USTALAR Bİ BAKIN KONU (KANAT ÇEKME)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bahadır77
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bahadır77

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
bahadır gökbayrak
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
ABİLER BENDE 1 ÇİFT POSTA VE 1 TANE KELEBEK VAR BUNLARIN KANATLARINI ÇEKTİM Bİ ZARARI OLURMU ?

zaten çekmişsin :) çekmeden önce sorsaydın daha kapsamlı yazardım ama çektiğin için verilecek cevap.

40 gün sonra yerine yenileri çıkar, ve kanatları uzadığında kelebek alışmış olur, ilk uçurduğunda ise postalar kaçarlar.. (%95)
Yetişkin alınan postaların kanatları bantlanmaz veya çekilmez, direk olarak uçamayacakları şekilde makasla kesilir, yavruları alınır, yavruları uçurulur..

Evet mesut dostum gerekli cevabı vermiş.Hiç bir zaman bende kanat çekmeyi onaylamıyorum.Dediği gibi büyük ihtimalle kelebek alışmış olur.Fakat postalar uçurulmuşsa belli bir yerde onlar da büyük ihtimalle yolcu yolunda gerek derler ve giderler (:

bu postaları alıstırmanın bir yolu yokmu ?

bahadır77' Alıntı:
bu postaları alıstırmanın bir yolu yokmu ?

senden öncesinde bir kümeste uçurulmuşsa, %95 oranında yolu yordamı yok, şayet kuşun kanı damarı sağlam değilse %5 lik kısıma girer, alışır. Bunu denemek içinde riske girip kuşu uçurman gerekir, kuş geri gelirse (bu durumda, bundan çıkacak yavrulardan pek hayır gelmez, anne babanın damarı kanı sağlam değilse yavruları pek sağlam olmaz) şansına olur, gelmezse de acımadı ki, acımadı ki, dersin bir bardakta soğuk su içersin.

Postalar için ilk önerim geçerlidir, riske atmadan kendini, kuşların bir an önce yumurtlamalarını sağlayıp, çıkan yavrularını uçurursun, damarları sağlamsa da bir daha senin kümesinden başka yere kolay kolay gitmezler.

Postalar yuvalarına en sağdık olan kuşlar diyebiliriz.Bir önceki mesajımda dediğim gibi , belli bir yerde uçmuşluğu varsa alıştırman çok zor veyahut imkansıza yakındır.Geri gitme ihtimalleri çok yüksektir.Eğer illaki posta uçurmak istiyorsan 1-2 çift daha posta alıp 2-3 ay dişini sıkıp yavru alarak yavrularını alıştırırsın daha sağlıklı olur senin açından.

eyw reis.

Kanat çekme zararlıdır aslında.Kanatta ur yapabilir.Yada kanatlar yanlış çıkabilir buda kuşun uçmasını etkiler.Postalara gelince postalar çok fazla sadık kuşlardır.Öyle kuşlar varki kendi damından başka yerde yem dahi yemez resmen intihar eder.Arkadaşımın 3 sene önce sattıgı posta geri geldi hemde yarım kanatla postalar çok deli kuşlardır onu biran önce çit et ve çok dikkat et atlamasın damdan kanatları yarimken dahi kalkar gider dikkat et hemen kırp.

bende ilk başladığımda posta uçurdum %5 lik kısmı oldu sanırım . ilk olarak kanadı yarım uçtu geri geldi sonra alıştı yaklaşık 5 ay uçtu . sonra yavrusu varken gene uçururken bastı gitti . en güvendiğim kuştu . yani posta her türlü gider kafasına eserse . hemde birtane beyaz, birtane mavi posta kaçırdım.. bence makasla yavruları uçurman daha yararlı olucaktır

reis o intihar muhabbetini galiba benim kuslarda yapıyor pazar günü aldım kusları yem yememisler kursakları bos kelebekte yememiş ama yuvada sütle sarıkırımda var onlar alısık yuvaya ama onlar yemiş acaba neden yemiyorlar ??

bahadır77' Alıntı:
reis o intihar muhabbetini galiba benim kuslarda yapıyor pazar günü aldım kusları yem yememisler kursakları bos kelebekte yememiş ama yuvada sütle sarıkırımda var onlar alısık yuvaya ama onlar yemiş acaba neden yemiyorlar ??

bahadır bu tür bigilere arama yaparak ulasırsın birde sana cevaplar veren yasca büyüklerine reis falan hos bir hitap sekli degil konu açmadan evvel yukarı googleden arama yapınız

konu kilitli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri