üretimi bir türlü normale bindiremedim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan silik dumanlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kubilay aydın
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar ya ben bu kuşların üremesini anlayamadım ilk olarak miski ve çakmaklı yavrusu tüyleniyor yavaş yavaş fakat çok çelimsiz ve küçük kuş sarı kafa miski oluyor ama büyümüyor bunun yanında annesi yavrunun yanına yumurtladı yavruya biraz takviye yaptım ama büyümüyor nedense yavru daha avuçum kadar tam bilmiyorum ama yavru en fazla 15 günlük ama bilmiyorum tam neyse bu yavruyu büyür mü acaba gerekirse resim koyarım
başka bir soru benim mavi ve arap çiftim ilk yumurtalarına oturmadı ve şimdi bir daha yumurtladı ve kuş cumartesi günü ilk yumurtayı attı ve daha ikinci yumurta yok
başka bir soru daha benim beyaz ve kula cinsi çifttim çifleseli bir aydan fazla oldu ama hala yumurta yok kuşlar yavrusu olan kuşların yuvasını işgal etti oraya oturup ötüyorlardı ama şimdi ötmüyorlar 1 haftadır aynı şekilde iyi bir takla dişi var oda yumurtlayacak eşiyle iki yuvalığı işgal ettiler fakat bir hafta diğer tarafa oturuyor bir hafta başka tarafa oturuyor ötüyorlar fakat onlarda yumurtlamadı
bu soruların cevabını verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler

selamlar kubilay yavrunda sindirim sorunu var büyük ihtimal ishalmi ayni zamanda bak colimix kullan birde anne baba sulumu kusuyor dikkat et ayni zamanda sindirim kolay olsun diye mineral taşlardan da ver. eğer yavru saglıklı ise yavaş yavaş ta yani yanık büyüsede büyüme ihtimali vardır.

merhaba her kuşun bünyesi bir değildir ,nasıl her kuştan damızlık olmayacağı gibi her kuştanda bakıcı olmaz ,iyi kuşların varsa iyi bakıcında olmalı arada yumurta çekip sağlıklı beslenen yavrular almalı,bu illa posta olmalı demiyorum benim bakıcılarım taklacı ,karışık yem ve mineral taşı az tuz dökmeyi aradada yumurta kırığı at,bence yeterli olacaktır ,her çift için zaten en az 2 yuvalık şarttır,buna göre kuş sayını ayarla,yavruya bakmalarınıda etkiler sağlıcakla kal :slm:

yavrunun anne babasının kustuğunu sanmıyorum dün ben doyurmustum bugün baktım kursağı boş yine doyurdum babası yumurtaya otururken babasının gagasına doğru gidiyor fakat babası oralı olmuyor ölece anne babanın yanında duruyor bende yumurtaı dier yavruların anne babasının altına koydum onlarda ilk yumurtayı bıraktı fakat ikinci yok
mavi ise hala diğer yumurtayı yumurtlamadı bugün erkek oturuyordu
birde kenan abi anne babasının sulu kusmasının ne zararı veya faydası var biraz aydınlşatırsan sevinirim

benimde yavrularım hiç buyumuyodu yeme dusen zayıflıktan oluyodu balık tutmak icin herzaman kullandıgım bi yem vardı ondan vermeye basladım yavrular simdi taş gibi hepsi elime sıgmıyolar palet yem kullan

silik dumanlı' Alıntı:
yavrunun anne babasının kustuğunu sanmıyorum dün ben doyurmustum bugün baktım kursağı boş yine doyurdum babası yumurtaya otururken babasının gagasına doğru gidiyor fakat babası oralı olmuyor ölece anne babanın yanında duruyor bende yumurtaı dier yavruların anne babasının altına koydum onlarda ilk yumurtayı bıraktı fakat ikinci yok
mavi ise hala diğer yumurtayı yumurtlamadı bugün erkek oturuyordu
birde kenan abi anne babasının sulu kusmasının ne zararı veya faydası var biraz aydınlşatırsan sevinirim

bu tür olaylarda elle yemlediğinizde yavru yem isteğini kaybeder bu tür olaylarda doğru gözlemleme olmadan yavruyu fazla eller anne babayıda rahatsız ederseniz tabiki sorun yaşarsınız bu bazen kuş kaynaklı oldugu gibi insan kaynaklıda oluyor onun için cok dikkatli olmak gerekir ve fazla ellememek eğer öyle her kusmuyorda biz büyükmeye kalkarsak kuşçuluk zaten zor hepden zor olur.

kenan abi zaten iyi gözlemleme ile başlmıştım 2 gün baktım yavrunun kursağında yem yok ve anneside yumurtlayınca ben ellemeye başladım neyse yeni bir sorun daha cıktı anne yumurtaya oturucam diye yavrunun üstüne oturmuş galiba ve yavru ayakta duramıyor ve ilerleyemiyor ayakları öne doğru gidiyo hep düzelmedi
yavrunun annesi ikinci yuumuırtayıda attı mavi daha atmadı

Yavrulara, muhabbet yemini ,suyla birlikte, plastik yağdanlıkla ,rahatça besliyorum.Arada mamanın içine bir çay kaşığı kadar ,kil toprak karıştır, tek kuşa sabah akşam uygula, arada yavru hapıda verirsen ,sağlıklı büyürler.Kuşları yavruyken aşılarsanız, , hastalanmadan büyüyorlar.

Geri