"Uşak Yüksek Uçucusu" Denilen Güvercinler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
A

Anonymous

Misafir
Selamların en güzeli üzerinize olsun abiler.Uşak yüksek uçucusu diye tanıtılan kuşlar bunlar.Dikkat ettiğimde dolapçıya çok benzediğini farkettim.Deniz abi'nin dediği gibi(BudapestHighFlyer nicki kullanıcı).

25098109359522416425100.jpg

25098109363069082737100.jpg

25098109924182359959100.jpg

25098109924202359957100.jpg

25098109924212359956100.jpg

26760108327662526593100.jpg

usakguvercin0011.jpg

usakguvercin0021.jpg

usakguvercin0031.jpg

usakguvercin0041.jpg

usakguvercin0051.jpg

usakguvercin0061.jpg

usakguvercin0071.jpg

usakguvercin0081.jpg

usakguvercin0091.jpg

usakguvercin0101.jpg

usakguvercin0111.jpg

usakguvercin0121.jpg

usakguvercin0131.jpg

usakguvercin0141.jpg

usakguvercin0181.jpg

usakguvercin0191.jpg

usakguvercin0201.jpg

usakguvercin0161.jpg

26412128596879836815046.jpg

usakguvercin0171.jpg

Selamlar Öncelikle Benim Adım serkan :) Herneyse

Bu kuşlar uşakta daha öncede söylediğim gibi Morakkuyruk Sarıakkuyruk ve arap akkuyruk olarak adlandırılır hemen heryerde sıkça rastlanır. Fakat Kesin bir standartları yok çünkü Dolapçı Mülakat ve diğer farklı melezler ile Ortaya çıktıkları net olarak ortada... Bende ve bir çok arkadaşımda onlarcası vardı... İnanın hiç biride kesin olarak birbirinin aynısı değil fiziksel farklılıkları var veya uçuş farklılıkları çok yükselebilirler ama hepsi mi ? hayır bazıları...
Ayrıca bazıları yarım daireler çizerek aşağıya iner kimisi takla atar kimisi mulakatlarda ya da makaracı ırklarda olduğu gibi aşağıya doğru taklalar atarak düşme eğilimi gösterir melez oldukları için bu hareketleri safkan kuşlardaki kadar net göremezsiniz. Ayrıca bu altıntı yapılan resimlerin verildigi sitede zaten oradaki arkadaş dolapçı olarak yazmış...
Hiç bir oyunu olmayanlarıda var 4 saat uçurduklarını söyleyenlerde mevcut elbette neden olmasın ama burada Devreye şu giriyor KAÇ TANESİ 4 SAAT UÇUYOR ? ek olarak 4 saat uçabilen tek tük kuşlar yokmu elbette var dünyanın bir sürü yerinde ülkemizdede 4 saati geçen taklacılar ya da başka ırklar var ama birey olarak bu böyle...

Şunu birkez daha hatırlatmak isterim... Daha öncede yazmıştım çok isterdim yerel bir yüksek uçucu ırkımızın olmasını gururla sunmayı ve ırk standartını korumayı ama maalesef yok...

Yüksek uçucu dediğimiz anda 15 dakika 1000 metre üzerine çıkan kuşlardan söz etmiyoruz...

Litaritüre girmiş yüksek uçucu ırkların ortak özelliklerine göz atalım... Dikkat ederseniz 4/5 saat ile başlayıp (Sırp yüksek uçucusu vb.) 19/22 Saate (Tippler gibi...) kadar çıkıyor uçuş süreleri... Kuyruk telek sayıları ortalama 12... Sağlam bir metobolizma, farklı kornealar, Dışbükey kuvvetli aerodinamik bir vucut şekli... Gibi bir çok özellik...

Bütün bunları göz önüne aldığımızda 4 ya da 5 saat gibi süreler yüksek uçucuların azami süreleri olarak nitelendiriliyor...

Son olarak ırk tanımlamalarında dikkatli olmakta fayda var belki anadoluda bilmediğimiz şaşırtıcı ırklar mevcuttur belki sayıları çok azdır belkide hiç yoktur... Tam olarak araştırmadan internet denen bu sanal öğretmenin her söylediğine inanmak yerine İnternetin o geniş bilgi yelpazesini kullanarak diğer dillerde dahil olmak üzere ciddi kararlı araştırmalar içine girelim böylece gerçeği görmemiz oldukça kolay olur..

Saygılar....

saate kadar çıkıyor

kuşlar çok fanaymış:)

bence usaktakilere yuksek ucucu demek icin daha cok seylerin olmasi lazim derim tabi tarihcesi eski kuslarda var ama resimdeki bazi kuslarin gecmisi okadarda eski degil tarihcesi yani ama standart olarak ve performans olarak yuksek ucucu unvanini kazanmis kuslar ikinci tuyunu attiktan sonra en az 7-8 saat ucan kuslar KAFTAR PERSISCHER \ HOLLANDA \ DANZIGER \ SIRP \ BUDAPESTE \ WIENER \ STRAULSUNDER

İŞİ BİLEN KONUŞUYOR,BEN BUNLARDAN PEK ÇAKMAM..

yani demek istedigim resimde gorulen kuslarin bazilari sonradan uretilmis 1970 lerde onun bunun karisimiyla ama ne varki hakiki safkan ucucularin ayarinda yani olmaz degil olur ama iste olmasi icinde birazdaha calisilmasi lazim diye dusunuyorum.

Herkese yeniden merhaba;

Yazım yeterli oldu mu olmadı mı? Bilmiyorum...

Başka hiç bir ırk hakkında yorum yapma yetisine sahip değilim bilmesini biliyorum fakat buraya yazak kadar ne deneyimim var nede bilgi dağarcığım...

son kez hatırlatmak istiyorum çünkü bu konu burada oldukça rahatsızlık duyuyorum asılsız bir durum söz konusu konuyu açan arkadaşa çok teşekkür ediyorum saygıda kusur etmeden UŞAK YÜKSEK UÇUCUSU DİYE BİR IRK YOK Bundan da öte bir şey demek gelmiyor içimden....

Geri