Selamlar Öncelikle Benim Adım serkan
Herneyse
Bu kuşlar uşakta daha öncede söylediğim gibi Morakkuyruk Sarıakkuyruk ve arap akkuyruk olarak adlandırılır hemen heryerde sıkça rastlanır. Fakat Kesin bir standartları yok çünkü Dolapçı Mülakat ve diğer farklı melezler ile Ortaya çıktıkları net olarak ortada... Bende ve bir çok arkadaşımda onlarcası vardı... İnanın hiç biride kesin olarak birbirinin aynısı değil fiziksel farklılıkları var veya uçuş farklılıkları çok yükselebilirler ama hepsi mi ? hayır bazıları...
Ayrıca bazıları yarım daireler çizerek aşağıya iner kimisi takla atar kimisi mulakatlarda ya da makaracı ırklarda olduğu gibi aşağıya doğru taklalar atarak düşme eğilimi gösterir melez oldukları için bu hareketleri safkan kuşlardaki kadar net göremezsiniz. Ayrıca bu altıntı yapılan resimlerin verildigi sitede zaten oradaki arkadaş dolapçı olarak yazmış...
Hiç bir oyunu olmayanlarıda var 4 saat uçurduklarını söyleyenlerde mevcut elbette neden olmasın ama burada Devreye şu giriyor KAÇ TANESİ 4 SAAT UÇUYOR ? ek olarak 4 saat uçabilen tek tük kuşlar yokmu elbette var dünyanın bir sürü yerinde ülkemizdede 4 saati geçen taklacılar ya da başka ırklar var ama birey olarak bu böyle...
Şunu birkez daha hatırlatmak isterim... Daha öncede yazmıştım çok isterdim yerel bir yüksek uçucu ırkımızın olmasını gururla sunmayı ve ırk standartını korumayı ama maalesef yok...
Yüksek uçucu dediğimiz anda 15 dakika 1000 metre üzerine çıkan kuşlardan söz etmiyoruz...
Litaritüre girmiş yüksek uçucu ırkların ortak özelliklerine göz atalım... Dikkat ederseniz 4/5 saat ile başlayıp (Sırp yüksek uçucusu vb.) 19/22 Saate (Tippler gibi...) kadar çıkıyor uçuş süreleri... Kuyruk telek sayıları ortalama 12... Sağlam bir metobolizma, farklı kornealar, Dışbükey kuvvetli aerodinamik bir vucut şekli... Gibi bir çok özellik...
Bütün bunları göz önüne aldığımızda 4 ya da 5 saat gibi süreler yüksek uçucuların azami süreleri olarak nitelendiriliyor...
Son olarak ırk tanımlamalarında dikkatli olmakta fayda var belki anadoluda bilmediğimiz şaşırtıcı ırklar mevcuttur belki sayıları çok azdır belkide hiç yoktur... Tam olarak araştırmadan internet denen bu sanal öğretmenin her söylediğine inanmak yerine İnternetin o geniş bilgi yelpazesini kullanarak diğer dillerde dahil olmak üzere ciddi kararlı araştırmalar içine girelim böylece gerçeği görmemiz oldukça kolay olur..
Saygılar....
saate kadar çıkıyor