Üstadlardan yardım...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ekran20009
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

ekran20009

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emre kadir
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kediler
öncelikle herkeze selamlar ve saygılar. direk konuya geçiyim. geçen yıl haziran ayında tanımadığım bir kişiden bir çift dumanlı kirli kuş satın aldım. kuşlar gayet güzel uçup oynadıkları için bunları damızlık yaptım. kuşlardan 4 tane dumanlı , dumanlı kirli yavru aldım. yavrular anne babadan çok daha iyi çıktılar sorunsuz büyüdüler ve oynamaya başladıları ki tamamı dirsek açtı. yavrulardan 3 tanesini bir arkadaş istedi düşünmeden hediye ettim. birtane dişi yavru bende kaldı. şimdi bu dişi yavru eş aldı iyi bir erkek taklacımla. sormak istediğim anne babayı ayırıp başka kuşlarla eş etsem yavrularda bu sorun tekrar eder mi.. anne ve babada dirsek açma gibi bir problem yok.ama verdikleri tüm yavrular dirsek açtı.ki ederse anne baba yavruyu elden çıkarmak mı mantıklı.. fikirlerinizi ve tecrübelerinizi esirgemezseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler.

ekran20009' Alıntı:
öncelikle herkeze selamlar ve saygılar. direk konuya geçiyim. geçen yıl haziran ayında tanımadığım bir kişiden bir çift dumanlı kirli kuş satın aldım. kuşlar gayet güzel uçup oynadıkları için bunları damızlık yaptım. kuşlardan 4 tane dumanlı , dumanlı kirli yavru aldım. yavrular anne babadan çok daha iyi çıktılar sorunsuz büyüdüler ve oynamaya başladıları ki tamamı dirsek açtı. yavrulardan 3 tanesini bir arkadaş istedi düşünmeden hediye ettim. birtane dişi yavru bende kaldı. şimdi bu dişi yavru eş aldı iyi bir erkek taklacımla. sormak istediğim anne babayı ayırıp başka kuşlarla eş etsem yavrularda bu sorun tekrar eder mi.. anne ve babada dirsek açma gibi bir problem yok.ama verdikleri tüm yavrular dirsek açtı.ki ederse anne baba yavruyu elden çıkarmak mı mantıklı.. fikirlerinizi ve tecrübelerinizi esirgemezseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler.
A S EKRAN KARDEŞİM SİZİ AYDINLATABİLMEK İÇİN DEFALARCA PEK ÇOK YETİŞTİRİCİ VEDE TECRÜBELİ KİŞİLER TARA FINDAN BU KONUYA ÇEŞİTLİ KONU BAŞLIKLARI ADI ALTINDA CEVAPLAR VERİLDİ BENDE BİLGİ VE TECRÜBEM EN ÖEMLİSİ KENDİM ADINA ADINI BİLE KONUŞMANIN ZAMN KAYBINDAN BAŞKA BİR KATKISI OLMADIGINI YAŞAYARAK GÖREREK GÖZLEMLEYEREK İNANDIGIM İÇİN SİZİ AYDINLATABİLMEK AÇISINDAN TECRÜBEM KADARI İLE CEVAP VERMEK İHTİYACI DUYDUM
1 KANAT AÇAN KUŞ SES İLE BOL TAKLA İLE ALAKALI DEGİL SİNEK GİBİ SESSİZ KUŞDA KANAT AÇAR
2ANA BABA AÇMASADA NESLİNDE GENLERİNDE OLDUGU İÇİN KANAT AÇAR
3KANAT AÇAN KUŞTAN KANAT AÇMAYANDA ÇIKAR AMA BU İYİ DEMEK DEGİLDİR O AÇMAYANIN ALTINDAN DA KANAT AÇAN ÇIKAR
4AÇMAYAN SENDE KALAN YAVRUYU BELLİ AÇMAYAN KUŞA EŞ ETSEN DAHİ SENİN KUŞUNUN GENİNDE OLDUGU İÇİN YİNE KANAT AÇAN ÇIKAR
5 KANAT AÇAN KUŞA HİZMET ETMEK SADECE ZAMAN KAYBIDIR BOŞA EMEKTİR
6 EN MAKBUL GÖRMEDİGİM KONULARDAN KANAT AÇAN KUŞ YAPIŞAN KUŞ YER YAPAN KUŞ BU KUŞLARA HİZMET ETMEK EMEK VERMEK ÜZERİNE BİRDE PARA VERMEK SENİNDE ANLATTIGIN DURUMUN KAÇINILMAZ OLDUGU İÇİN BIRAK BESLEMEYİ ADI BİLE TELAFUZ EDİLMEMELİDİR
ZAMANINI EMEGİNİ PARANI HİÇ ETMEKTİR SONUDA HÜSRANDIR HA BESLERSİN BESLEMEZSİN SAYGI DUYARIM ASLINDA CEVAP YAZMAMAYI DÜŞÜNDÜM AÇIK SÖZLÜ OLUŞUNUZ DAN DOLAYI KENDİMİ MECBUR HİSSETTİM ANLATMAYA ÇALIŞTIGIM KENDİMCE TECRUBEM YASAMAM GÖZLEMİM DOGRULARIM DIR YAZILAN GERÇEKLER NEFSINIZI ŞEVKİNİZİ KÖRLEMEZ İLERDE ARADIGINIZI BULMANIZA YARDIMCI OLUR KAZANAN OLURSUNUZ DİYORUM SAYGILAR SUNUYORUM

muharrem abi öncelikle soruma cevap verdiğin için çok teşekkür ederim. ara sıra siteye takip etmekteyim.sizin bilgi ve tecrübeleriniz bizler için önemli..kuşları bugün elden çıkarıyorum.tekrar saygılar...

AYNEN MUHARREM BEY E KATILIYORUM, ÇOKTA İYİ OLSA SOYUNU SOPUNU TOPLA ELİNDEN ÇIKART..

selamlar ahmet abi sizinle meslektaşız ( mali müşavirlik )aynı zamanda. kuşların sorunlarını bahsettiğim bir arkadaşım talip oldu. kendisine verdim hepsini.hakkımızda hayırlısı olsun.saygılar

Geri