ÜREME DÖNEMİNDE HAŞEREYLE MÜCADELE

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mavci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

mavci

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
m.avci
Meslek
idareci
İlgi Alanı
MERHABA ARKADAŞLAR.HAŞERE VE BÖCEKLERLE MÜCADELE KONUSUNDA ETKİLİ YÖNTEMLER YAZILMIS BAŞKA BAŞLIKLAR ALTINDA. MEVSİM ŞUAN YAVRU ALMA MEVSİMİ DOLAYISIYLA SALMALARDA YENİ ÇIKAN YAVRULAR YUMURTALAR V.S VAR. BU DURUMDA NASIL BİR YÖNTEM UYGULANMALI.YAVRULARI ELİME ALDIĞIMDA ÜSTLERİNDEKİ KÜÇÜK BÖCEKLER ELİMDE BİLE KALIYORLAR. NELER YAPILABİLİR. YAVRU ALINAN SALMALARA YIKANMA SUYU KOYUP ELMA SİRKESİ FALAN KOYMANIN ZARARI OLURMU. UYGULANMIŞ YÖNTEMLERİN PAYLASILMASINI TEMMENİ EDİYORUZ.

genel temizlik yap kardeşim sonra kireçle hicbir mahluk kalmayacak ve bunu 3 ayda birde tekrarla bahcedeysen bahcene toz kireç at kireçle badalandımı hiçbir sorun hastalık vesair kalmıyor selam ve dua ile bol yavrulu seneler

merhaba,neguvan tozu fısfısa 3/1 oranında koy ve sulandır yuvanın heryerine sıkabilirsin kuşlara kesinlikle koku ve göz zararı vermez ,yavruların altına koyacak temiz kum veya otun varsa ,kaldır altlarınada sık küçük yavrularada bir bez yardımı ile yavaşca siler gibi sür,havanın güneşli olması sırasında yapman iyi olur,yavrun yok yumurtan varsa bloticten fısfısa koy kuşları dışarı yemlemeye çıkardığında hemen sık koku rahatsız etmesin havalandırman 5,10 dakka yeterli olur .ben komple temizliği 6 ayda 1 yapıyorum sık yapmaktansa yere dezen sıkıp üstüne temiz toprak seriyorum ,parazitler hem damızlık hemde yavruların gelişimini kötü etkiler ,2,3 haftada bir neguvanla banyo yaptırsan kuşlara emin ol yavrulardada olmaz yuvadada hayırlı günler dilerim :slm:

Merhaba arkadaşım ben kuşların kümeslerini 15-20 gün ara ile düzenli temizliyorum.Bütün kümesi güzelce temizledikten sonra dezenliyorum.Kuşlara blotıc imparator neguvan ve benzeri dış parazıt ılaçları ile püskürtme yöntemi ile ilaçlıyorum.Havalarda ısınınca banyo sularına koyuyorum hiç sorunum olmuyor.

Geri