üretim dönemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan taklacı_odın
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
oğuzhan dinler
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
abılerım herkeze selamlar...
benım sıze sormak ıstedıgım bır kac sorum var
1.mesela kusları ayırın subatın ortasında bırlestırın dıyorlar ben 10 cıft kus alsam ama hepsınınde esı olsa ayırma donemını tam bılmıyorum dıelım ayırdım subatın ortalarında bırlestırdım ayırırken hepsının esı oldugu ıcın bırlestırme donemınde eslerını tanırlarmı yoksa bır yere yıne kapatmak gerekır mı ?
2. bde abılerım ayırıp brlestırmesek ne olur bır zaraarı varmı ?

Soğuk aylarda kuşları eşinden ayırıp birkaç ay dinlendirmek doğru olur . Bu durum özellikle yazboyu yumurta yapmış damızlık dişiler için önemlidir , biliyorsunuz ki herbir yumurta dişi kuşu yorar yıpratır , ömründen alır .. Diş kuşların daha uzun yıllar damızlık olarak kalbilmesi için dinlenmeleri gerekir .. soğuk kış günleri bu bakımdan en uygun dönemdir ..
Yaz boyu yavru bakan yorulan kuşlar eşsiz kaldıkları dönem içinde dinlenir. Güç toplar ..
Bu işlemi yapa bilmek için mutlaka erkek ve dişiler ayrı kümeslre alınmalıdır . Birbirlerini görmemeli hatta duymmalıdır .. Böyle likle kuşların aile bağı bertaraf edilir kuşların yanlızlığa uyumu hızlanır .. Birbirini gören yada duyan kuş eşini terk etmeyi kabullenmez hatta sıkıntıya girip rahatsızlanır hatta ölen leri dahi olur .. Tam bir tecrit olanağı sağlanmalıdır .. Bu aylarda aylarda artık yavrusunu büyüten çiftler ufak ufak ayırıla bilirler .. Yine havalar ılımanlaşınca yeni sezon için eş edilecek çiftler eşleme yuvalarında silbaştan eşe atılır aile bağları tam olarak kurulunca yumurta yavru alınacak kümeslre aktarılır .. selamlarŞEREF

sagol abı yanı kısın mı yazın mı yavru alınmalıdır?

Normal olanı tabi yazın yavru alınmasıdır . Hava müsait olur, kuşlar daha verimli çalışır . selamlarŞEREF

taklacı_odın' Alıntı:
sagol abı yanı kısın mı yazın mı yavru alınmalıdır?

kıs yavrusuda hastalıklara karsı daha dirençli olur vüçut bagısıklık vede mevsimsel degişiklilere adapte oldugundan kıs yavrusu almak için yeriniz müsait ise bildiginiz kuslardan yavru alınız yazın uçumunu saglayarak kendinizi ve kusu tecrübe etmenizde karınızadır

SAYGILAR

Geri