UR TADAVİSİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan isa38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

isa38

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
isa şişman
Meslek
elektrik
İlgi Alanı
Kediler
Selamlar arkadaşlar.Yaklasık 4 aydır benim için manevi değeri yükdek olan bi kuşu iyileştirme çabasındaydım
bu 4 ayı çok kısa ve öz anlatmaya çalışacağım.Kuşun en başda gözlerinde sulanma fark ettim tetra250 kullandım
bir kaç gün içinde geçti aradan 1 hafta geçmeden sulanan gözün olduğu tarafda gaga birleşim yerinde bir kitle olduğunu fark etdim,bu kitle 15 gün içinde nohut büyüklüğünde oldu,teramisin kullandım geçmedi çiçek olabilir dendi gambamix kullandım geçmedi,sonrasında mahalleden bi kuşçu arkadaşımız neşter ile aldı aradan çok geçmeden buseferde ağzında sarı toplu iğne başı kadarkitleler çıkdı,bunları cımbızla alıyodum fakat aldığım yerler gene toplu iğne başı kadar
boşluk oluşuyodu bunun içinde 1 hafta nidazoltablet kullandım ama bu sarı kitlelerden kurtulamadım kuşun yem yemesi felan güzel ama halsiz duruyodu bu sırada tüyde olduğu içinde uçurmuyodum, yine aradan yaklaşık 2 hafta geçdi
kuşu uçuruyum dedim kaldırdım kuş çokaz uçup yere indi ama kanadının biri çok hafif yerdeydi bayadır uçmadığından incitmiş olduğunu düşünüp dinlendirdim ama kuş halsiz ve ishaldi bende sanasol vitamin şurubu ve cipro 250mg tableti
10 gün boyunca kullandım kuşun halsizliği ve ishali geçmedi,kuş devamlı titriyo gibiydi kanadının aksamasının sebebi üstünde ur varmış başda anlamadım çünkü ufakmış şimdi nerdeyse iki fındık büyüklüğüne ulaşmış araştırıyım felan derken 1 haftada öle geşdi
buseferde kuşun diğer kanat eklem yerinde bi ur daha çıkdı derken sitemizde bu konuyu görüp deniyim dedim fungal-ve-protozon-hastaliklari/ur-tedavisi-t698.html ilacı 4 gün kullandım ve şuan çok şükür
hastalıkdan ve urdan eser yok ve kuşun ılk yumurtası bugün çıkdı burdankonuyu açan aykut abiye çok teşekkürlerimi sunuyorum. SAYGILAR

öncelikle geçmiş olsun isa bey;
burda siz yeni konu açmışken ben tekrar bir konu daha açıp kirlilik yaratmayayım dedim.
Çünkü benimde bir çakmaklı erkeğimde ayağında sorun var. ilk önceleri ayak eklem yeri şişti iğne ile deldiğimde içinden jelimsi sarı bir sıvı akıyordu. DEKORT ve STREPTOMİSİN karışımını uyguladım. sanırım ur tam oluşmadığı için jelimsi sıvı ilk iğnede kayboldu 3 gün devam ettim. İnen ve herşey iyi görülen ayak 2 gün sonra baya şişmişti. acaba iğne uygulamaya 3 gün daha devam etsemmi? yoksa bu ur değilde başka bir rahatsızlıkmı?

isa38' Alıntı:
Selamlar arkadaşlar.Yaklasık 4 aydır benim için manevi değeri yükdek olan bi kuşu iyileştirme çabasındaydım
bu 4 ayı çok kısa ve öz anlatmaya çalışacağım.Kuşun en başda gözlerinde sulanma fark ettim tetra250 kullandım
bir kaç gün içinde geçti aradan 1 hafta geçmeden sulanan gözün olduğu tarafda gaga birleşim yerinde bir kitle olduğunu fark etdim,bu kitle 15 gün içinde nohut büyüklüğünde oldu,teramisin kullandım geçmedi çiçek olabilir dendi gambamix kullandım geçmedi,sonrasında mahalleden bi kuşçu arkadaşımız neşter ile aldı aradan çok geçmeden buseferde ağzında sarı toplu iğne başı kadarkitleler çıkdı,bunları cımbızla alıyodum fakat aldığım yerler gene toplu iğne başı kadar
boşluk oluşuyodu bunun içinde 1 hafta nidazoltablet kullandım ama bu sarı kitlelerden kurtulamadım kuşun yem yemesi felan güzel ama halsiz duruyodu bu sırada tüyde olduğu içinde uçurmuyodum, yine aradan yaklaşık 2 hafta geçdi
kuşu uçuruyum dedim kaldırdım kuş çokaz uçup yere indi ama kanadının biri çok hafif yerdeydi bayadır uçmadığından incitmiş olduğunu düşünüp dinlendirdim ama kuş halsiz ve ishaldi bende sanasol vitamin şurubu ve cipro 250mg tableti
10 gün boyunca kullandım kuşun halsizliği ve ishali geçmedi,kuş devamlı titriyo gibiydi kanadının aksamasının sebebi üstünde ur varmış başda anlamadım çünkü ufakmış şimdi nerdeyse iki fındık büyüklüğüne ulaşmış araştırıyım felan derken 1 haftada öle geşdi
buseferde kuşun diğer kanat eklem yerinde bi ur daha çıkdı derken sitemizde bu konuyu görüp deniyim dedim fungal-ve-protozon-hastaliklari/ur-tedavisi-t698.html ilacı 4 gün kullandım ve şuan çok şükür
hastalıkdan ve urdan eser yok ve kuşun ılk yumurtası bugün çıkdı burdankonuyu açan aykut abiye çok teşekkürlerimi sunuyorum. SAYGILAR

Öncelikle başınıza gelen bir çok olumsuzluktan yılmayıp başarılı sonuca ulaştığınız için sizi azminizden dolayı canı gönülden tebrik ediyorum." Azmin sonu selamettir " ata sözüde sizin durumuza tam uyuyor.Başınızdan geçen bu sıkıcı olayın mutlu sonunu bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.Bu site sayesinde bir çok bilgiye anında ulaşma imkanı buluyor ve değer verdimiz güvercinlerimize ve diğer hayvanlarımızın derdine derman buluyoruz.Bu sitede bizlerle bilgilerini ve deneyimlerini paylaşarak bizleri bilgilendiren bütün dostlarımızdan allah razı olsun.Kuşunuzun yavrusuda hayırlı olsun.İnşallah istediğiniz ve beklediğiniz gibi uçar.

Bu ve bu gibi bir çok konuda bizleri bilgilendiren dostlarımıza tekrardan TEŞEKKÜRLER
.

okuduğum kadarıyla kuşlarınız basit bir ur vakasıyla değil kümesinizde bulunan salmonella mikrobundan veye kendisinde bulunan ve ara ara yenileyen salmonelladan dolayı bu rahatsızlıkları geçiriyor.bu hastalık bulaşıcıdır dikkat edin.salmonella sağaltımında kullanılan ilaçları araştırarak edinip tüm kümesinize uygulamanızı tavsiye ederim

güvercin

iki kardeş eşleşmiş yumurta yapmışlar napmalıyım :D yavrular sakat çıkarmı :D

isa kardeşim urun tam neresine vurucaz

isa38' Alıntı:
Melih bey keşke kuşun resmini koysaydınız ona bakarak fikirlerimizi paylaşırdık,benim kuşumun
hastayken ve şuanki resimlerni atıyorum benzerlik varmı bakarsınız...
http://e1301.hizliresim.com/15/r/j7wrb.jpg
http://a1301.hizliresim.com/15/r/j7wsr.jpg
http://a1301.hizliresim.com/15/r/j7wt5.jpg

http://a1301.hizliresim.com/15/r/j7wtf.jpg

Benimki ayağında, tekrar dekort ve streptomisin iğne tedavisine başladım. dozu hafif arttırdım. önceki tedavide 3 çizgi kadar vuruyordum şu an 5 çizgiye çıkardım. 4 gün vuracağım bu sabah 2. iğneyi vurdum. az önce baktığımda kuş gayet rahat yürüyordu. topallaması gitmiş demekki dozu az geldi. 2 gün daha vuracağım bakalım bir gelişme olacakmı?

Geri