UR TEDAVİSİNİN SONUÇLARI...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan önder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

önder

Üye
Siteyi ziyaret et
merhaba arkadaşlar.
aykut beyin tgyb den alıntı ur tedavisini uyguluyorum.
dekort iğne ile streptomisin iğnenin karışımı.
geçenlerde 2 kuşumun kanadında ur çıkmıştı.
bu iğne ile tozu alıp karıştırdım.
insülün enjektörün 10da 1 ini yani 1 mgramını çekip urun içine boşaltıyoruz.
doz aşımına çok dikkat edin yanlız arkadaşlar.
kesinlikle 1 mgramdan fazla vurmayın.
yoksa ölümle sonuçlanabiliyor.
dün akşam başıma geldiği için bu uyarıyı yapıyorum.
kuşlarımdan 1 tanesi eski sağlığına kavuştu.
fakat diğeri malesef doz aşımından kaybettim.
ben takviye olarakta iğneden önce balya adındaki balık yağından ağızdan 1 tane olarak verdim.
tekrar söylüyorum.
doz aşımı kesinlikle yapmayın...
herkese sağlıklı kümesler.

Arkadaşım çok sağol sonucu yazman çok iyi oldu.Uyarın içinde ayrıca teşekkür.Damızlık bir kuşumda bu olayı şu an yaşıyorum.Ne yapacağımı şaşırdım hala tereddüt ediyorum kullanmakta genede teşekkür ederim.

uyarın için teşekürler .fakat anlamadığım,cehrayi müdahele edilmiş kuşabalık yağı niye veriliyor ,urlar zaten yağ oranı yüksek yiyeceklerden kaynaklanmıyormu? Yazsıcaklarındamı mısır aycekideği susam kenevir tohumu gibi kollestrol iceren yemleri daha az koyarsak kendimize kuşlarımıza iyilik yapmış oluruz.

Tedaviyi uygulamadan önce kuşunuza 1 haftalık periyotta sağlıklı bir şekilde bakmanızı ve vitamin eksikliklerini giderip kuşun güçlü olmasını sağlamalısınız. 1 mg normal bir değer.

Ben 2 mg vurdum kuş bayıldı. sabaha kuş ayıldı. fakat eski sağlığı yerinde değildi. aşırı dozdan kuşta titreme oluştu. uçmasında ve yemesinde her hangi bir sıkıntı olmadı. 2 hafta sonra kuş kaçtı gitti. Sanırım küstü. Arkadaşım seninde kuşun tahminen bayıldı. sende öldü diye atmış olabilirsin.

Tedavilerinizi uygulamadan lütfen uzman ve bu konuda tecrübe sahibi kişilere başvurunuz.

streptomisin, denedim, insulin iğnesiyle 1 e kadar cektim, kuş kendinden geçti, adeta bayıldı, 3-4 saat sonra kendine geldi, doz önemli, birde kuşu o halde ayrı tutun , diğer kuşlarda onu rahatsız edip öldürebilir.

2 taklacı 1 dönek 1demkeş kuşuma dekort iğne ve streptomisin iğneyi anlatılan şekilde karıştırarak vurdum. taklacılar biraz zayıf kalmışlardı ve iğnenin ardından birisi bayıldı. Dönek te bir sorun yok eskisi gibi. Demkeş in ayağına vurdum o yüzden topallyıor biraz. Diğer taklacıda biraz keyifsiz.

BU İĞNELERİ 3 GÜN ARKA ARKAYAMI VURACAZ YOKSA BELİ Bİ PERİODAMI YAYCAZ MESELA BİR HAFTADA BİR 3 HAFTA GİBİ..

Geri