Ur Tedavisi Streptomisin Sülfat ve Dekort İğne kullanımı - UYARIYA DİKKAT! - GÜNCEL!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aykutk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 42K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aykutk

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
Aykut KARABULUT
Meslek
Emekli
İlgi Alanı
Diğer
1 UR : tüm güvercin besleyen arkaşlarımızın kumesinde mutlaka olmuştur kuşun eklem yerlerinde çıkar ve hayvanın sağlığını çok buyuk oranda etkiler tedavisi. .....xxxxxx........ TGYB den alıntıdır.
--- message by moderator ---
Uyarı!
Kortizon vs içerikli; dekort, deltacortil, dikloron, diclomec, voltaren (deksamezaton, diklofenak sodyum, prednizolon içerikli) vs. gibi tehlikeli ilaçlar kuşlarınıza ilk vereceğiniz ilaçlar olmasın ve bunları etkileşebileceğinden başka ilaçlarla karma etmeyiniz! Öncelikle enfeksiyon uygun antibiyotik ve gerekli diğer ilaçlarıyla birlikte tedavi edilmelidir. İmkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız. Kuşlara kullanımı ve sonucu tehlikeli olabilecek uygulamalar yapmayınız! Bu gibi sakıncalı tavsiyelerde bulunmayınız. Tekrarlanmasın! Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!
--- message by moderator ---

kuşa acı çektirmeden uru kurutmaya bakmalıyız. ben ur hastalığında eczaneden tetra 250 lik kapsül uygun dozda kullanıyorum faydasınıda gördüm.

daha önceki kuşum saya kelebek dişimdi ,tavuk yumurtası buyuklugune yakın kanat altında simsiyah ur cıkmıştı ,bir haftada ileşti ,aynı yöntem bu kuşta işe yaramadı.İki kuşunda uru aynı bölgede.

Slm arkadaşlar benim güvercinlerimde ur çok oluyor halen şu anda 4 kuşumda var bu ilaç karışımını okudum ve ilaçları aldım ikisi 3.5 ytl tutuyor pahalı değil uygulamayı yapacağım aldığım sonucu bildiririm.İnşallah uru geçirir ve burda bana müjde gibi gelen bu haberi yayınlarım.Herkese sağlıklı kümesler. Hayri Eryılmaz

Geçmiş olsun hayri bey; inşanlah kuşlarınız düzelir,bir sorum olacak size,kanatlarında ur olan kuşları daha önce ucuruyomuydunuz yoksa kanatsız damızlık kuşlarınımızmıydı,bendekilerin ikiside damızlık kanatsız kuşlardı, acaba diyorum ucmayan hayvanlarda ur dahamı sıklıkla göruluyo.Bende sonucu merakla bekliyorum benim kuştada ileşme olursa resim yollarım buraya.

Hayır hiç farketmiyor uçurduğumda da çıktı hiç uçurmadığım kuşlarda ve şebapta da çıktı o yüzden mesterih olunuz ben bu hafta ilacı kullanacağım.şimdiden bizlere bu ilaç bilgisini veren arkadaşıma da tşk ederim. hayri Eryılmaz

feyzikaya abi TETRA 250 nasıl yapıyorsun suya mı karıştırıyorsun kaçta kaçını veriyorsun anlamadım bende de miski urlu bundan cıkan yavru yine urlu olur mu?

Merhaba sevgili dostlar,

Urun ilaçla tedavisi bence şuan yok sevigli dostlar 20 yıllık kuşçuluk hayatım da 30 dan fazla urlu kuşu iyileştirmeye çalıştım sadece kendimce elimden geldiği kadar yapabildiğim cerrahi müdahalelerin bir kısmı olumlu sonuç verdi bir çoğunda da neşterlerle kuşları sakat ettim kurtarmak isterken olumsuz sonuçlarla çok karşılaştım şuan bir hekim tarafından yapılan iyi bir cerrahi müdahale urlu kuşu %40 iyileştirebilir diye düşünüyorum en zor hastalıklardan biri olduğu hiç şüphe taşımayan bir hastalık bence önemli olan kuşlarımızın urla karşı karşıya gelmemeleri için neler yapmalaıyız en iyi ne şekilde koruyucu önlemler alırız bunu araştırmamız gerekli sevgili dostlar.

Ne yazık ki bilinen net bir ur tedavisi yok çaremiz ur olmadan önce önüne geçmek ura sebep olan faktörleri araştırmak ve ortadan kaldırmayı düşünmeliyiz kanısındayım hepinize sağlıklı kümesler dilerim.

evet arkadaşların dediqi doğru tetra 250 mg kapsül ilacı al içindeki tozu karıştır kusların suyuyla içir ur geçior ama bazı güvercinlerde fazla geç kalınmış olabilir.

SELAMLAR

Selamın Aleküm
bende bir arkadaşımın tavsiyesi ile kuşun urlu bölgesini kemikleşmeden önce iyice temizleyecen sonra bildiğimiz siyah ayakkabı boyasını temizlediğimiz yere üç gün sürdünmü birşeyi kalmaz dedi ve ben yaptım fakat kanadını eskisi gibi kullanamasada şimdi dahada iyi önce bende şaşırdım fakat denemekte yarar var diye denedim ve yüzde yüz olmasada faydasını gördüm. Birde ur uçan kuşta kolay kolay çıkmaz uçmamış damızlıklarda ve kanatları kesik kuşun kanat tüyü döneminden sonra daha sık oluyor uzun zamandan beri takip ederim. şimdiye kadar uçan hiçbir kuşumda ur çıkmadı

Deneyen arkadaşlar kuşunuzda bayılma vb bir olayla karşılaştınız mı?
yazılanları uyguladım. yaklaşık olarak 3.30 dak önce kuş şu anda baygın bir şekilde yatıyor.
ben uygulamayı yanlışmı yaptım acaba ?
Ne yapma gerekir bu durumdan sonra?

viento' Alıntı:
saol ama
kullandım 5 dk geçmeden kuşum öldü

selamlar
Eğer kuşa arkadaşın dediği dozdan biraz fazla kaçırırsanız kuş bayılabiliyor.İçlerinden ayılamayanlarda oluyor.Kuşun bünyesine göre temkinli vurmak lazım.Bir müddet havadar yerde bekletmek gerekir.Hemen öldü diye karar vermeyin.Bizim başımıza geldi.
Saygılarımla...

...

yaşadığım tecrübeyi aktarayım. Yöntemi uyguladım kuş bayıldı.
Deneyecek arkadaşlara tavsiyem şu şekilde. Uygulamaya geçmeden bir hafta 10 gün kuşa vitamin takviyesi ile bünyesini kuşun daha sağlamlaştırın. uygulamayı en az dozda yaparsanız daha iyi sonuç elde edeceksiniz.

Benim uygulamamın sonu şu anda ne oldu diye merak ederseniz. kuş ilacın etkisini üzerinden atamadan firar etti. :) hemde eşi yumurtada iken. baya bir duygusal hayvandı sanırım. bir gün gidip geri gelmişti. dün kuş bir gitti bir daha gelmedi. Hayvanlarımızı küstürmememizde lazım diye düşünyorum.

Selamlar
Ur tedavisine başlamadan etrafındaki tüyleri yolup urlu bölgeyi açığa çıkaracak şekilde daha iyi oluyor.Çünki sonradan gelecek tüyler orada bir kan dolşımıda sağlıyor.Daha çabuk iyileşme gösteriyor.
Saygılarımla...

2 taklacı 1 dönek 1demkeş kuşuma dekort iğne ve streptomisin iğneyi anlatılan şekilde karıştırarak vurdum. taklacılar biraz zayıf kalmışlardı ve iğnenin ardından birisi bayıldı. Dönek te bir sorun yok eskisi gibi. Demkeş in ayağına vurdum o yüzden topallyıor biraz. Diğer taklacıda biraz keyifsiz.

Bildiğim kadarı ile'' dekort '' kortizon ilacıdır , kortizonda bir hormon türü , işlevi ise vücüdu canlandırmak metabolizmayı uyarmak .
Örneğin hersabah uyanmamızı sağlayan şey bu , yani beynin uyarısı ile salgılanan kortizon hormonu sayesinde sabahları uykumuzdan uyanıyoruz , akşamda yine aynışekilde salgılanan ''seratonin'' hormonu sayesinde bünye yavaşlıyor ve dinlenmek üzere beyin vücudu gece uykusuna sevk ediyor .
Bu kortizon türevi dekort gibi ilaçlar ise daha çok kanser hastalarına ve ağır amaliyat geçiren birtakım hastalara veriliyor .
Kullanıldığı dönemlerde hastanın kilo bile almasını sağlıyor. Hastanın iyileşme sürecinde önemli bir yardımcı bu ilaçlar , hap veya iyne olarak çeşitli dozlarda doktorların tercihine bağlı olarak kullanılıyor önceleri daha hafif oranda birkaç günde bir yada günde bir olarak kullalınırken zaman içinde doz artarken kullanma süreside daha öne alınabiliyor günde birkaç kez gibi..
Aslın da bu yukarda sıralanan faydaların yanında vücula dışarıdan giren kortizonunda birtakım zararları var mutlaka, bence en önemli zararı vücudun dışarıdan alınan bu sentetik ilaca alışması, çoğuzaman hasta kortizondan vazgeçirilirken önemli sıkıntılar yaşanıyor ilacın azaltılması yada tamamen kesilmesi sonucu hasta tekrar eskisine yakın sıkıntılar yaşamaya başlıyor iştahsızlık kusma vb şikayetleri artıyor ..
Özet olarak kortizon rasgele kullanılabilecek bir ilaç değildir .. zararlı yanları vardır.
Buradaki hassas nokta, kortizon kullanımındaki doz ayarı, yani ihtiyaç duyulan miktarın çok iyi belirlenmesidir . Buda kesinlikle amatörce yapılacak bir ayar değildir tamamen konusunda uzman doktorların verecekleri kararla bağıntılıdır . Yani rastgele kullanılabilecek sıradan bir ilaç değildir ..
Amatörce kullanımda bile ilk etapta çok çabuk görülebilen olumlu etkileri var gibi görünse de, ileriki dönem de telafisi olmayan sonuçları kaçınılmaz olabilir hatta ölüme bile yol açabilir .. tamamen profesyönel kullanıma yönelik üretilen bir ilaçtır ..
Bazılarına göre '' kortizon elektirik gibidir ''uygun kullanımla faydaları var gibi görünsede, bilinçsizce yakalanılan elektirik akımı da çok çabuk ve acılı bir ölüme yol açabilir ... selamlar ŞEREF

UR için eczaneden Siproflaksasinli antibiyotik 250 mg alıp (tablet) 1/2 adet , 15 gün yutturuyorum. bir sonraki ay tekrar 15 gün 1/2 tablet yutturuyorum. 1995 yılından itibaren negatif sonuç almadım. PAYLAŞMAK İSTEDİM. AYRICA , her antibiyotik kullanımından sonra, ev yapımı yoğurdun o yeşilimsi şeffaf suyundan 2gün içiriyorum. (prebiyotik)yararlı bakteri veriyorum.

İĞNELER KAC GÜN SONRA ETKİSİNİ GÖSTERİR BEN VURALI BİR HAFTA OLDU İKİ KUŞUMDA DENEDİM KUŞLARIN URLARINDA Bİ DEĞİŞİKLİK YOK DAHA...

Benimde Ur tedavisinde kullandığım ilaç peridnola adlı bir krem sarı kutuda içinde sonradan öğrendim kortizon varmış ura kesin sonuç değil uru küçültüyor ur küçüldükten sonra kesip alıyorum ve tentirdiyot sürüyorum üstüne peridnola sürüyorum ve ur kayboluyor paylaşmak istedim yardımcı olursam saolun..

Bugün DEKORT ve STREPTOMİSİN i Aykut abinin dediği gibi yaptım ve iğneyi vurdum.Vurur vurmaz kanadından pislik aktı.İlk başlarda kuş çok huzursuz oldu kötü durumdaydı ama sonra az da olsa kanadını yavaş yavaş çırptığını gördüm ve çok mutlu oldum.Bugün ilk gün 3 gün daha tedaviye devam edicem inşallah bi sonuca varırım.Bu arada kuşçu abim bi melhem verdi ve onuda sürdüm.İnşallah iyileşir.Sonucu burda paylaşcam.

Beyler kuşu maalesef bugün kaybettim.Bunu deneyecek arkadaşlara tavsiyem vurduğunuz yere ve dozajına dikkat edin.Neden olduğunu bilmiyorum ama kuşa vurur vurmaz kuş felç oldu ve kaybettim çok dikkatli olun bilen birisi/uzman varsa yardım alın.

arkadaşlar göz neslesinden gözü şişer kapanırmı yoksa ur çıktıgı zamanmı şişer göz ?

Merhaba, bilgi veren herkese çok teşekkür ederim. benimde muhabbet kuşumun kanadında ur çıktı. tedavi yolunu bir türlü bulamadım. bir fotoğrafını ekliyorum. bu konuda yardımcı olabilecek bilgiye sahip kişilerden çok acil cvp bekliyorum lütfen... urun büyümesi durmuyor. bilinçsizce bi tedavi uygulamak istemiyorum.. şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• SDC10494.webp
    SDC10494.webp
    12.3 KB · Görüntüleme: 3,210
Bugün muhabbetkuşumu doğa hayvan evine götürdüm. kanadındaki uru operasyonla aldılar. avisol vitamin ilacı ve baticon verdiler. şimdilik iyi gözüküyor. haftaya tekrar çağırdılar. lütfen böyle bir sorun yaşayanlar geç kalmadan veteriner hekime müracaat etsinler ve lütfen bilinçsizce tedavilerle hayvanların canını yakıp acı çektirmeyin... unutmayın hayvanlar bize emanetler...

Biraz önce muhabbet kuşumu kaybettik. bir anda kanaması başladı. durduramadık malesef. sanırım kan kaybından öldü. tekrar söylüyorum. lütfen geç müdahale etmeyin. ne kadar erken olursa okadar şansı oluyor...

tüm mesajları okudum ve mesajlarda yazanlara dikkat ederek bugun bir urlu kusuma belirtilen dozda iğneyi yaptım.ama sonuç sanırım hüsran.kus ayaklarının uzerinde duramaz oldu göz bebekleri küçülüp büyümeye basladı.yarına cıkar mı cıkmaz mı bilemem.kullanıcak arkadaslar lütfen dikkat etsin..
imag0525z.jpg

kusun iğneden sonraki hali...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fS4V4CN6gMk&feature=plcp[/youtube]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri