uşaktan utkay akağaç'ın dolapçıları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pire64
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

pire64

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
utkay akagac
Meslek
ogrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
[No message]

Ekli dosyalar

• Img00220.webp
    Img00220.webp
    6.5 KB · Görüntüleme: 1,571
  • Img00212.webp
    Img00212.webp
    6.2 KB · Görüntüleme: 1,501
  • Img00216.webp
    Img00216.webp
    6.3 KB · Görüntüleme: 1,512
Maşallah renkleri çok hoş ve sağlıklı kuşlarmış. Allah ağız tadıyla besleyip-uçurmayı nasip etsin.

TEŞEKKÜR EDERİM ALLAH HERKESE NASİP ETSİN

maşallah çilliler hoş.özellikle kara çilli.kuyruk sayısı 12 olup kuyruk üstü yağ bezeli dolapçılardan mı? yoksa dönek tipi 14 kuyruk yağ bezesizlerden mi bunlar? bende dolapçı besliyorum da hakiki 12 kuyruk olan çilli dolapçı arıyorum, karşıya doğru oynayanından varmı uşakta?

öncelikle teşekkür ederim bu karaçilli erkek 14 kuyruk yag bezesiz
karsıya dogru oynayanından sorar sanız eger bende 2 tane morcil ve bir tane mor var
teşekkür ederim

[No message]

Ekli dosyalar

• Img00174.webp
    Img00174.webp
    4.1 KB · Görüntüleme: 1,544
  • Img00204.webp
    Img00204.webp
    7.6 KB · Görüntüleme: 1,495
  • Img00168.webp
    Img00168.webp
    3.9 KB · Görüntüleme: 1,520
maşallah bol yavrulu sağlıklı günler.

muygun' Alıntı:
maşallah çilliler hoş.özellikle kara çilli.kuyruk sayısı 12 olup kuyruk üstü yağ bezeli dolapçılardan mı? yoksa dönek tipi 14 kuyruk yağ bezesizlerden mi bunlar? bende dolapçı besliyorum da hakiki 12 kuyruk olan çilli dolapçı arıyorum, karşıya doğru oynayanından varmı uşakta?

Öncelikle hoşgeldin utkay. Kuşlarının kostümleri çok güzel. Bizimle paylaştığın içinde ayrıca teşekkürler.
Mehmet hocam müsadenizle size birkaç sorum olacak. 12 kuyruk, kuyruk üstü bulunan dolapçılardan hiç görmedim, özellikle Denizli civarlarına çok giderim, birçok kümes bilirim ama şu ana kadar ne duydum nede gördüm, bahsettiğiniz dolapçıların resimlerinden varsa paylaşırmısınız.
12 kuyruk dolapçılar yöreye has bi türmü? Genellikle Isparta, Uşak, Burdur bölgelerinde buna benzer garip türleri gördüm. Egenin birçok kesiminde kuyruk üstü bulunan dolapçı tutulmaz. 12 kuyruk taklacılarda bulunan bir özellik, makaracılardada bulunuyor olabilir mi ? Birde bu dolapçıların dönüş stilleri diğerlerine göre farklı mı?

utkay arkadaşım öncelikle paylaşımın için tebrik ederim. ben de uşaklıyım ve dolapçı besliyorum.diğer arkadaşların yorumlarını okudum. ve şunu idda adiyorumki şu an uşakta dolapçının her türlüsü mevcut. 12 kuyruklu yağ bezeli olanlara gelince. bazıları dolapçının hası onlardır derler. bende de bi tane karaçil erkek var 12 kuyruk ve kuyruküstü yağ bezeli. galiba zevklere göre değişiyor özellik seçimleri.

uşaktan utkay akağaç ın dolapçıları

Ekli dosyalar

• Img00180.webp
    Img00180.webp
    4.8 KB · Görüntüleme: 1,440
  • Img00209.webp
    Img00209.webp
    5.5 KB · Görüntüleme: 1,479
  • Img00171.webp
    Img00171.webp
    5.3 KB · Görüntüleme: 1,478
Hüseyin bey dedikleriniz doğrudur.ısparta burdur ve denizlide 14 kuyruk çil arap ve beyazları dolapçı olarak besliyorlar.Fakat izmir ve çevresinde özellikle ödemişte dolapçı 12 kuyruk olarak bilinir ve dönek gibi tekerlek yapmazlar.karşıya doğru seri ve sert oynarlar aşağıya doğru dönerek gelirler.biz dolapçının hasını 12 kuyruk biliriz.şu an elimde bunlardan yok 2 yıldır arıyorum hasını bulamadım 14 kuyruklularla kırılmışları var piyasada ama has yok,arıyoruz inşallah bulurum da resimlerini sitemizde paylaşırım.

ben bi burdurlu olarak bizde 12 kuyruk ve yağ bezesi olan kuşlar tutulmaz 14le 16 kuyruk arası kuslar tutulur ve dönüsü daha seri ve daha düzgün olması gerekir saygılarımla........

HASAN YILMAZ
BURDUR

kusların kostüm olarak güzeller saglıklı günlerde besle paylasım için tesekürler

hasanyılmaz' Alıntı:
ben bi burdurlu olarak bizde 12 kuyruk ve yağ bezesi olan kuşlar tutulmaz 14le 16 kuyruk arası kuslar tutulur ve dönüsü daha seri ve daha düzgün olması gerekir saygılarımla........

HASAN YILMAZ
BURDUR
merhabalar hasan

12 tel 14 tel kuyruk üstülü kusa tutlmaz 14 16 tel olanlar tutulur demisin bunu neye dayanarak dedin bilmiyorum ısparta burdur eskiden beslenen kusların cogu kuyruk üstülüdür suanda hala kuyruk üsütlü kuslardan elimizde mevcut oyun saglamlık her yönüyle beslenecek kuslar bu kuslarda en cok aranan özelik saglamlıktır bazı yerlerde kuyruk üstülü kus kırık kus diye yazılıyor kuyruk üstülü kus kırık degildir kuyruk sayısıda 14 gectimi o kusun kanına kesin bir kan girmiştir eski ustalarla konusmalarımızda eskiden 15 16 telli kusların olmadıklarından bahsediliyor 15 16 tel kusların eninde sonunda hata verdigini defalarca gördük hala duymaktayız

12 tel 14 tel kuyruk üstülü kuslar kostüm olarakda kuyruk üsütüzlerden farklı degillerdir

Yorumlarınız için teşekkur ederim
utkay akağaç

karataş32' Alıntı:
kusların kostüm olarak güzeller saglıklı günlerde besle paylasım için tesekürler

hasanyılmaz' Alıntı:

HASAN YILMAZ
BURDUR
merhabalar hasan

12 tel 14 tel kuyruk üstülü kusa tutlmaz 14 16 tel olanlar tutulur demisin bunu neye dayanarak dedin bilmiyorum ısparta burdur eskiden beslenen kusların cogu kuyruk üstülüdür suanda hala kuyruk üsütlü kuslardan elimizde mevcut oyun saglamlık her yönüyle beslenecek kuslar bu kuslarda en cok aranan özelik saglamlıktır bazı yerlerde kuyruk üstülü kus kırık kus diye yazılıyor kuyruk üstülü kus kırık degildir kuyruk sayısıda 14 gectimi o kusun kanına kesin bir kan girmiştir eski ustalarla konusmalarımızda eskiden 15 16 telli kusların olmadıklarından bahsediliyor 15 16 tel kusların eninde sonunda hata verdigini defalarca gördük hala duymaktayız

12 tel 14 tel kuyruk üstülü kuslar kostüm olarakda kuyruk üsütüzlerden farklı degillerdir

Abi siz büyüklerimizin bizden daha çok tecrübesi vardır buna birsey demek haddime düsmez ha saglamlıga gelince dolapçı ırkını besleme sebebimiz o zaten yani zamanında ısparta burdur arası cok kus geldi gitti bunlar arasında kuyruk üstü olmayan ve 14kuyruk ve üstü kuşlar da vardı ama burdurda gelip ararstırırsanız genel kanı benim dediğim gibi ve dolapçının yaptıgı oyunun daha kapalı olmasını istiyorlar bunlara dayanarak söylemiştim saygılarımla.............

HASAN YILMAZ
BURDUR

Ali Osman bey'e katılıyorum.zaman içerisinde 12 kuyruk dolapçılarla dönekleri kıra kıra dönek gibi dönen kuyruk üstüsüz ,eski dolapçılara göre damarı gevşek kuş türü oluşturularak bunların hakiki dolapçıların yerini aldığı düşüncesindeyim.hala hayatta olan 70- 80 yaşındaki kuşbazlara sorarsanız tahminim dediklerimi doğrulayacaklardır.

Geri