ÜSTAD lardan USTA lıgı ögrenebilmek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuscu_marik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Muharrem Karaderili
Meslek
kamu çalısanı
İlgi Alanı
Kediler
S A Kuscu olacak yeni yetişen genç kardeslerimiz buralarda ve etraflarında neler yapmalı nelere dikkat edebilmeliki çok sevdigimiz bu ugrası istedikleri gibi ögrenebilsinler siz yetiştiriciler üstad lar ve ustalar ve tecrübeliler bu genç kardeslerimize neler söylemek istersiniz bilmekden daha önemli olan uygulayabilmeyi ögrenebilmeleri için neler yapmalı bu gençlerimiz buradan paylasırmısınız

saygılar

Bence en önemlisi kesinlikle kuşların türlerini birbiriyle kırarak cinslerini bozmasınlar.Yani taklacı kuşu dönekle eşleştirip bozuk,kırma kuş üretmesinler.

Dayak yemeden dövmek öğrenilmez ama en azından taktik alınabilir. Benimde nacizene tavsiyem öncelikle mekan ve zaman olmalı. Beslemek eziyet etmeye girmemeli. Zaten bu iş kesinlikle zamanla öğreniliyor, bu forum zaten bunun için var ve en küçük soruya konu açmak yerine aramayı kullansınlar.

öncelikle her gördükleri başlıklara zıplamasınlar, forumu baştan sona okusunlar ilim sahibi olsunlar, malum ilim sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.

Ayrıca yeni başlayanlar, nefislerine uyup oda benim olsun bu da benim olsun diyerek çok kuşla değil, gözüne gönlüne hoş gelen 1 çift kuş ile başlayıp, hem kendilerini hem de kümeslerini geliştirsinler. (yeni şoför olan bile önce külüstür araba alıp, acemiliği bunda atıyor, sonra lüks araba alıp profosyonellik yaşıyor)

Tam zamanlı Bir Ustaya bir Büyüğe sahip olmak bazen çok zor , Kişisel imkanlarla bağlantılı birazda . Etrafımızda ki bu tarz kısıtlı insanları önce iyi teşhis etmek lazım, sonra ne söylediğinin yanında ne yaptığına da bakmak lazım Tutarlılık önemli.. Çok konuşan insanlarda ve çok hırslı insanlarda pek fazla öğrenecek bir şey olmuyor galiba . Sabırlı olmak lazım birde çok fazla bir şeyler istememek lazım onlardan ( kuş ) gönlü yettiğinde layık gördüğünde vermeli vermiyorsa bir kerede insan kendine bakmalı ..selamlarŞEREF

şeref' Alıntı:
Tam zamanlı Bir Ustaya bir Büyüğe sahip olmak bazen çok zor , Kişisel imkanlarla bağlantılı birazda . Etrafımızda ki bu tarz kısıtlı insanları önce iyi teşhis etmek lazım, sonra ne söylediğinin yanında ne yaptığına da bakmak lazım Tutarlılık önemli.. Çok konuşan insanlarda ve çok hırslı insanlarda pek fazla öğrenecek bir şey olmuyor galiba . Sabırlı olmak lazım birde çok fazla bir şeyler istememek lazım onlardan ( kuş ) gönlü yettiğinde layık gördüğünde vermeli vermiyorsa bir kerede insan kendine bakmalı ..selamlarŞEREF

s a agzına saglık tesekkürler seref kardesim

saygılar

şeref' Alıntı:
slm.ağzına ellerine sağlık şeref kardeşim. ustam dediğin kişi ustaaa ise sendede okul cağından kopya cekme gibi beceri varsa:=)) işlem tamam.saygılar tüm türkiye.

Usta bır kuşçu olmak ısteyenler guvercının her turunu beslesın ,ucursun gozlemlesın,cicikleri ne olmus hangısı ölmüs hasta neden hastalanmış bunları göre göre tecrübe edınır...Hatta yabani bıle besleyın ...siz ne kadar usta bır kuscunun yanında dursanızda Gözlemcilikiniz iyi değilse ve merakınız yoksa gelıstıremezsınız kendınızı...İnsan hayat tecrubelerı yasantısındakı hataları dogruları yanlısları görerek hayat tecrübesi kazanır..kusculukta böyledır

saygılar...

gepsalma' Alıntı:
Usta bır kuşçu olmak ısteyenler guvercının her turunu beslesın ,ucursun gozlemlesın,cicikleri ne olmus hangısı ölmüs hasta neden hastalanmış bunları göre göre tecrübe edınır...Hatta yabani bıle besleyın ...siz ne kadar usta bır kuscunun yanında dursanızda Gözlemcilikiniz iyi değilse ve merakınız yoksa gelıstıremezsınız kendınızı...İnsan hayat tecrubelerı yasantısındakı hataları dogruları yanlısları görerek hayat tecrübesi kazanır..kusculukta böyledır

saygılar...

Bu konuda size katılmadığımı peşinen belirteyim Hasan kardeşim.
Siz zifiri karanlıkta bilmediğiniz bir bölgede harita,elinize bir değnek ve küçük bir el feneri almaksızın yola çıkıp, gideceğimiz yere varabileceğimizden bahsetmişsiniz. Evet belki varabiliriz ama yoldaki tehlikelerden emin olmak için elimizde bir fener ve korunmak için bir değnek bulunursa çok daha emniyetli bir şekilde ve haritayı da doğru okuyabilirseniz çok daha isabetli bir şekilde hedefinize ulaşırsınız.
Son zamanlarda ağabeylerimizin sohbetlerinde duyduğum şikayetlerden birisi de "neden eskisi gibi ustalar kalmadı,yetişmiyor?" Belki, artık sayıları azaldığı ve pek çoğu internette yazmadığı için pek çok ustadan haberdar olamıyoruz.Ancak, çevremizde hakikaten Şerafettin Ağabey'in de belirttiği gibi sözü,özü ve havadaki kuşu ile tutarlılığı yakalamış üstadlar bulabilirsek hakikaten çok şanslı kimselerdeniz demektir.
Gerekli şahsiyet kriterlerini taşıyorsak, ustaların-üstadların yanına uğradığımızda zaten öğreneceklerimizi onların rehberliğinde çok daha hızlı öğreniriz,kaliteli kuşlarımız ve hep iyiliğinizi isteyen bir danışmanınız olur.
Sadece yanlarında kuş seyrettiğimizde veya kümesteki bakım usüllerini gördüğümüzde zaten belli konularda standartlarımız ve kriterlerimiz oluşuyor. Ustaların sohbetini sadece dinleyerek dahi deneyerek yıllarımıza malolacak bir çok bilgiye sahip olabiliriz. Şayet uygun bir zaman bulup kafamıza o anda takılan soruları da sorup cevabını alabilirsek
işte o zaman öğreniyoruz demektir. Zira,denenmişi denemek,kişinin aklıyla savaşmasıdır.
Doğru kaynaklardan bilgiye ulaşmamız ve kıymetini bilmemiz temennisiyle...
Khalid

Çok güzel bir konu muharrem abi ellerine sağlık.

Bence iyi bir kuşcu,kuşbaz,usta olabilmek her işte olduğu gibi bizim hobimizdede önce iyi bir insan olmaktan geçer.
Doğru,dürüst,yalanı hileyi sevmeyen,insanları kandırmayan,dostluğa arkadaşlığa kuşlardan daha çok önem veren toplumumuz için iyi bir birey olan bunların gereğini yapan her kuşcu bence en iyi,en usta kuşcudur.
Usta lık yaşla da olmaz bence ne yaşlı abilerimizi tanıyorum ki 20 yaşında bazı kardeşlerimizin eline su dökemez.

Ve şu da çok önemli ki bu güvercinler amaç asla olmamalıdır,kuşlar sadece araç.
İyi hoş zaman geçirmemiz için,dostlar arkadaşlar kazanıp muhabbet edip yardımlaşabilmemiz için,Kötü alışkanlıklar yerine boş zamanlarımızı hayvanlarımızla evimizde geçirmemiz için gereken bir araç.

Tamam hepimiz çok seviyoruz hayvanlarımızı ama bazı kardeşlerimizi görüyorum hayatı kuş olmuş YANLIŞ.
ÇOCUK YATARKEN KUŞLARI DÜŞÜNÜYOR,RÜYASINDA KUŞLARI GÖRÜYOR,KALKIYOR KÜMESE KOŞUYOR.
Ne dersleri kalıyor akıllarında,ne diğer toplumsal görevleri.
İşte ailelerinin kuşları sevmemesi de haklı olarak buradan kaynaklanıyor.

Çok uzattım galiba sabah sabah kusura bakmayın :)

Ömer ÖZKURT' Alıntı:

Bence iyi bir kuşcu,kuşbaz,usta olabilmek her işte olduğu gibi bizim hobimizdede önce iyi bir insan olmaktan geçer.
Doğru,dürüst,yalanı hileyi sevmeyen,insanları kandırmayan,dostluğa arkadaşlığa kuşlardan daha çok önem veren toplumumuz için iyi bir birey olan bunların gereğini yapan her kuşcu bence en iyi,en usta kuşcudur.
Usta lık yaşla da olmaz bence ne yaşlı abilerimizi tanıyorum ki 20 yaşında bazı kardeşlerimizin eline su dökemez.

İyi hoş zaman geçirmemiz için,dostlar arkadaşlar kazanıp muhabbet edip yardımlaşabilmemiz için,Kötü alışkanlıklar yerine boş zamanlarımızı hayvanlarımızla evimizde geçirmemiz için gereken bir araç.

Tamam hepimiz çok seviyoruz hayvanlarımızı ama bazı kardeşlerimizi görüyorum hayatı kuş olmuş YANLIŞ.
ÇOCUK YATARKEN KUŞLARI DÜŞÜNÜYOR,RÜYASINDA KUŞLARI GÖRÜYOR,KALKIYOR KÜMESE KOŞUYOR.

:tamam: agzına sağlık

Ömer ÖZKURT' Alıntı:

:tamam: :tamam: :p

Öncelikle doğru olsunlar,dürüst olsunlar demiyeceğim,çünkü bunlar her insanda olması gereken zorunlu vasıflardır.Öyle olmak zorundalar.Birinci tavsiyem elinize çok iyi bir kuş geçtiğinde o kuşu yatırmayın,uçurun,hem siz seyredin hem başkaları seyretsin.Yatan kuşun namı olmaz.Uçan kuşun olur.
İkinci tavsiyem kümeslerinizi çok temiz tutun.Çok iyi kuşlar temiz ve bakımlı kümeslerden çıkar.Aldığınız yavrulara iyi talim verİn.Ağaç yaşken eğilir deyimi kuşlar içinde geçerlidir.

Dürüstlüğe çok önem veririm, öncelikle dürüst olunmalı. Büyükler küçüklere şevkatle, küçüklerde saygıyla yaklaşmalıdır. Kıskançlık olmamalı başkasının kuşuna göz dikilmemelidir. İstenilen kuş sahibine söylenir isterse verir. Nacizane fikirlerim bunlar.

:slm:

Bana ustalik yapmak isteyen varsa cirak olmaya hazirim

hayalet beyaz' Alıntı:
Bana ustalik yapmak isteyen varsa cirak olmaya hazirim
BİR KİŞİYE BİR USTA YETER SELİM SENİN USTAN VARDI SANIRIM :tamam: (:

Öncelikle tüm ustalara saygı çıraklara sevgimi sunarım . Usta ünvanına layık göremiyorum kendimi çünki öğreniceğim çok konu var bu dalda .Nacizhane tavsiyem Kusu hayatınızda ilk sıraya koymayın önceliğiniz kus olmamalı Aile okul veya iş bana göre öncelik bunlardır . Birde Bu forum bizler için var biz olmasak forum boş bir eve benzer neden konu açtın bilmeden konusma yazı kirliliği yapma gibi yorumlara katılmıyorum öğrenme hevesini kırmayın bırakın sorsunlar yazmayla sayfa tükenmez cevaplamaylada kul üşenmez Saygılar.

Selamlar .
Öncelikle Yorumlar güzel olmuş.
Usta nedir ?
Usta ;
Veren öğreten kişidir.Öğretmek için öncelikle Yeterli imkanı verme ile başlar.Siz hiç gördünüz mü ? Bir Torna ustası var çırağına diyor ki Git bir torna makinesi al . Olur mu ? Tabi ki olmaz!
Şimdi Şahsım adına Ben henüz Kimseye çırak olamadım.
Haaa öğrenmedim mi ? bir çok kişiden bir çok şey öğrendim.Ama Kimse ustam olmadı veya olamadı.Kapasite olarak usta olur mu? tabi ki olur ama baktığın zaman kişilik olarak olamaz.
Bir usta buldum dedim geçenlerde usta dedim.Biraz sohbet muhabbet ettik sonra bana bir yerde iyi kuş olduğunu , kuşlarına 1000 lira istediğini , bu adamdan bir kuş almam gerektiğini , elimdekileri de satmam gerektiğini söyledi. Kuşu kimden alacaz dedim bir arkadaşından.
Oldumu olmadı tabi.
Madem iyi değil kuşlarım sen de iyisi var tamamını at al şunu besle de bende deyim ki işte ustam.
Ayrıca öyle öğretmek isteyen çırak isteyende yok .
Bu camiada 100 kuşçu varsa 90 tanesi bu işin ticaretinde geriye kalan 7 tanesi kuşunu da bilgisini de kimseyle paylaşmama derdin de o geriye kalan 3 kişide bu işin keyfinde bilgisini de kuşunu da paylaşma ustalık çıraklık insanlık derdin de .
Ama o 3 kişi nerde ? Ben henüz görmedim inşallah karşıma çıkar.
Lafım kimseye değil kimseyi de kapsamıyor.Lütfen Polemik yaratmak için cevap yazmayın.
Belki yanlışlarım hatalarım eksiklerim olmuştur . Olduysa Şimdiden affola.
Saygılarımla.

ÇIRAKLARIMIN GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM..

USTA; USTA YETİŞTİREBİLİYORSA O ZAMAN USTADIR..

USTALIK ; ZORDUR.. KARAKTERLİ,SÖZÜNÜN ERİ, DÜRÜST,TEMİZ, AHLAKLI ,HER SORUYU DOĞRU YANITLAYAN ... VE DE YENİLİKLERE AÇIK EGO SUZ OLMALIDIR .KANAATINDAYIM..

ÇIRAK,KALFA VE YETİŞTİRDİĞİM USTALAR YORUM YAZARSA EKSİĞİMİ DE TAMAMLARIM..GÜZEL SÖZLERİ DE ONORE EDER BENİ..

KUSURSUZ USTA OLMASA DA ; EN ÖNEMLİSİ TEMİZ VE İYİ KALPLİ OLMASI ÖN PLANDIR.ÖRNEK TEŞKİL ETMELİDİR..YANINDA BULUNMAKTAN MUTLULUK DUYABİLECEĞİN ADAM GİBİ ADAM SIFATLARINI BULUNDURMALIDIR..

Geri