usta çırak ilişkisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan latif yıldız
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
latif yıldız
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
biz güvercin severler sürekli elimizdekilerden daha iyisini ararız hepimiz yanlış anlaşılmasın yeni kuşculuğa başlayan arkadalarımızda iyi kuş beslemek ister hiçkimse herşeyin yeri ve zamanını beklemez ben ankarada ikamet ediyorum forumda bi ara ismi geçen elektirikci erdoğan ustamdır bana hep demiştir acale emtme elbet sen bendende iyi kuş besliyeceksin ama bi önce kuşcluğu öğren biraz kendinden birşeler kat der bi keresinde utana sıkıla bi çift kuş istedim verdi allah razı olsun kuşlarının hepsının ne oldugumu bildiğinden getrdiği kuşlar allah var bnm kuşlarımdan daha iyi ama erdoğan amcamın kötülerinden diyim nese kuşları verdi bnde biraz kuşları görünce somurttum bana dediki merak etme bu kuşların hepsi senin hatta şöle bi örnek verdi araba kulanmayı bilmeyenin altına hacı muratmı verirsin yoksa mersedesmi ozaman anladım herşeyin bi zamanı var biraz sabır biraz çaba bide başınızda bu işe gönül vermiş bi ustanız oldmu gerçekten iyi kuşcu olursunuz tabi öğrendiklerinizi yapa bilirsiniz forumda aktif olmaya çalışıyorum ustamdan öğrendiklerimi insanlara aktarmaya çalışıyorum yaşım küçük olabilir ama buna inanıyorumki ustam sayesinde iyi bilgiye sahibim herkese benim ustam gibi birinin yanında kuşculuğu öğrenmesini tavsie ederim saygılarımla bu arada kafanızı şişirdim kusuruma bakmayın yazmak içimden geldi (: :slm:

Kuş besleyenler zaten kuşçuluğa illaki birilerinden görüp heves edip başlıyor. ama gel gör ki herkesin başında senin gibi bir ustası olmuyor. Bu forum zaten o yüzden var. burda bilgisini tecrübesini paylaşan herkes bir nevi ustadır. tabi bazen aradan cahilce yorum yazmak için bişeyler yazanlar illaki çıkıyor. bende kuş beslemeyi babam ve babamın arkadaşlarından öğrendim. Nasıl kuş uçurulur nasıl sökülür. kuşların rahat edeceği bir yuva nasıl olur. Ama hala eksiklerim var hala daha iyisini arama çabaları içersindeyim herkes gibi. Önemli olan en iyisini almak değil en iyisini yapmak en iyisini yapmaya çalışırken fikir almak destek almak. ancak bu şekilde kendimize ve etrafımızdakilere örnek olabiliriz. Ustanı sana olan desteklerinden dolayı tebrik ediyorum.

Latif, ustanın da sana dediği gibi boynuz kulağı geçer, elbetteki sende çok usta bir kuşçu olacaksın, ama bu ustalık, erdoğan ustanın sana anlatması ile olmayacak, senin deneyerek, uçurarak, kaçırarak, vs. vs. deneyimlerinle olacak. Yani sadece sözle, anlatmak ile ustalık olsa, bu foruma üye olan 2 gününü harcayıp baştan sona forumu okusa hatmetse bu işin ustası olur.. (mümkün mü böyle bir ustalık?)

Mesela benim sana önerim, Ustanın sana verdiği kuşlardan uzak dur, onun kuşları ile yola devam edersen, o hayattayken de vefat edince de kuşların hep Elektrikçi Erdoğan ustanın kuşları diye anılacak Latif ismi hiç geçmeyecek. AMAA hazır ustan hayattayken güzel kan nasıl elde edilir, çapraz eşleştirme nasıl yapılır, düzgün seferli kuş nasıl olur, vs.vs. bunları öğrenip dışarıdan edindiğin kuşlar ile kendi kanını oluşturup sonra da Erdoğan ustana izletip, kuşlarına onun karşısında şow yaptırırsan o usta seni alnından öper..

Burada forumda, sorulan sorulara kısa cevaplar vermek, he evet öyle dene, demek, folluk güzelmiş, yanı delikmiş demek Ustalık emmaresi değildir. Bir gün evvel abiler yeni başladım bu işe diye yorum yazan, 1 gün sonrada her başlıkta yazılana cevaben yorum yazan yardım perisi kesilen üye dolu, bunlar forumu okuyorlar bazı anektotları tutuyorlar, (örn: yerde ızgara olucak - bekar kuşa tünek olacak, Selanik parıltıya iner, Taklacı takla atar paçalı olur vs vs.) Sonra denk gelen başlığa bunları gelişi güzel yazıyorlar. Ustamı şimdi bunlar?

Gençsin, ve bu hobiyi gerçekten sevdiğini belli ediyorsun. ben kalben ileride mükemmel bir usta olacağına inanıyorum.

çok teşekürler abi saolasın zaten kendi kuşlarım var iki soy kırdım kuşlar tuttu inşallah atmacaya filan kaptırmadan oyun söktürürüm

üstadlar ustalar kuscu olacaklara sadece kapıyı açarlar içeri kendileri girmelidirler

burada bilinmesi gerekenlerin hepsini bilebilmek hafızada tutmak la olacak seyler degildir olması gereken bilinenleri kuslar üzerinde uygulayabilmek vede basarabilmekden geçer bu taklacı oyun kusu öyle ha deyince olacak sey degildir birazda siz gençlerin nasıl HA deyişiyle alakalıdır bunca zamandır gözlemledigim husus burada olan onlarca genç kusagın usta ve yetiştiricilerin anlatımlarını söylemlerini dinleyenlerin ve alınması gerekeni alanların sayısı 2 3 taneyi geçmemiştir kendisini yetiştirmek isteyen alması gerekenleri zaten alırlar alamayanlarda anca gelişi güzel duyduklarını buradan ögrendiklerini sadece anlatır dururlar bu ugras dipsiz bir kuyu ne tam bir bileni nede tam manasıyla çözeni vardır hala her kesin bilemedikleri vede ögrenecekleri vardır

onun içindirki karsılıklı kazanım için karsılıklı saygı sevgi ve anlayıs gerekir her kim ne eker ne hak ederse onu alır

saygılar

USTA; KARAKTERLİ, DOĞRU SÖZLÜ,GÜVENİLİR, EĞİTİCİ, ÖRNEK, TECRÜBELERİNİ PAYLAŞAN,YENİLİKLERE AÇIK OLMALI.

ÇIRAK; SAYGILI ,ÖĞRENMEK İÇİN CAN ATMALI, ARAŞTIRICI , YENİ FİKİRLER TÜRETEN ,DANIŞAN,HIZLI GİTMEYEN, SABIRLI SABIRLI OLMALI.

Merabalar.

Erdogan ustayi sahsen tanirim,ister kusculugu olsun,ister karekter olsun cok sevdigim ve fikirlerine deger verdigim bir abimizdir.Bence Erdogan abinin anlattiklarini can kulagi ile dinlersen cok sey ogrenmis olacaksin.

Selamlar.

öle yapmaya calışıyorum tesekkuler abdullah abi :D

Geri