Üretim

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
Katılım
6 Ocak 2008
Mesajlar
4,880
Tepkime puanı
2
Yaş
38
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
Şehir
Muğla
İlgi Alanı
Balıklar
Selamlar,
Güvercinlerde döl veriminin düşük olması,kuşların yumurtlamaması veya yumurtalardan yavru çıkmamasının çok çeşitli nedenleri olabilir.bu nedenleri şu şekilde sıralayabiliriz.
1-Yetersiz ve dengesiz beslenme:bu konu son derece güzel ve kapsamlı olarak açıklamış.Buna ilaveten sadece şunu yazacağım.Yavru bakan kuşların yem rasyonu Amerikada yapılan bir araştırmaya göre % 18 oranında protein içermelidir.Bu oranın altında protein içeren yemlerde yavru gelişiminde sorun çıktığı gibi bu oranın üstünde protein içeren yemlerinde pek fazla bir faydası olmadığı görülmüştür.Size uygun yem rasyonunu aşağıda belirtiyorum.
% 25 mısır,% 20 buğday,% 35 bezelye,% 10-15 palet yem,%5-10 aspir
Palet yem tercihen % 18 protein içeren broyler tavuk paleti veya % 28 oranında protein içeren hindi palet yemi olabilir.
2.Döl veriminin düşük olmasında ve yumurtaların boş çıkmasında diğer bir neden ise Paratifo veya E coli mikropları olabilir.Ayrıca yumurtalıkları
işgal eden herhangi bir enfesiyonda olabilir.Avustralyalı bir veteriner yaptığı bir araştırmada dölsüz yumurtalara CHLAMYDIA isimli bir bakterinin neden olduğunu bulmuştur.Bu yüzden kuşlarınızın sağlık durumlarının bu enfeksiyonlara karşı çek edilmesi gerekmektedir.
3.İçersinde bulunduğumuz kış mevsiminde gün ışığının çok kısa olmasıda döl verimi üzerine olumsuz bir etkendir.Normal şartlarda gün ışığının 12-14 saat arasında olduğu bahar ve yaz aylarında kuşların döl verimi oranları artarken,içersinde bulunduğumuz kısa kış günlerinde döl verimi oranları azalmaktadır.Bu nedenle sorunu gidermek için kuşlarımıza bu mevsimde akşam üstü hava kararmasına yakın 2-3 saat süreyle kümeslerde ışık yakmak suretiyle gün ışığından faydalanma surelerini uzatabiliriz.Örnek akşam üstü 17-20 saatleri arası.Daha uzun süreli ışık yakmayalım bu seferde geceyi yeterince dinlenmeden geçiren kuşlarımızın bünyeleri aşırı yıpranır,hastalıklara ve erken tüy dönemine sebep olabilir.
Sonuç itibariyle problemin nedeni bir veya birkaçtane olabilir.Bütün bu yazılanları dikkate alarak teşhisi koymak size düşüyor.Umarım yardımcı olabilmişizdir.
Saygılar
Alıntıdır.
 
paylaşıma teşekkür
 
Yeni başlamaya çalışan biri olarak çok teşekkür ederim. :)
 
çok anlamlı ve guzel bır paylasım olmus ellerınıze saglık.
 
Paylaşım için saol bilgi sahibi olmayanlar buradan bilgi edinebilirler
 
protein için % 10-15 palet yem .yerine( TAVUK YUMURTASINI KAYNATIP , SARISINI YEMLİKLERE UFALIYORUM.GÜZEL YİYİYORLAR.İŞTE PROTEİN.BEYAZINI DA YOĞURDUN İÇİNE KOYUP BİZ YİYİYORUZ.BİZ DE PROTEİN ALMIŞ OLUYORUZ.) MİNERAL KUTUSUNA DA, YUMURTA KABUKLARINI UFALIYORUM.
 
turker abi yalniz yumurtanin sarisi degil beyazi proteindir sarisi kollestrol deposudur hatta vucut gelistirme hocalari gunde 6-7 tane yumurta beyazi yemeyi tavsiye eder tskl
 
Geri
Üst