UR VE KANAT TUTULMASINDA ETKİLİ BİR İLAÇ DELTA KORTRİL

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kocamustafapaşa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mustafa arıkeş
Meslek
tekstil
İlgi Alanı
Köpekler
--- message by moderator ---
Uyarı! Kortizon vs içerikli; dekort, deltacortil, dikloron, diclomec, voltaren (deksamezaton, diklofenak sodyum, prednizolon içerikli) vs. gibi tehlikeli ilaçlar kuşlarınıza ilk vereceğiniz ilaçlar olmasın ve bunları etkileşebileceğinden başka ilaçlarla karma etmeyiniz! Öncelikle enfeksiyon uygun antibiyotik ve gerekli diğer ilaçlarıyla birlikte tedavi edilmelidir. İmkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız. Kuşlara kullanımı ve sonucu tehlikeli olabilecek uygulamalar yapmayınız! Bu gibi sakıncalı tavsiyelerde bulunmayınız. Tekrarlanmasın! Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

KANADINDA ŞİŞLİK VE BAŞKA BİR KUŞUMDA DA UR BAŞLANGICINI DELTA KORTRİL DENEN BİR HAP SAYESİNDE KOLAYCA İYİLEŞTİRDİM BENDE ŞAŞIRDIM .ECZANEDE 1.5 TL YE SATILAN BU HAP BİR YETİŞTİRİCİMİZ SAYESİNDE DİKKATİMİ ÇEKTİ PEK İNANARAK KULLANMADIM AMA MUCİZE SONUÇLAR VERİYOR TAVSİYE EDERİM SELAMLAR SAYGILAR.....

Mustafa bey uyguladığınız tedavi şeklini güzelce sırasıyla burada paylaşmanız mümkünmü?
mesela Hapı günde kaç kere ve ne kadar ve kaç gün verdiniz? Bu haptan sonra vitamin verdinizmi? Vitamini ilaçla berabermi verdiniz? yoksa ilgili ila. tedavisi bittikten sonramı verdiniz?Bu tedavi şekli tüm arkadaşlarımız için önem arzetmekte.

Uygunsuz dozlar içeren öneri silinmiştir! dozu araştırmalı veya kanatlı uzmanı bir veteriner hekime danışmalısınız!

VİTAMİN VEYA BAŞKA BİR İLAÇ VERMEDİM VE BENDE HIZLI İYİLEŞME KARŞISINDA ŞAŞIRDIM VE SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.ÇÜNKÜ DÜN AÇTIĞIM BAŞKA BİR BAŞLIKTA BİRÇOK GÜVERCİN İLACI DENEDİĞİM HALDE GENÇ KUŞLARIN HEPSİNİ KAYBETTİĞİMİ BİR DAHA İLAÇ FİLAN VERMEYİ DÜŞÜNMEDİĞİMİ PAYLAŞMIŞTIM .ARTIK BEŞERİ İLAÇ ALIR ECZANEDEN VERİRİM KUŞLARIMA SATILAN GÜVERCİN İLAÇLARINA GÜVENİM KALMADI ZATEN SAHTE İLAÇTAN GEÇİLMİYOR.SAĞLIKLI BOL YAVRULU VERİMLİ KÜMESLERİNİZ OLSUN İNŞALLAH SELAMLAR SAYGILAR...

Gerçekten çok etkili bir ilaç tamamıyla kesin çözüm anında öldürüyor.

Delta kortril in yan etkilerini okumanızı tavsiye ederim insanlar üzerinde çok büyük olumsuz yan etkileri olan ilacın güvercindeki faydası ne kadar olumlu olur sizce ? Kullanacağınız ilaçların ilk önce içeriğini okumanızı tavsiye ederim % 80 öldürücü olan bu ilacı da kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Yüzde 80 derken bir dayanağınız var mı? Kusura bakmayın ama "evet yüzde 80 öldürüyor" demek mantıksız. Kullandınız mı? Yoksa yan etkilerini okuyup yüzde 80 öldürüyor mu dediniz. Bende buradan okuduktan sonra kanadında ur olan 4 kuşum da denedim. Çok şükür ölen yok. Sizin yüzdenize göre min. 3 ü ölmeliydi. Yanlış yönlendirmezseniz insanları sevinirim.

Pessimiste' Alıntı:
Yüzde 80 derken bir dayanağınız var mı? Kusura bakmayın ama "evet yüzde 80 öldürüyor" demek mantıksız. Kullandınız mı? Yoksa yan etkilerini okuyup yüzde 80 öldürüyor mu dediniz. Bende buradan okuduktan sonra kanadında ur olan 4 kuşum da denedim. Çok şükür ölen yok. Sizin yüzdenize göre min. 3 ü ölmeliydi. Yanlış yönlendirmezseniz insanları sevinirim.

Bu ilaç nedir veteriner tavsiyesimi her kullananın arkasından mı gidelim bilinçsizce her kafasına göre ilaç kullananamı inanalım 2 kuşum ilacı verdiğimin ertesi günü öldü peki sen bu durumda doğrumu yönlendirme yapıyosun?

umut coşkun' Alıntı:
Delta kortril in yan etkilerini okumanızı tavsiye ederim insanlar üzerinde çok büyük olumsuz yan etkileri olan ilacın güvercindeki faydası ne kadar olumlu olur sizce ? Kullanacağınız ilaçların ilk önce içeriğini okumanızı tavsiye ederim % 80 öldürücü olan bu ilacı da kesinlikle tavsiye etmiyorum.

kullandınız öldümü kuş yoksa ilaçta yazanlara göremi dediniz

Bak abicim sen bana şu ilacın dozajını nasıl verileceğini bir tarif edermisin öğrenelim en azından birdaha verdiğimizde kuşlarımız ölmez.

Ben kendi kuşlarımın vitaminini, mineralini eksik etmem. Sağlıklarına çok önem veririm. Ur çıkan hayvanı da öncelikle besiye çekerim 1 hafta ayırırım diğer kuşlardan.
Sonrasında ise insana verilen bir ilaç olduğundan dolayı 1 taneyi direk değil 2 ye böler veririm. 1 gün verir kuşun durumunu gözlemlerim. İlaç hayvana ağır gelirse zaten belli eder. 2 gün geçtikten sonra diğer yarısını veririm. Ve urda küçülme olup olmadığını kontrol ederim. Kortizon birden kesilecek bir ilaç değil yavaş yavaş kesmelisiniz. 2 günde 1 veriyorsam o arayı açıyorum. 3 günde 1 4 günde 1 gibi. Daha sonra 1 haftada 1. Dozajım ise 5 mg lık tabletin yarısı.
Benim kullanma şeklim böyledir. Bu doğrusudur demiyorum. Fakat ben bu şekilde kullanıp ölüm yaşamadım.

hayalet beyaz' Alıntı:
kullandınız öldümü kuş yoksa ilaçta yazanlara göremi dediniz

ilaç kullandıktan sonra hayvanların ikiside öldüler,gerçi ilaçta hata yokmuş abilerimiz öyle diyolar eceli geldi kuşların demekki ikisi aynı anda öldü gittiler. (:

selamlar.
Delta kortril değil .Deltacortril olucak .Öncelikle onu söyleyeyim.
Umut arkadaşıma katılıyorum.Nedeni ise aşağıda kapsamlı olarak yazıyor.

http://www.iegm.gov.tr/Folders/KubKT/Ru ... ba3844.pdf

Okursanız anlayabilirsiniz.
Saygılarımla

Hap ne şekilde uru yok ediyor kurutup düşürüyormu yoksa ordaki şişi indiriyormu veya başka bişeymi açıklarsanız sevinirim.

merhaba,
hiçbir zaman bu tür "kortizon" içerikli ilaçlar kuşlarınıza ilk vereceğiniz ilaçlar olmasın!. önce hastalık/enfeksiyon tedavi edilmeli, belli ara ve vitamin takviyelerinden sonra gerek kalır ise tercihen imkan varsa mutlaka kanatılı uzman ı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekime danışarak ve dozaj ayarlanarak belki çok düşük oranlarda kullanılabilir!
ilacın açıklamasında da yer aldığı üzere;
• Tedavi edilmemiş ciddi bir enfeksiyonunuz varsa.
• Sistemik mantar enfeksiyonunuz varsa.
• Gözünüzde herpes enfeksiyonu varsa.
kullanmayınız diyor!
diğer uyarılar için bkz; https://goo.gl/tZcG75 okuyabilirsiniz.
* ilaçların etken maddelerini, ne işe yaradıklarını, ve etkileşime girdiği ilaçlar, bir arada kullanılmaması gereken ürün veya maddeler, saklama koşulları vs. gibi açıklayıcı bilgilerini okumak daima faydalı olacaktır.

Bu hapı bende ara sıra gittiğim kümeslerde görmüştüm sanırım kortizonlu kullanırken dikkatli olmak lazım bir tarafı düzeltirken diğer tarafı harap edebilirsiniz.

umut coşkun' Alıntı:
ilaç kullandıktan sonra hayvanların ikiside öldüler,gerçi ilaçta hata yokmuş abilerimiz öyle diyolar eceli geldi kuşların demekki ikisi aynı anda öldü gittiler. :)
Kardeşim ben bu ilacı 2-3 yıl önce kullanıyordum yeni oluşmaya başladığı anda yani kuşun kanadı savaklaşmaya başladığında veriyordum iyi geliyordu fakat ilacı kestiğinde tekrarlıyor.yani bu ilaç geçici iyilik sağlıyor ura kesin çözüm değil dozu araştırın veya uzamana danışın

Devir hanım teşekkürler desteğiniz için.Bu ilacı gerek duymadıkça insanlara bile vermiyorlar ya :)
Son çare yani insanda Ç:)

rica ederim,
ilaçlar konusunda çok dikkatli olmak gerekiyor, en küçük bir hata "yanlış doz, yanlış tedavi gibi" geriye dönüşü yok malesef :hayir:
herkese sağlıklı güvercinler dileğiyle.. :slm:

arkadaşlar 1 çift kuş almıştım kuşlar yaklasık 1 aya yakındır bende alıcagım aldıgım tüm kuşları iyice kontrol ederek alırım 1 sabuni erkegimin henüz yeni omuza yakın biryerde bir şişlik tespit ettim kuşlarımı düzenli olarak kontrol ediyorum ve ederken gözüme çarptı büyük ihtimal ur bu ve ben igneden korktugum gibi vurmak yerine ölmeyi tercih ederim ignesiz tedavi ne gerekiyorsa yapabilirim bana en etkilisini söyleyebilirmisiniz sonuç aldıgınız ?

byfors' Alıntı:
arkadaşlar 1 çift kuş almıştım kuşlar yaklasık 1 aya yakındır bende alıcagım aldıgım tüm kuşları iyice kontrol ederek alırım 1 sabuni erkegimin henüz yeni omuza yakın biryerde bir şişlik tespit ettim kuşlarımı düzenli olarak kontrol ediyorum ve ederken gözüme çarptı büyük ihtimal ur bu ve ben igneden korktugum gibi vurmak yerine ölmeyi tercih ederim ignesiz tedavi ne gerekiyorsa yapabilirim bana en etkilisini söyleyebilirmisiniz sonuç aldıgınız ?
BİRİ UR U + ŞEKLİNDE KESEREK İÇİNİ TEMİZLEMELİ ( VETERİNER OLABİLİR.. )

SALMOTAB,BAYTRIL,CİPRO ,ENROCURE...GİBİ FLOKSASİN Lİ ANTİBİYOTIK 10 GÜN SABAH - AKŞAM VEREREK KURUTMALIDIR..

turker abi öncelikle duyarlılıgınıza deginerek cevapladıgınız icin teşekkür ederim. abi ur olan yeri kesme harici etkili bir çözüm yokmu ilaç tedavisi gibi tamda bilmiyorum ur mu dur nedirse yıllardır kuş besliyorum ilk defa böyle birşey gördüm kuşun kanadı tutuk gibi 1 tarafı çökük şekilde duruyor ur oldugunu nasıl anlyabiliriz.

MUSTAFA BİR KAÇ FOTOSUNU ÇEK YÜKLE BAKALIM .HEP BERABER DEĞERLENDİRMEYE ÇALIŞALIM.

Arkadaslar bende bu ılacı kullandım hıc bır faydasını gormedım.Bence civata bır ılac..

türker hocam fotolarını çektim buyrun kuşun kanadı düşük gibi duruyor netten ur resimlerine baktım pek ona benzemiyo normal şiş gibi duruyor huzurunuza sunuyorum kanadının üstü şiş yüzünden tutuk gibi çırpıyor ama az.

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    25 KB · Görüntüleme: 1,830
  • 2.webp
    2.webp
    26.1 KB · Görüntüleme: 1,771
  • 3.webp
    3.webp
    14 KB · Görüntüleme: 1,818
  • 4.webp
    4.webp
    18.1 KB · Görüntüleme: 1,762
  • 5.webp
    5.webp
    17.8 KB · Görüntüleme: 1,825
Sevgılı kardesım ur gibi degil ama şişlik oluyor.Bende yaşıyorum o sorunu.Sanki içinde iltihap var gibi yumuşak bir şişlik.Bu ilaç çare olmuyor malesef.Kuş zayıflar muhtemelen. Ben sarımsak verdım 1 hafta,iyileşme olmadı ama kuşta bir toparlanma oldu daha iyi görünüyor.

turkyilmazerol' Alıntı:
Sevgılı kardesım ur gibi degil ama şişlik oluyor.Bende yaşıyorum o sorunu.Sanki içinde iltihap var gibi yumuşak bir şişlik.Bu ilaç çare olmuyor malesef.Kuş zayıflar muhtemelen. Ben sarımsak verdım 1 hafta,iyileşme olmadı ama kuşta bir toparlanma oldu daha iyi görünüyor.

evet evet aynen erol abi yumuşak ve sanki içinde iltihap var erol abi ne yapabilirim ur böle degilmiş netten fotolara felan baktım en acil ne uygulayabilirim siz nasıl çare buldunuz en kötü biraz iyileştirmek yani tedavi nasıl edebiliriz ?

bilen kimse yokmu arkadaşlar ya ?

kuş GENİŞ YERDE OLMALI VE MÜMKÜNSE HERGÜN UÇABİLDİĞİ KADAR UÇURULMALIDIR.

GECİKMEDEN ŞİŞLİĞİ KESEREK TEMİZLEYİN..YA DA TEMİZLETİN.BİLEN VAR MI DİYE SORMA İSTERSEN ARTIK.

floksasin kurutmadığı takdirde suni penisilin VETİMİSİN ya da muhadilleri enjekte (ete 0.1 ml ) uygulanır 5 gün..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri