Üretimde utanç noktamız!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Bu gün çocukların elinde bir baska gördüm.. Kuş daha cik cik, yavru yani.. Yeme yeni düşmüş bişey.. Kuşun kanatlarını çekmişler, habire atıyorlar havaya.. Kuşu çocukların elinden aldım ama o an o kadar utandım ki; o anı hiçbir kelimeyle anlatamam.. Yani biz neyi eksik yapıyoruz ki; bu küçük çocuklara şu kuşları doğru-düzgün sevmeyi, beslemeyi öğretemiyoruz.. Çocuklarla uzunca süre muhabbet ettim, bişeyler anlatmaya çalıştım ama işe yaradımı bilmiyorum.. Umarım işe yaramıştır ve umarım bundan sonra böyle şeylerle karşılmayız.. Allah yar ve yardımcımız olsun...

kuşun resimleri..

Ekli dosyalar

• Resim 003.webp
    Resim 003.webp
    6.2 KB · Görüntüleme: 1,864
  • Resim 008.webp
    Resim 008.webp
    2.1 KB · Görüntüleme: 1,776
  • Resim 011.webp
    Resim 011.webp
    3.5 KB · Görüntüleme: 1,748
neyi yanlis yapiyoruz saymakla bitmez ama simdiden sonra ne yapabiliriz en iyi care dernekleserek kuslari tanitmak buyuk kucuk farketmez herkeze birseyleri gostermek en iyi care odur ben herkeze derneklesmeyi tavsiye ederim hem kuslariniz taninir hemde cevre guvercinin sadece yem atarak bakilan hayvanlar olmadigini anlar

tolgahan' Alıntı:
neyi yanlis yapiyoruz saymakla bitmez ama simdiden sonra ne yapabiliriz en iyi care dernekleserek kuslari tanitmak buyuk kucuk farketmez herkeze birseyleri gostermek en iyi care odur ben herkeze derneklesmeyi tavsiye ederim hem kuslariniz taninir hemde cevre guvercinin sadece yem atarak bakilan hayvanlar olmadigini anlar

yaa en azından şu kanat, kuyruk çekmenin yanlış bişey olduğunu çok acil anlatmak lazım.. BAkıyorum yolda çocuk bir kuş buluyor yada dernekten falan alıyor hiç olmazsa en azından kuyruğunu çekiyor..

pollat kardeşim çocuklarla konuşman iyi olmuş.onlarla karşılıklı konuşuyo olman onlara ve hayvana değer verdiğini onlara en iyi şekilde ifade etmiştir umarım.Bağırarak korkutmaya çalışmak ise ters etki yapardı.Kendilerine önem verildiğini anlayınca umarım bundan sonra daha dikkatli davranacaklardır.Güzel bir numune olmuşsun,iyi bir abi... a.r.olsun... :tamam:

kuyucuklu' Alıntı:
pollat kardeşim çocuklarla konuşman iyi olmuş.onlarla karşılıklı konuşuyo olman onlara ve hayvana değer verdiğini onlara en iyi şekilde ifade etmiştir umarım.Bağırarak korkutmaya çalışmak ise ters etki yapardı.Kendilerine önem verildiğini anlayınca umarım bundan sonra daha dikkatli davranacaklardır.Güzel bir numune olmuşsun,iyi bir abi... a.r.olsun... :tamam:

Onlara düzgün beslerlerse kuş falan da vereceğimi söyledim.. Her türlü yardımı yapacağımı söyledim ve nasıl besleyeceklerini anlattım.. Bana dinlediler gibi geldi ama bakalım yakında belli olur.. Sözde ilk önce adam gibi bir kümes yapacaklar. Ondan sonra oraya birkaç kuş koyacağız, besleyecekler.. Ama bir taraftan da şüphelerim var ya aynısını yaparlarsa diye.. Devamlı kontrol etmeye çalışacağım, zaten arada bir kendi kümesime de çıkarıyorum ki baksınlar, görerek öğrensinler.. Tabi sadece benim bişeyler yapmamla tüm çocukları düzeltemeyiz. Hepimiz bişeyler yapmalıyız.. Allah hepimizden razı olsun..

Helal ossun yigidim,tebrik ederim...

Çocuklar kuşun kaçmasını istemiyor.Bunun için kanatlarını çekiyorlar bantlamayı öğretsek daha iyi olur.

Tahir Kemal Bozoglu' Alıntı:
Helal ossun yigidim,tebrik ederim...

Sizin gibi bir ustanın tebrik etmesi inanın bana çok mutlu etti. Ama keşke hiç gerek kalmasa yeni nesile direkmen doğruyu öğretebilsek.. Tebriğiniz için çok teşekkür ederim. Hayırlı kandiller..

kuschçu' Alıntı:
Çocuklar kuşun kaçmasını istemiyor.Bunun için kanatlarını çekiyorlar bantlamayı öğretsek daha iyi olur.

Hepimiz elimizden geldiğince bişeyler yapalım; kuşlara eziyet eden kalmasın inşallah.. Yani en azından bilinçsiz hareket eden kalmasın..

Evet böyle şeylere bende şahit oluyorum.bizim mahhaledeki cocuklarda geçen sene yavrunun kanatlarını çekmişler havaya felan atıyorlardı.ama kanadı ole bi çekmişlerki hayvanda kanat kalmamıştı.Bizim arkadaşda para ile o kuşu aldı cocuklardan.Bir olaya daha şahit oldum bizim bu semtte bir kuşçu vardı.işte o gün kuşum kaçmıştı işte o kuşcunun kuşları uçuyordu gittim belki ona mı indi diye baktım inmemiş ama inmediğini söyledik azcık adamla sohbet ettik sonra işte ben kuşlarını izliyordum adam kuşları küsemese kapatacak indirdi.birtane baskası var yani almış ozaman kuşu kümese sokamadı kuş kümese girmedi kapıdan dışarı kaçıyordu.kuşunda kanatlar bantlı adam kuşa bir tekme çaktı. kuş yan çatıya fırladı.adamda büyük 35-40 yaşlarında.sadece cocuklarda değil bu alışkanlık cok var milette bu bide şöyle bişi var bizim mahallenin cocukları kuşun kafasını çekmeyi cok seviyorlar ya kanat çekecek ya kafa çekecek bayılıyorlar.kışın hasta kuşum vardı.onu benden istiyorlardı kafasını çekmek için.böyle insanlar cok var bence insanın içinden gelecek birazda hayvan sevgisi bu hayvan sevgisini bizim aşılamamız zor olacak çünkü o iş anne babada başlar diye düşünüyorum.

SAYGILARIMLA...

yuşa' Alıntı:
Evet böyle şeylere bende şahit oluyorum.bizim mahhaledeki cocuklarda geçen sene yavrunun kanatlarını çekmişler havaya felan atıyorlardı.ama kanadı ole bi çekmişlerki hayvanda kanat kalmamıştı.Bizim arkadaşda para ile o kuşu aldı cocuklardan.Bir olaya daha şahit oldum bizim bu semtte bir kuşçu vardı.işte o gün kuşum kaçmıştı işte o kuşcunun kuşları uçuyordu gittim belki ona mı indi diye baktım inmemiş ama inmediğini söyledik azcık adamla sohbet ettik sonra işte ben kuşlarını izliyordum adam kuşları küsemese kapatacak indirdi.birtane baskası var yani almış ozaman kuşu kümese sokamadı kuş kümese girmedi kapıdan dışarı kaçıyordu.kuşunda kanatlar bantlı adam kuşa bir tekme çaktı. kuş yan çatıya fırladı.adamda büyük 35-40 yaşlarında.sadece cocuklarda değil bu alışkanlık cok var milette bu bide şöyle bişi var bizim mahallenin cocukları kuşun kafasını çekmeyi cok seviyorlar ya kanat çekecek ya kafa çekecek bayılıyorlar.kışın hasta kuşum vardı.onu benden istiyorlardı kafasını çekmek için.böyle insanlar cok var bence insanın içinden gelecek birazda hayvan sevgisi bu hayvan sevgisini bizim aşılamamız zor olacak çünkü o iş anne babada başlar diye düşünüyorum.

SAYGILARIMLA...

Demekki kişilere zamanında müdahale etmeyince ilerde daha kötü oluyorlar.. Boşuna dememişler ağaç yaşken eğilir diye..

Önümüz kış.. Ve bilinçsiz kardeşlerimiz çatılarda kolide kuş beslemeye devam ediyor.. Mümkün olduğunca bu kardeşlerimize doğruyu anlatmaya çalışalım..

Belki o çocuklar çok fazla kötü niyetli değil , yaptıklarını normal olarak görüyor olabilirler ..
Sizin onlarla konuşmanız olumlu olmuş, umarım etkilenirler sizden .. Bu çocukların bilmeyerek yaptığı bir davranış olacağı gibi , etraflarındaki büyüklerinden gördükleri davranışlara bağlıda olabilir ..
, Yada kötü tutumlarını kimse ikaz etmediği için yaptıklarının yanlış olmadığını bile düşüne bilirler ..
Bu işi sadece hayvan sevgisi, kuş sevgisi ile yapmayan bir çok yetişkinde yazıkki bu davranışa yakın bazı davranışlar sergileye biliyor ..
Kuş kötü diye boynunu kopartan , yabancı diye- intikam için öldüren , yumurta yapmasındiye hasetlikten çatalını kıran , etrafa hava olsun diye çatıya basan kuşun boynunu koparıp atan .. .. Envai çeşit insan var Aramızda ..
Allah ıslah etsin .. selamlarŞEREF

şeref' Alıntı:
Belki o çocuklar çok fazla kötü niyetli değil , yaptıklarını normal olarak görüyor olabilirler ..
Sizin onlarla konuşmanız olumlu olmuş, umarım etkilenirler sizden .. Bu çocukların bilmeyerek yaptığı bir davranış olacağı gibi , etraflarındaki büyüklerinden gördükleri davranışlara bağlıda olabilir ..
, Yada kötü tutumlarını kimse ikaz etmediği için yaptıklarının yanlış olmadığını bile düşüne bilirler ..
Bu işi sadece hayvan sevgisi, kuş sevgisi ile yapmayan bir çok yetişkinde yazıkki bu davranışa yakın bazı davranışlar sergileye biliyor ..
Kuş kötü diye boynunu kopartan , yabancı diye- intikam için öldüren , yumurta yapmasındiye hasetlikten çatalını kıran , etrafa hava olsun diye çatıya basan kuşun boynunu koparıp atan .. .. Envai çeşit insan var Aramızda ..

Amim Şeref Abi Allah hepimize akıl,fikir, düşünme gücü versin ki doğruyu yanlışı ayırt edebilelim..

Yazık hayvanlara yaa. bunu yapanları kınıyorum, sizin saçınızı traş makinesi ile değilde elimizle teker teker yolsak nasıl olurdu ? bir düşündünüz mü!!!

şimdiye kadar en güzel kuşlarım kaçtı kaçanın haddi hesabı yok! safkan bursa akkanat akkuyruk bile kaçtı kızıl nudi az bulunan o bile kaçtı kara miski kral kuşlardan bitanesiydi ama kaçtı neden mi?

Kanatlarını çekmediğim için ve ayaklarına bilinçsizce ip bağlamamak için.

Ve şuan kümesimde 6 tane kanadı çekil kuyruğu çekik güvercin var ön tepe mavi ,posta, sabunu, çoçuklar bilinçsizce kuş beslicez diye çekmişler hayvanların kanatlarını. 150 TL. para verdim sadece kuşları onlardan kurtarmak için ve birlikte gidip çabuk alışacak ve eş kuşlar aldık. şimdi kanadı çekik kuş görsünler samet abi şu adam böyle yapmış kümesinden çalıp getirelim mi diyorlar:d çocuklar işte . daha ilkokul 7-8 e gidiyorlar. Ne anlatabilirizki.

polllat' Alıntı:
şeref' Alıntı:

Amim Şeref Abi Allah hepimize akıl,fikir, düşünme gücü versin ki doğruyu yanlışı ayırt edebilelim..
S A SİNAN Kardeşimi gençlere karşı tutumunu anlayışını takdirle karşılıyor bir kuş sever olarak ayrıca teşekkür ediyorum burada MODERATÖR LÜK BİR TÜR SORUMLULUK GİBİ BEN BÖYLE ANLIYORUM AMA BAZI MODERATÖR ARKADAŞLAR DA AYNI TUTUM VE BİLGİLENDİRMEYİ KÜÇÜK GÖRDÜKLERİNE KARŞI İSTEKSİZ GÖRÜYORUM HER KİM AMA KÜÇÜK AMA BÜYÜK BİLMEDİKLERİNİ ÖGRENMEK İSTİYORLAR CEVAP VERİLMEDİGİ GİBİ YÖNLENDİRMEDE DE BULUNMAYANLAR VAR BU DURUMLARA DİKKAT EDİLEBİLMESİ KÜÇÜKLERİDE HER ZAMAN KAALE ALMAK DAHA YAPICI VE ADİL OLUR DİYOR SİNAN KARDEŞİMİ DUYARLILIGIN DAN DOLAYI TEKRAR TEBRİK EDİYOR
SAYGILAR SUNUYORUM

Estagfurullah abi saygılar bizden siz ustalarımıza sunulur.. Siz değerli büyüklerimin hakkıımda böyle düşünmesi beni mutlu ediyor. Diğer konuya gelince bayağı uyarılar falan yapıyoruz.. Saçma konuların açılması bazen moderatör abilerimi ve zaman zaman beni kızdırabiliyor.. Kimseyi kırmak istemeyiz tabi ama bazen olabiliyor işte öyle.. Sonuçta yüzlerce mesajı kontrol altında tutmak zorundayız.. Ve herkes iyi niyetli değil bir sürü kötü iletilerde oluyor.. Bu yüzden bayağı yorucu olabiliyor bazı günler buna bağlı olarak da zman zaman dediğim gibi çok sabırlı olamıyoruz.. Haksız yere kırdığımız kişilerden ben abilerim ve kendi adıma ÖZÜR DİLERİM.. tabikide her zaman için daha dikkatli olmaya çalışacağız ama burda bir aileyiz lütfen ailemizin diğer bireyleride bizi anlamaya çalışsın..

Çok doğru bir davranış, ama o kardeşlerimiz eziyet amaçlı değide kaçmasını önlemek amaçlı yaptıklarını umuyorum :)

dizlek' Alıntı:
Çok doğru bir davranış, ama o kardeşlerimiz eziyet amaçlı değide kaçmasını önlemek amaçlı yaptıklarını umuyorum :)

Öncelikle teşekkür ederim yorumun için.. Haklısın kardeş mutlaka kaçmasını engellemek için yapmışlardır daa bizim onlara bunun ne kadar yanlış olduğunu öğretmeliyiz ;) büyük kuş olsa yine neyse deriz ama o kadar küçük bir kuşun kanadının çekilmemesi gerektiğini mutlaka öğretmeliyiz.. Kuşun kanatları yaklaşık 3 ayda geldi.. Ve devamlı da vitamin takviyesi yaptım.. hiçbir canlı bu acıyı çekmek zorunda değil sonuçta..Kusura bakma sana karşı konuşuyormuş gibi oldum ama genel düşüncelerim böyle seninle bi ilgisi yok :)

Öncelikle teşekkür ederim yorumun için.. Haklısın kardeş mutlaka kaçmasını engellemek için yapmışlardır daa bizim onlara bunun ne kadar yanlış olduğunu öğretmeliyiz ;) büyük kuş olsa yine neyse deriz ama o kadar küçük bir kuşun kanadının çekilmemesi gerektiğini mutlaka öğretmeliyiz.. Kuşun kanatları yaklaşık 3 ayda geldi.. Ve devamlı da vitamin takviyesi yaptım.. hiçbir canlı bu acıyı çekmek zorunda değil sonuçta..Kusura bakma sana karşı konuşuyormuş gibi oldum ama genel düşüncelerim böyle seninle bi ilgisi yok :)[/quote]

:tamam:

Geri