UR TEDAVİSİN DE KESİN ÇÖZÜM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kocamustafapaşa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 15K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mustafa arıkeş
Meslek
tekstil
İlgi Alanı
Köpekler
SN AYKUT KARABULUT beyin tavsiyesiyle kullandığım dekort ve streptomisin iğne karışım herkesin kesin iyileşemez dediği telkuyruk kelebeğimin kanadındaki ceviz büyüklüğündeki uru iyileştirdi kuşum eskisi gibi uçup süper oyunlarını sergilemeye başladı 5 ay aradan sonra kendisine buradan teşekkürlerimi iletiyorum sağolsun.

Aykut abi bir numaradır gerçekten.her anlamda bu böyle.sadece kuşçulukla ilgili bilgisi değil insanlığı babacanlığı karşısındakine verdiği değer ve hiç bitmek bilmeyen sabrıyla tüm sorulanlara cevap vermesi onu bir numara yapıyor bence.kendisine ben de saygılarımı iletiyorum burdan

bu bilgi bütün kuşçuların işine yarar. inşallah her kuşta işe yarar. teşekkürler.

ne yaptın karıstırıp ? daha acık yazarmısın

nasıl uyguladığınızı açıkca yazarsanız seviniriz selamlar

dekort iğnenin suyu ile streptomisin in tozunu karıştırın streptomisin tozu küçük bir şişede dekortun suyunu şırngayla çekip şişenin içine boşaltıp çalkalayın limonata gibi oluyor zaten insülin iğnesinin 10/1 i kadar ur un tam ortasına vurun sadece tek noktaya vurun.Ben ur büyük olduğu için 5 gün devamlı aynı miktarda verdim sonra 3 gün ara verip berovit takviyesi yaptım .Sonra 3gün daha devam ettim ur iyice küçüldü küçüldükten sonra hata yapıp yine aynı miktarı verdim kuş bayıldı resmen öldü allahtan 1 saat sonra kendine geldi ur küçüldükçe miktarı azaltın benim tecrübem de bu oldu.iki iğnenin maliyeti 4 TL.bütünn eczanelerde bulabilirsiniz herkese sağlıklı kümesler inşallah selamlar saygılar................

teşekkürler açıklamanız için

Streptomisin dozu insulin iğnesiyle beş cizgiyi geçmesin kuşlar ya kendinden geciyor yada ölüyor ,doza dikkat !!!

Evet bunu bende bir kuşumda denedim... kanadında fındık büyüklüğünde bir ur olan baskam vardı... Aykut bey'in bu ilaçlarla ilgili konusunu okudum ve ertesi günü hemen denedim... yanlız fazla açıklama olmadığı için baya bi çekinerek kendim tahmin yoluyla bu işi hallettim....

Streptomisin ilaç kutusunda bir ampul sıvı ve bir şişe içerisinde toz çıkıyor... sıvı ampülü şırıngayla çekip toz olan şişeye aşılayıp şişeyi iyice çalkalıyoruz şeffaf olan sıvı tozla karışınca bulanık beyazımsı bir renk alıyor... ve bu karışımdan insülin iğnesiyle 0,5 ml yada insülin iğnesinin ilk beş çizgisine kadar çekiyoruz ... ve kuşun ur olan bölgesine (ben bir kaç yerinden azar azar aşıladım.) aşılıyoruz. urlu bölgeden biraz kan gelebilir bir pamukla temizleyin ve az bişey ovuşturduktan sonra kuşu tekrar salmaya geri salın.... ben aynen böyle yaptım ve ikinci gün ur olan bölgedeki sarı iltihap olan yer morarmış kan oturmuştu.... aradan iki gün geçince tekrar baktım morluk bitmiş sarı iltahap oradan gitmişti... ama hala biraz şişlik vardı.... aradan bir kaç gün daha geçti ve kuşun uçuşunda büyük farklılık gözlemledim... son kontrolümde urdan iltihaptan eser kalmamıştı.....

Aykut Bey'e teşekkür eder ve Saygılarımı sunarım...

S.Aleyküm arkadaşlar bu uygulama ura yapılan aşılama dışında başka bir yöntemle uygulana bilirmi ?

arkadaşalr öncelikle hepinizin ve tüm islam aleminin kandili mübarek olsun sorunum şu dün edirne kapı kuş pazarından büyük bi heyacanla dişi bir arap çapar kelebek aldım eve gelene kadar her şey normaldi kuşun karnını doyurdum suyunu içirdim önlem olsun diye bir adet salmonella ilacı attım kuşu parazitlere karşı ilaçlı suyla yıkadım fön makinasıyla kuruttum yeni yaptığım balkon kümesine götürürken o acı gerçeğin farkına vardım kuşun bacak eklem yerinde nohut büyüklüğünde sert kemikimsi bir şişlik tüm heyacanım söndü salmonelladan şüphelendim kuşun dışkısına baktım herhangi bir ishal falan yok sabah yem verdim yemi normal bi şekilde biraz yedi önüne minarel taşları koydum onlardanda yedi ama ayağı aksıyo gibi şimdi soruyorum kuşun ayağında mavi bi boncuk vardı onu çıkartırken ben ayağını incitmiş olabilirmiyim bildiğimiz o boncuklardan yada bu salmonellanın bir etkisi olabilirmi yada bu bir urmu aykut beyin söylediği karışımı kullanayımmı biraz sertçe bi şişlik madem bu çatının altında toplandık birde size sorayım dedim yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim bir hafta falan ayrı tutup özel besleyip biraz daha güçlenmesinide bekliycem :hungur:

Değerli Suat ; KUŞLARDAN AYRI TUTMASİNA TUT DA, FOTO OLMADIĞI İÇİN UR OLUP OLMADIĞI HAKKINDA YORUM YAPAMIYORUZ. SALMONELLA TAŞIYICISININ KAKASINDA BEYAZ KİREÇ GÖRÜNÜMLERİ OLUR.YARDIMCI OLABİLDİYSEM NE MUTLU....SEVGİLERİMLE..

türker abicicim ilgin için çok teşekkür ederim valla bende pek anlamadım bende yetişmiş bi kuş olsa derdinin n olduğunu anlayacağım kuş son derece sağlıklı gözüküyo bu gün kümese saldım çiftleşmediği erkek kuş kalmadı ama ayağındaki şişlik hala duruyo resim eklemesini becerebilsem kuşların resminide ekleyeceğim inşallah yeni yaptığım kümesinde şu da varki resimde görülebilecek bir şişlik deil sanki deri altında yav nasıl anlatsam yağ bezesi hani insanlarda olurya onun gibi birşey tecrübelerine güvendiğimiz bi abiye gösterdim ispirtoyla ovalamamı söyledi ama ispirto bulamadım bide öyle deneyeceğim sonucuda buradan sizinle paylaşırım HAYIRLI AKŞAMLAR OLSUN (: SAĞLICAKLA KALMANIZ DİLEĞİYLE

Şimdiden teşekkür ediyorum yarın eczaneden alıp hemen deneyeceğim bu karışımı karakuyruk bi kuşum var kuzenimden aldım bayadır varmış ayagında ur bakalım karışımınız faydalı olacakmı güvercinime teşekkürler şimdiden

ARkadaşlar ben bu ilacı 3. kuşa uygulamaktayım ve ilk uyguladığım baska düzelmişti yanlız 100% düzelip düzelmediğini tam teşhisleyemeden kuşu sattım... ondan sonra bir oynar'da denedim ama onuda ne yazıkki tam neticesini göremeden sattım...şimdi bir çakala uyguladım... yanlız çok dikkatli olunması gereken bir ilaç, dün çakala uyguladığımda doz aşımı oldu ve kuş sendelemeye kusmaya başladı baya bir dengesini kaybetti bayılacak gibi oldu!

3. kullanışım ve bugün çakalın eski keyifsizliğinin gittiğini ve ötmeye başladığını gördüm, yanlız urun kabarıklığı hala devam ediyordu...birazdaha uyguladım, bu sefer dozu iyi aşıladım kuşun keyfi kaçmadı ve halinde bir bozukluk gözlemleyemedim...bakalım yarın durum ne olucak?

3. kullanışımda çok önemli bir şey farkettim... bu ilacın uygulaması biraz tecrübeye dayanıyor yani kullana kullana öğrenmek tanımak gerekiyor...tamam ilaç kesin çözümde bazen dozu ayarlayamıyorsunuz az aşılıyorsunuz ur tam inmiyor bazen aşılamada ur dahada şişiyor, bazen urun sarılığı iltihabı gidiyor ama şişlik devam ediyor yani bu ve benzeri gibi biraz tecrübe gerektiren bir ilaç olduğunu farkettim...yani ilk kullanımda sonuç alamazsanız üzülmeyin denemeye devam edin ben %60 gibi bir sonuç aldım..... burada tecrübelerinizi paylaşırsanız diğer arkadaşlarımız için faydası olur...

Çakalın kanadına bugün baktığımda sarı iltahaplı urlu bölgedeki sarılıktan eser kalmamıştı ve ve şişlikte'de elle anlaşılan bir inme fark ettim... kuşa bugün bu olumlu gelişme üzerine tekrardan aşılama yapmadım..kuş yine neşeli ve ötüyordu... biraz beklemeye karar verdim...bakalım yarın kuşu tekrar gözlemliycem ayrıntıları yine yazarım...

Dekort denilen kortizonun ağrı giderici özelliği vardır ve coğu hastalıklarda şok tedavi olarak kullanılır, kortizonlu ilaçlarda doz birden yükseltilmez ve azar azar düşürülür, tedavi bir haftayı geçmemeli.Ve kesinlikle tuz ve taş kuşa vermemeli.

Elimde bulunan bir kuşa kanadın omuz kısmında nohut kadar cıkan ura baytril-k ve dekort karışımı iğne yaptım 3 gün sonra kuş belirgin bir şekilde kanat cırpmaya başladı.Doz insulin iğnesi ile her iki ilaçlanda 5 cizgi çekilecek.

iyi akşamlar arkadaşlar, dekort igne ile streptomisin i karıştırdıtan sonra insülün şırıngasına ne kadar çekilecek, 0,5mg dan bahsediliyor, insülün enjektörünün tamamında 0,5 mg yazıyor. ilk beş çizgi dedikleri .ilk ince çizgilermi bu konuyu anlayamadım. açıklarsanız sevinirim.

İlk ince cizgiler yaklaşık 5 cizgi bir buğday boyu kadar.

UR TEDAVİSİ

dün edirnekapıdan kırmızı nakışlı takım aldım erkeğin kanadında kocaman bir ur var damızlık olarak kullanacağım için bir problem olmayacağını düşündüm fakat eşleşmede zorluk yaşıyor erkek yani yumurtalar boş çıkabilir. Yarın bu karışımı 3 gün boyunca uygulamaya başlayacağım şu an ur epeyce şişkin sarı bir tepe vermiş ve kuşun kanadı kırılmışta sanki yanlış kaynamış gibi bir izlenim veriyor. umarım sağlığına kavuşur bende burdan sonucu paylaşırım.

Arkadaşlar,

Gelelim işin özüne.
Bizim eksiğimiz > Kuşlarımızın ateşli, iltihaplı ve urlu hastalıklarında ayrıştırmayı yapıp bize teşhisi söyleyecek bir Veteriner Hekim ve laboratuvarının örneğin İstanbul' da olmaması (keza bu durum Ankara da da yok, henüz sistemik olarak).
Ankarada iken bazı arkadaşlar Veteriner Fakültesinden öğretim üyeleri ile yakın ilişki kurup lab. tetkiki yaptırmaya çalışıyorlardı. Ancak, sonuçlar maalesef altyapılarının yetersizliği nedeni ile istenen düzeyde sağlıklı olamıyordu.
Yapılması gereken > Büyük şehirlerimizdeki Veteriner Fakülte dekanlarını ziyaret edip, bizim hobimiz hakkında bilgilendirmek ve onların Kanatlı Sağlığı ile ilgili Laboratuvarlarını geliştirmelerini talep etmek.
Ayrıca, ücret olarak da fahiş rakamlar talep edilmemesi için ayrıca meraklılarımızın ekonomik durumları hakkında genel bilgilendirme gerekiyor.

Arslan Giray

Sayın arkadaşlar buradan bayağı bir şeyi not aldım bir iki de telefonla görüştüm BEKLAZON krem tavsiyesi aldım önce bende bunu deneyeceğim sonucu burada baylaşacağım varsa bu konu ile tecrübeler buradan dinlemek isterim ...

kolay gelsin

ben ce en güzeli pantex in salmonella tabı 18 gün boyunca yutturdum kocaman uru yok etti urda zaten salmonella hastalığından kaynaklan mak tadır :evet:

benim kuşun kanadında ur başlangıcı var daha önce bu yöntemi denemiştim 2 kuşu iyileştirmiştim
1 tane mısır vardı dişi onun kanadı urdan yerlerde geziyordu bu iğne ile igleştirip ucar vaziyete getiridim aradan 1 ay geçti kuş tekrar eski haline döndü ur tekrar nüks etti yani
igne yaptıgında da kuş bayılıyor suya tutuyordum nekadar az vursamda kuş bayılıyordu vurmaya korkuyordum aşıyı

şimdide 1 dönekte başladı onu aşılayacagım çok küçük ur daha

delta kortril hapı çok çok etkili ve zahmetsiz eczaneden alabilirsiniz 1.5 tl...bu iğneyi çok kullandım iyileştiriyor ama ur bir zaman sonra tekrar nüksediyor ....delta kortril den harike sonuçlar alabilirsiniz selamlar saygılar hastalıksız kümesleriniz olsun inşallah

Geri