Ustalar bir yardim lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KuscuYasar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

KuscuYasar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yasar Kasim
Meslek
Partymenecer
İlgi Alanı
Kemirgenler
S,a Arkadaslar
Benim sorum olacakdi benim güvercinlerden biri 2 yumurta cikardi ve 20/21 gün sonra yavrularin ikisi de yumurtadan cikdi hersey iyi gidiyordu ama ilerliyen gülerde bir yavru sagifladiyini farketim kardesinin yari boyutuna geliyordu ve iki gün sonra sayif olan öldü bir arkadasa sordum oda dediki birinci yumurtayi alip ikinci yumurta cikdiyi saman aldigim yumurtayi ikinci cikan yumurtanin yanina koy dedi daha iyi olurmus yani bir yavrunun ölme riski asalir mis bügünde resimde gördüyünüz gibi oh pacali güvercinin bugün yumurtladi simdi ben oh cikan yumurtayi alip ikinci yumurta geldiyinde yerine komak istiyorum ama ikinci yumurta cikana kadar birinciyi nasil koruyacam yeri soguk mu sicak mi olmasi lasim bilmiyorum ve yumurtayi alayim mi almayim mi daha bilmiyorum lütfen en dorusu nasil akil verin bana lütfen ve kac künün icinde almaliyim
Saygilarimloa:Yasar Kasim

Ekli dosyalar

• 3.webp
    3.webp
    514.3 KB · Görüntüleme: 1,731
bak kardeş kuşların iki yavruyu büyütemeyeceği anlaşıldığında güçlü yavru yani ilk çıkan yemi hep önce alır ve anne baba hep onu besler yani güçlü olan yaşar zayıf olan ölür.Eğer sen bir yumurtayı yanından alıp da diğrerinin çatlamasını beklersen hiç birşey değişmez kuşların yine bir yavruyu seçer ve onu büyütür bazı kuşlara ne yaparsan yap yavru büyütmezler bazıları sadece bir tanesini bazılarıda çok hisli olur ikisinide büyütürler. Yani lafın kısası yumurtayı alsan da almasan da senin kuşlar sadece bir yavruyu büyütür.

A.S abi sen yumurtaları alıp bekletmekten bahsetmişssin ben de duydum ama denemedim cunku yumurta beklerken bozulabılır.Bu rıske gırmektense begendiğin kuşların 1yumurtasını al baska yumurtası olan kusun altına koy böyle bır durumda hem damızlıklar yorulmadan yavu buyutur hemde 2 kardes aynı anda birlikte fakat baska ana baba altında buyur benım görüşümde böyle saygılar

Arkadaşının dediği kısmen doğru.. bilindiği gibi ikinci yumurta ilk yumurtadan herzaman birkaç gün sonra yumurtlanır dolayısı ile ikinci yumurtadaki yavruda her zaman bir kaç gün geç çıkar sonuçta da aralarında gün yaş farkı olur.. ilk çıkan yavru gün olarak büyük olduğu için mamaya daha güçlü saldırır dolayısı ile erken büyür diğeri ise zayıf kalır.. peki ne yapmak gerek ? anaç İlk yumurtayı bıraktığında, ilk yumurtayı altından al ve yerine boş yumurta koy.. boş yumurtaya kalem ile işaretlemeyi unutma.. ikinci yumurtayı bırakınca işaretli boş yumurtayı altından al ve ilk çıkan yumurtayı onun yerine koy.. Bu sistem uygulandığı takdirde yavrular kısmen aynı ayarda büyür..

Selamlar Yaşar bey,

Bu konu bir çok neden, niçin sorularına neden olacağı gibi, sorunun bir çok cevabı ve bu cevaplardan bir çoğununda soruna ışık tutamayacağını bilmeni isterim. Güvercinlerinde kendine özgü kişilikleri olduğunu unutmayalım, Sizin bu çiftiniz kişilik olarak iyi yavru bakamayabilir, yada ilk yavrusudur acemilik çekebilir. Birinci yumurtanın alınıp ikinci yumurta ile birlikte kuluçka süresine başlanması birçok yetiştirici tarafından denenmektedir. Bir çok yetiştirici bunu denediğine göre bu uygulamanın olumlu sonuçları olduğunu da yabana atmamak gerekir. Bir diğer önerim ise normal olarak yaptığınız yemleme zamanı ve yem oranını, kümesinizde yavru olduğu zaman artırmanız ve karışık ve vitamin içerikli yemlerle takviye etmeniz gerekmektedir. Bu çiftin ikinci batın yumurta ve yavru olayını da gözlemlersiniz onun neticesine göre damızlık olarak kalmasına yada kalmamasına eş değişimine v.b. konulara karar verirsiniz.

Saygılarımla,

Akut Karabulut

kimse yanlış anlamasın fakat şöyle birşey var doğada kim alıyo bu ilk yumurtayı da kuşlar iki yavruyu da büyütüyor var mı böyle birşey. o yüzden bence olduğu gibi bırakılalı ben ne zaman yumurta değiştirsem kesin bi aksilik çıkar . bir de şu var iyi gözlemlerseniz anne kuş ilk yumurtanın üzerine tam yatmaz sadece ayaklarının arasına alır ikinciyi bekler denildiği gibi yavrunuın büyümemesi tamamen damızlığınızla ya da tesadüf eseri nedenlerle alakalı birşeydir.

Merhabalar ben aynı zamanda kanarya yetiştiriciliğide yapmaktayım.Yumurtaların toplanıp sahteleriyle değiştirilip yumurtlama işlemi bittikten sonra hepsinin aynı zamanda kuşların altına verilerek yavruların aynı zamanda çıkmalarını sağlamak birçok kanarya yetiştiricisininde sıkça uyguladığı bir yöntemdir vede yavru kayıplarını askaiye indirmede olumlu katkı sağlar. Aynı yöntem güvercinlerdede uygulanabilir ve uygulayan arkadaşlarımızda vardır.Güvercininde kendine özgü karekterleri vardır bu sebeple burda en büyük görev size düşüyor.Küşlarınızı iyi gözlemlemelisiniz. Aykut bey çok güzel açıklamalarda bulunmuş konuyla alakalı.Birde şunu ilave etmek isterim Kış ayları kuşların tüy deyişimini bitirip dinlenmeye ihtiyaç duydukları aylardır.Eyer ortamınız uygunsa dişi ve erkekleri ayrı bölmelerde tutarak bu aylarda yavru almamak bence daha uygundur.kışın günler kısa olduğundan havanın kararması ertesi gün aydınlanması arasında yaz aylarına göre bayağı uzun bir süre vardır vede bu durum yavrularınızın daha uzun müddet aç beklemelerine sebep olacaktır. kış yavrularıda bu sebeple daha az gelişme gösterir genellikle bu birkaç noktayıda ilave etmek istedeim saygılarımla Selim.

S.A ARKADAŞLAR BENDE Bİ KUŞ VAR VE SOL GÖZÜNÜN HEMEN ALTINDA NOHUT BÜYÜKLÜĞÜNDE UR GİBİ BİRŞEY VAR SİZCE NE YAPMALIYIM????

Geri