UR la ilgili araştırma..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dwrm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

dwrm

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Devrim BIKMAZ
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
sevgili abilerim değerli kardeşlerim.

ben bi araştırma yaptım..

1-arkadaşlar ur yapan kuşunuza eczaneden 20 miligramlık genta alın ve en küçük iğne ile aşılayın... hergün 10 miligram aşılayarak 1 haftaya yakın aşılamaya düzenli devamedin.... çok ileri safhadaki urları bile tedavi edebilirsiniz... yara kuruduktan sonra kuşun bünyesi eğer bu uru atamıyorsa son çare kuruyan uru cerrahi bir operasyonla söküp çıkartın... saygılarımla...
2-slm arkadaşlar ur konusunda benimde başka 1 önerim var 2 iğne karıştırarak (dekort,streptomiisn)ur bölgesine insülin enjektörü ile 10/1 urun içerisine 3 gun vurduğunuzda urdan eser kalmaz 4.günü ucura bilirsin.

aynen kopyalayıp yapıştırdım.

bnm kelebek cinsi kuşumunda bi kanadı şiş diğerine göre ur olabilir kanadını açamıyo ve kanat düşük ben bi veterinere veya kuş besleyen bi abiye götürücem en kısa zamanda daha dün farkettim.eğer ursa bu teknikleri denemeyi düşünüyorum.

sizin de önerilerinizi ve yorumlarınızı beklerim..

saygılar

s.a. benım iki kelebek cinsi kuşundada ur var ama bayağı aşama katetti.. yani baya büyük,eğer dediğiniz tedavi yöntemi başarılı olursa çok memnun olurum..

ben korkuyorum ama en kısa zamanda inş tedaviye başlıyoruz.

saygılar..

Arkadaşlar imkanınız varsa veterinere götürün.diğer tedavilere ben güvenmiyorum.kaş yapiim derken göz çıkarmayın.kuşun ölümüne sebep olabilirsiniz.benden söylemesi...

önerin için saol abicim zaten ben iğne yapamam hiç bi bilgim veterinere götürücem ama ur ise.öbür türlü kuşa işkence anlamına geliyo bilmeden uygulamak.

valla benim karakanat miskimin ayağında vardı baya büyüktü hemde baticon yani tentiryot sürerek iyileştirdim ilk önce kuruttu uru sonra da kendiliğinden düştü :))

ama şöyle bişey de var abi yine forumlar da rastlamıştım.dişileri varmış.onlar da tekrar dan oluşum içerisine giriyomuş.onu kökten çözmek için dıştan müdahale değil içten müdahale lazım.bu da ya iğne ya da kuşa ağızdan verilecek bi ilaç.

bnm kelebekten korkuyorum yoksa değerli bi abimiz sirke ruhu sürmüş iğleştirmiş.sen den de bi bilgi edindik.

bi soru sormak isterim..
bnm kelebeğimin bi kanadı düştü diğeri yukarda tutuyo.sanki bi şişlik farkettim kanadın tam açıldığı bölgede kanadını da açamıyo sence ur mu yoksa 1 hafta salmadım o sebeple kanadı mı tutulmuştur.

ustabi abiye götürdüm direk kanat tüylerini çekti tüyler çıkınca açamassa gel dedi.ur gibi bişey demedi.

arkadaş sen en iyisi bi veterinere götür . :tamam:

-slm arkadaşlar ur konusunda benimde başka 1 önerim var 2 iğne karıştırarak (dekort,streptomiisn)ur bölgesine insülin enjektörü ile 10/1 urun içerisine 3 gun vurduğunuzda urdan eser kalmaz 4.günü ucura bilirsin.

bu tekniği uyguladım gercekten çok iyi sonuç aldım denemenizi önerim ama 1cc den fazla vurmayın kuşta baygınlık yapıyor

Geri