimize sahip çıkmamızın yeri ve öneminin hiç kuşku yok ki hepimiz farkındayız buna rağmen değerlerimize sahip çıkmamız aynı bir güvercin ırkının yok oluşu gibidir ve hiç bir fark yoktur bizler bu gün gelecek nesillerimizi de Barış Manço nun şarkılatıyla büyütüyoruz ''farkında olmadan''ama anmayı unutuyoruz!

Bıraktığın eserlerin hala dinleniyor ve ebediyen dinlenecektir buda Barış Manço'muzun ölümsüzlüğünün ispatıdır.

Uzun kulaklarını son bir kez salla , Tüm eski dostlarımdan bir selam yolla . Ayrılık geldi başa katlanmak gerek seni ço çok özlrdim arkadaşıım eşşek .
BU kadar komik sözlere bukadar derin ve içli anlamlar yükleyen çocukluk yılarımda gurbette yatılı okulda okurken bana biraz hüzünle birlikte, biraz ümit verir ken '' artık büyüyorsun işte hayatın gerçekleri ,sevdiğin tüm herşeyden ayrılmak ta var'' ı bu çok sıradan sözlerle çocuk kalbime fısıldayarak beni yüreklendiren ve birazda ha büyüten . rahmetli BARIŞ MANÇOYU . Elbeteki bizlerin unutması çok zor .
Bu gün yerine konulamayacakkadar ve kıyas edilemeyecek kadar '' Nevi şahsına mümhasır '', dene bilecek bu bilge insan hepimizin bilinç altına sevgi , ümit ve dostlu ğa dair birçok tohumlar serpmiştir .
VE bu gün bizler aşikar olarak farkında olmasakta ruhumuzun hep çocuksu yanında Onun bizleri hayata tebessüm ettiren sıradan şeylerin sırtına çok büyükanlamlar yükleyen mucize değerindeki şarkıları hep dilimizde kulaklarımızda olacak .
Sevgili BARIŞ ABİ sini çok seviyor ve özlüyoruz .. .. Dün çoktan döndü buralarda .Ve ben simsiyah bir gecenin koynunda yapayanlız bekliyorum . Duyuyorum , görüyorum birgün gelecek dönence biliyorum ...selamlar ŞEREF

Sevgili Hüseyin Aydoğmuş kardeşimizin açmış olduğu bu konuya kuşçu doslarımızın daha fazla ilgi göstereceğini tahmin ediyordum. Ama malesef çok bir ilgi gösterilmemiş , herhalde sadece konu yu okumakla yetin dı dostlarımız .
Eminim fikri olan ve katkıda bulunmak isteyen arkadaşlar vardır . Tabi hayat sadece kuş tan ibaret değil kuşçu dostlarımızın da bu büyük sanat çımız !! BARIŞ MANÇO '' hakkında bir fikri vardır,...
Bu kadar hayata yüzeysel bakan bir topluluk olduğumuzu düşünmüyorum açıkçası , arkadaşlardan katılım ümüt ediyorum .selamlar .ŞEREF

Geri