ur bulaşırmı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ReplaXX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

ReplaXX

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
taner kumral
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
mhb arkadaşlar

aradım ama bulamadım hep nasıl geçirilceği gibi konular var

benim dişi arap kuşumda tam burnunun orada bir uğur gibi bişey çıkmış acaba uğur bulaşırmı diğer kuşlardan ayırmalımıyım bulaşma riski varmıdır yoksa ona göre ayırıcam diğer kuşlarımdan ....

Re: uğur bulaşırmı ?

ur bulaşıcıdır. Konunun adını hatırlamıyorum ama bi konuda bununla ilgili bayağı tartışma yapılmıştı...

SİNAN ÖZTEKİN

arkadaşım burnunun ustunde ur cıkıcanı sanmıyorum sivilce gibi bişeydir ur genelde eklem yerlerinde cıkar evet ur bulaşıdır fakat ur değildir resim koyarsan iyi olur daha kolay anlasılır

sarı mısır gbi tam burun deliği nin orda resmini çekip yarın ekliycem arkadaşlar

sarı ise dediğim gibi sivilce felandır fakat belli olmaz resmi bekliyoruz

resimleri böle arkadaşlar

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    190.1 KB · Görüntüleme: 2,070

bu sanırım çiçek arkadaşım. kuşunu başka bir yere ayır ve çiçek hastalığıyla ilgili yazılanlara bak. geçmiş olsun.

ur bulaşır ama bu ur değil çiçek ve çok bulaşıcıdır eğer yayılırsa cok kayıp verebilirsin bu yüzden hemen ayır derim ve çiçek tedavilerine bak ur ile kafanı yorma

kuşu uzaktan saldım gelemdide bir kuşcunun orda saldım onların peşinden gitti zaten ama 2 gün filan kuş öle idi acaba bulaşmışmıdır sorun olurmu .. ?? 2 gün filan öle duruyordu.. ayırdım.

ReplaXX' Alıntı:
kuşu uzaktan saldım gelemdide bir kuşcunun orda saldım onların peşinden gitti zaten ama 2 gün filan kuş öle idi acaba bulaşmışmıdır sorun olurmu .. ?? 2 gün filan öle duruyordu.. ayırdım.

Belki yazdıklarım hoşuna gitmeyecek ama kendimi tutamayacağım. Belki kızacaksın bana ama senden kuşçu olmaz. Sen her hastalanan kuşunu sağa sola atacak mısın? Asıl kuşçuluk kuşun iyi veya kötü her gününde ona yardım etmek beslemektir.... :hmm:

SİNAN ÖZTEKİN

hastalanan kuşunu hemen pazara götürüp satanlar; bir de hastalık ilerlediğinde uzaklara atanlar var. GÖZDEN UZAK, GÖNÜLDENDE IRAK OLUR. deyip kurtulmayalım. bugünümü sizlere anlatmak istiyorum. sabah 08.oo iş başı yaptım. . iş yerimde de, 1-2 çift damızlık bursa oynar kuşum var. kullanılmayan eski güvenlık odasında besliyorum. devamlı salık -girip çıkıyorlar. yavrusu olan genç dişilerden bir tanesi fırladı- uçtu. bursa oynarları belki bilmeyen de olabilir,çok ürkektir. 08.o5= şahin yakaladı. 1-2 dk sonra düşürdü. kuş geldi. kanlar içinde.tüyleri hırpalanmış. el sürmeye kıyamadığım ... perişan durumda. DİZ ÇÖKTÜM ,HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADIM. o durumda, yavrusunun üzerinde şu anda o ' nu ısıtmaya çalışıyor. sabaha çıkabileceğini bilmeksizin. küçücük kuşlar ; ne fedakarlıklar yapıyor.KOSKOCA İNSAN , ZAHMET ETMİYOR İYİLEŞTİRMEYE .Bir de sıkıntısı var öbür kuşlara da bulaşmış olabilir mi? si var.onlara bulaşırsa kolayı var ki. Bir kuşçu gördüğün yerde sal havaya gitsin- kurtul. BAS PARAYI AL YENİSİNİ . BURSA OYNARINA SAHİP OLMAK o kadar kolay olsa acaba bende mi? öyle yapardım...diye de içimden şimdi geçti.ama sokaktaki yabani güvercine de bakış açım aynı.BEN GÜVERCİNLERİN HEPSİNİ ÇOK SEVİYORUM. hem de aynı derecede. :evet: :tamam: :slm: :unlem:

[email protected]' Alıntı:
hastalanan kuşunu hemen pazara götürüp satanlar; bir de hastalık ilerlediğinde uzaklara atanlar var. GÖZDEN UZAK, GÖNÜLDENDE IRAK OLUR. deyip kurtulmayalım. bugünümü sizlere anlatmak istiyorum. sabah 08.oo iş başı yaptım. . iş yerimde de, 1-2 çift damızlık bursa oynar kuşum var. kullanılmayan eski güvenlık odasında besliyorum. devamlı salık -girip çıkıyorlar. yavrusu olan genç dişilerden bir tanesi fırladı- uçtu. bursa oynarları belki bilmeyen de olabilir,çok ürkektir. 08.o5= şahin yakaladı. 1-2 dk sonra düşürdü. kuş geldi. kanlar içinde.tüyleri hırpalanmış. el sürmeye kıyamadığım ... perişan durumda. DİZ ÇÖKTÜM ,HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADIM. o durumda, yavrusunun üzerinde şu anda o ' nu ısıtmaya çalışıyor. sabaha çıkabileceğini bilmeksizin. küçücük kuşlar ; ne fedakarlıklar yapıyor.KOSKOCA İNSAN , ZAHMET ETMİYOR İYİLEŞTİRMEYE .Bir de sıkıntısı var öbür kuşlara da bulaşmış olabilir mi? si var.onlara bulaşırsa kolayı var ki. Bir kuşçu gördüğün yerde sal havaya gitsin- kurtul. BAS PARAYI AL YENİSİNİ . BURSA OYNARINA SAHİP OLMAK o kadar kolay olsa acaba bende mi? öyle yapardım...diye de içimden şimdi geçti.ama sokaktaki yabani güvercine de bakış açım aynı.BEN GÜVERCİNLERİN HEPSİNİ ÇOK SEVİYORUM. hem de aynı derecede. :evet: :tamam: :slm: :unlem:

Abi çok üzüldüm kuşuna :hungur: :hungur: :hungur: Zaten biz İNSANOĞLUndan daha kötü bi varlık var mı şu dünyada!!

SİNAN ÖZTEKİN

polllat' Alıntı:
ReplaXX' Alıntı:

Belki yazdıklarım hoşuna gitmeyecek ama kendimi tutamayacağım. Belki kızacaksın bana ama senden kuşçu olmaz. Sen her hastalanan kuşunu sağa sola atacak mısın? Asıl kuşçuluk kuşun iyi veya kötü her gününde ona yardım etmek beslemektir.... :hmm:

SİNAN ÖZTEKİN

tabiki öle yazdım ama yanlış anladınız kaç tane hastalıklı kuşum oldu iyileştirdim kaybettim ağladım üzüldüm o günlerde oldu bende biliyorum ama bu kuşa ne yaptıysam baya zamandır geçmedi ve kuş artık iyicene zayıfladı kuşu catıdan gidip alıyordum gelemiyordu bu yüzden saldım yoksa kuşu hayatta salmam uğurlu kuşu bile iğleştirdim sitede anlatılanlarla veya nezle veya başka hasta olan kuşlarımda sevdiğimde bi kuştu ama kuş artık bitmişti bende başka bir kuşcunun kuşlarının hemn altından saldım belki yer değişikliği ve başka bir kuşcu çaresini bulur diye onlara kattım onuda..

hayvan tıkana tıkana tıkanmış daha çiçek oldugunu bile anlamamışsın bir de ne yaptıysam iyileştiremedim demişsin. bırak kardeşim kuşçular elinin altında kuş bulunduranlar değildir, kuşun gözüne baktı mı ne sorunu var anlayanlardır. kuşunu atmaca kapan arkadaşın yazısını oku bizim nasıl insanlar olduğumuzu anlarsın. ben kuşlarıma yem vermeden bir lokma yemek yiyemiyorum.

ÖYLE HER HASTALANAN KUŞU ATACAKSAN BU İŞ OLMAZ BN KUŞUM HASTALANDIĞINDA KARŞISINDA AĞLADIĞIMI HATIRLIYORUM İSTER 5 MİLYONLUK KUŞ OLSUN İSTER 5 MİLYARLIK KUŞ OLSUN O KUŞ SENİN KUŞUN AYIP!!!!

polllat' Alıntı:
ur bulaşıcıdır. Konunun adını hatırlamıyorum ama bi konuda bununla ilgili bayağı tartışma yapılmıştı...

SİNAN ÖZTEKİN

hiç kanserin bulaştıgını duydun mu ur kanserli hücre gibi bişi yada kanserli hücrenin çakması diyebiliriz

AMA URUN ÇEŞİTLERİ VAR AMA BENİM BİLDİĞİM BULAŞMAZ.

bence bir araştırma yapın benim bildiğim bu kadar hücreyle baya ilgiliyimdir

UR KESİNLİKLE BULAŞMAZ... AYRICA BU UR DEĞİL ÇİÇEK.. AMA ÇİÇEK BULAŞICIDIR.. VE DOLAYISI İLE ÇOKTAN KUŞLARININ HEPSİNE BULAMIŞTIR.. AMA PANİK YAPMA.. BULAŞAN HER KUŞA 3 GÜN ARKA ARKAYA GAMBAMİX YUTTUR 10 15 GÜNE BİŞECİKLERİ KALMAZ.. (AYRICA DİKEN TÜYÜ YAVRULAR HARİÇ EKELERDE ÇİÇEK PEK ÖLDÜRÜCÜ DEĞİLDİR) GEÇMİŞ OLSUN SELAMLAR..

ReplaXX' Alıntı:
HİÇ AYIRMA ZATEN MUHTEMELEN CİÇEK BÖCEK AT SİNEĞİ SAYESİNDE ÇOKTAN BULACAKLARA BULAŞMIŞTIR.. KUŞUN ÇOKSA GAMBAMİX TOZ VAR SUYA KATILAN ONDAN AL 5 6 GÜN ARKA ARKAYA KUŞLARINA VER.. GEÇER..

Ur bulaşmaz diyorsunuz ama ben buna açıkçası pek katılmıyorum.. Çünkü benim bir kelebeğim vardı urlu: bir süre sonra onunla arası iyi olan Yani kümeste falanda aynı yerde duran bangomda da ur çıktı.. Bangomda ur çıktıktan yaklaşık 2 hafta sonrada o bangomun eşinde çıktı.. Sizce bu bir tesadüf mü? Ben uru dekort iğne+ baytril kullanarak kurutuyorum.. Kelebeğim ve dişi bango şu an elimde değil: kelebeği bir arkadaşım tedavi etmek için aldı dişi bangomda öldü.. Ama erkek elimde tedavi etmeye çalışıyorum..

Şunu asla unutmayın: DOĞADA TEDAVİSİ OLMAYAN HİÇBİR HASTALIK YOKTUR...

.........SİNAN ÖZTEKİN...........

kümesin de durduysa yeni çıkan yavrulara dikkat et onun tesirini görürsün.kümesin acil dezenfekte edilmesi gerekir.

Geri