Üst solunum hastaliğımı? Ur mu? (Resimli)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dogan18
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

dogan18

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Doğan
Meslek
Özel Sektör
İlgi Alanı
Kediler
Yavru da çok az hırıltı ve gözünde sulanma vardı.3 Gün göz damlası kullandım,ve geçti. Şu an hiçbir rahatsızlığı yok.
Fakat resimde gördüğünüz gibi Gagası ve Gözü arasında bir şişlik meydana geldi.
Bu urgibi görünüyor ama üst solunum rahatsızlığı sonucuda çıkmış olabilir.
İlaç ile geçermi? yoksa cerrahi müdaheleye gerek varmı?

Ekli dosyalar

• Resim-0009.webp
    Resim-0009.webp
    26.3 KB · Görüntüleme: 4,928
  • Resim-0010.webp
    Resim-0010.webp
    27.2 KB · Görüntüleme: 4,904
Güzelde bir yavruymuş ziyan olmuş , bu bakteri kökenli bir enfeksiyon , solunum yolunda gözde gagada sz yerde iltihap akıntı akabinde urlanma yapar çabuk öldürmez ama kuşları çok yorar , vede çok bulaşıcıdır , hertürlü yollabulaşır kümesteki kuruyan dışkı tozları ile dahi . Bu kuşu imkan varsa tecrit edin iyileşene kadar gözünü gagasını temizleyin göze damla kullanın '' genta '' - gagayı ''batikon''la silin , ve kuşa hergin 1/ 4 GAMBAMİKS HAP YUTTURUN , bir süre devam edin belki iki haftaya yakın , ağır ağır düzelecektir umarım .. Bulaşmasını önlemek için ortamı temiz tutun, tünemeliklere, zemine duvarlara çamaşır suyu sıkın .. Kolay gelsin selamlarŞEREF

şeref' e harfiyen katılıyorum.
bu güzel sevimli yavrunun iyileşmesi ümidiyle. sevgilerimle

selamunaleykum
dogan abi gecmis olsun umarim en kisa zamanda duzelir kisin bende bayagi ugrastim 10 geckin zayat verdim can sikici durum insallah en kisa zamanda eski sagliklarina kavusurlar

Bilgi ve temennileriniz için teşekkür ederim.

Ben 5-10 gün zaman geçtikten sonra,urun ön tarafından küçük bir çizik atarak içini temizlemeyi sonrada çok etkili olan Panox sprey antibiyotik sürmeyi, sonrada şeref beyin önerdiği GAMBAMİKS HAP 1/4 oranında 3-4 gün yutturmayı düşünüyordum.
Yanlış olurmu?

Ekli dosyalar

• untitled.webp
    untitled.webp
    1.1 KB · Görüntüleme: 4,858
Tedaviye hemen başlamaz iseniz hastalık yayılmaya devam edebilir , ur bulunduğu yerde kuruma göstermek yerine dahada büyüye bilir , vücudun başkaca yerlerinede aşılanabilir . Bu sebepten hap kullanımına'' gambamiks'' çabucak başlamanızı öneririm ,.. İleriki dönemde tam bir kuruma olursa ve şişlik halinde aynı yerde kalırsa bahsettiğiniz yöntemle içi boşaltılabilir .. Ancak şu anda kuş halen hasta iyileşmemiş ,vakit kaybederek beklemeniz durumunda belkide kuşun durumu daha kötüye gidecek.. Bol şansalar kolaygelsin .. selamlarŞEREF

teşekkür ederim şeref bey. birazdan "gambamiks" tableti almaya gideceğim.

Bir başlıkta Ur ile alakalı Aykut Bey Şöyle yazmış;
1 UR : tüm güvercin besleyen arkaşlarımızın kumesinde mutlaka olmuştur kuşun eklem yerlerinde çıkar ve hayvanın sağlığını çok buyuk oranda etkiler tedavisi bizim kendi deneyimlerimiz sonucu bulduğumuz 2 insan ilacının karışımı ile elde ettiğimiz ilacı kullanıyoruz ve bu konuda çok çok iyi sonuçlar aldık

DEKORT (iğne)
STREPTOMİSİN (iğne)

dekort iğnenin suyu ile streptomisinin tozunu karıştırıp urun içerisine (insülin) enjektörünün 10/1 ni 3 gün vurulduğunda urdan hemen hemen eser kalmıyor
Bunu denesem nasıl olur?

dogan18' Alıntı:
Bir başlıkta Ur ile alakalı Aykut Bey Şöyle yazmış;
1 UR : tüm güvercin besleyen arkaşlarımızın kumesinde mutlaka olmuştur kuşun eklem yerlerinde çıkar ve hayvanın sağlığını çok buyuk oranda etkiler tedavisi bizim kendi deneyimlerimiz sonucu bulduğumuz 2 insan ilacının karışımı ile elde ettiğimiz ilacı kullanıyoruz ve bu konuda çok çok iyi sonuçlar aldık

DEKORT (iğne)
STREPTOMİSİN (iğne)

Dekort iğnenin suyu ile streptomisinin tozunu karıştırıp urun içerisine (insülin) enjektörünün 10/1 ni 3 gün vurulduğunda urdan hemen hemen eser kalmıyor
Bunu denesem nasıl olur?
Bu başlık sanırım'' salmonella''ya bağlı eklemlerde meydana gelen urlarla alakalı , kanat eklemleri vs , bu konuda behsedilen urla sizin kuşunuzda oluşan şişlik farklı bana göre ..
Aykut beyin yöntemini bende denemeyi düşünüyorum, yanlız benim sorunum eke yaşlı bir dişinin kanat bileğinde oluşmaya başlayan ağrılı şişlik .. Aykut beyin tarifi benim sorunuma hitap eden bir durum gibi ..
Bura da benimde merak ettiğim Şu ki ''dekort'' iğneyi ve'' streptomisin '' antibiyotik türevi iğneyi keyfe keder Eczaneden talep edip alabiliyormuyuz ? yoksa reçete ilemi veriliyor .. ?
İşte bunu ben bilmiyorum açıkçası, şuana dek araştırmadımda .. Nasıl temin adilebileceğini net bilen bir dostumuz anlatırsa bende sevinirim .. selamlarŞEREF

JİLET İLE ÇİZİP TEMİZLENSE, SONRASI SALMONELLA İLE İLGİLİ İLACI VERİLSE DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

şeref' Alıntı:
Bura da benimde merak ettiğim Şu ki ''dekort'' iğneyi ve'' streptomisin '' antibiyotik türevi iğneyi keyfe keder Eczaneden talep edip alabiliyormuyuz ? yoksa reçete ilemi veriliyor .. ?
İşte bunu ben bilmiyorum açıkçası, şuana dek araştırmadımda .. Nasıl temin adilebileceğini net bilen bir dostumuz anlatırsa bende sevinirim .. selamlarŞEREF

Merhaba Şeref Bey,
Bu gün sıradan bir Eczaneye girip ''dekort'' iğneyi ve'' streptomisin '' iğne ve toz u sordum.Her ikiside varmış. ikisine toplam 6 tl civarı ödedim.
GAMBAMİKS isimli tablet ise eczanelerde olmayacağını veteriner kliniklerde olabileceğini söylediler. bende yarın bir vete gidip alacağım.
Tedaviye hemen başlamayı bende istiyorum fakat yavru yeme düştü düşecek durumda olduğu için 2-3 gün erteledim.Ur da gözle görünür bir büyüme olmadığı için ağırdan alıyorumda diyebilirim.
selamlar sevgiler

merhabalar
bir arkadaşım şehir dışına gittiği için bana güvercinini bıraktı. aynı şekilde bu şişlikten var dı urdur diye aldırmadım. fakat kuşta hırıltı gördüm. ağzı açık geziyordu. ayırdım. 2-3 gün sonra kafasında bu şişlikler arttı 5-6 tane oldu. acaba aynı ilaç tedavisini bende yapsam işe yarar mı kuş çok halsiz yüzü gözü sürekli şişiyor. teşekkürler.

selamlar resimdeli kuşun aynısı bendede var rahatsızlık hakkında ne yol izlediğinizi ve sonuçları yazarsanız çok sevinirim Saygılar..

üst solunum yolu rahatsızlığı imiş.Ben geç kaldım ve malesef yavru öldü.

doğan abi 2 kardeş yavruda aynı sorunum dahada ileri seviyesi vardı resimleri hala mevcut solunum yolu hastalığı evet tetra 250 ıle tamamen çözdüm aklında olsun çok etkili ve başarılı sonuçları var saygılar sevgiler

Tetrasiklin + vitamin 14 gün ( sabah -akşam ) tetra 250 KAPSUL -litreye 1 kapsul
siprofloksasin + vitamin 10 gün (sabah -akşam ) cipro 250 TABLET -yarım tablet
amoksisilin + vitamin 6 gün (sabah -akşam ) Largopen 250 -2 litreye 1 çay kaşığı
sefiksim + vitamin 3 gün ( 24 saatte bir kez ) ZİMAX TOZ 2 litreye 1 çay kaşığı gibi ..kullanılması bu bakterisit sıkıntıyı çözecektir.!

bu 4 SEÇENEK İYİ NETİCE VERİR.Bilgilerinize sunarım .

Geri