ustalar yumurtadaki kuşa kanat verdiler vitamin lazımmı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuscuiso
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

kuscuiso

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ismail efe
Meslek
serbest meslek
İlgi Alanı
Kediler
ustalarım yumurtada ki boz çiftimin kanatlarını kesmişlerdi ve yumurta 24 gün olmasına ragmen çıkmadı abimde tutumuş kuşlara kanat vermi yaklaşık kanat başıan 5 telek çekmiş bu durumda kuşlara vitamin takviyesi olarak bi şeyler yapmama lazımmı ne öneririsiniz bide kuşların kanatlarını çekince kuşlar büzüşmeye aşladı kanatlarını titretmeye başladı acaba acısı geçermi hayvanlara eziyet etmeyelim

ben kanat teleklerını hep tek tek verırım genelde ama ustalar daha ıyı bılır sanırım yanlıs bılgılendırme yapmak ıstemem. :slm:

Hiç çekmseydiniz en iyisiydi.
Tek tek çekseydiniz hiç değilse hayvanı bir anda hırpalamamış olurdunuz.
Ama artık olan olmuş.
ColVit varsa şayet günde 1 sabah 2 akşam 1 hafta devam ederseniz faydalı olabilir.
Geçmiş olsun.
Khalid

kuscuiso' Alıntı:
ustalarım yumurtada ki boz çiftimin kanatlarını kesmişlerdi ve yumurta 24 gün olmasına ragmen çıkmadı abimde tutumuş kuşlara kanat vermi yaklaşık kanat başıan 5 telek çekmiş bu durumda kuşlara vitamin takviyesi olarak bi şeyler yapmama lazımmı ne öneririsiniz bide kuşların kanatlarını çekince kuşlar büzüşmeye aşladı kanatlarını titretmeye başladı acaba acısı geçermi hayvanlara eziyet etmeyelim

kuşların kanadını çektikten sonra illada vitamin verilmesi gerekir diye bir kural yok. vitamin verilirse faydası olurmu dersen kuş için olur fakat her zaman vitamin vermek te fayda sağlarmı derseniz faydasından çok zararı olabilir. vitamin yüklemesi kuşun başka organlarına zarar verebilir. kuşun telekleri çekildikten sonra titreme olması bence kuşun teleklerinin çekilmesi ile alakası olduğuna inanmıyorum. (kuşların teleklerini çekerken çekilen telekler yeni çıkan taze telek değildir inşallah.) titremenin kuşta başka bir hastalığın başlangıcı veya bir hastalığın olduğuna işarettir. titreyen kuşu elinize aldığınızda kuşta ateş varmı bir kontrolunu yapın ve burada kuşun durumunu paylaşın ve bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımız tedavi şeklini size anlatacaklarına inanıyorum.

yo öyle vücütsal bi titreme degil ustacım kanatlarını havay kaldırıp titiriyo lar

metkor1961' Alıntı:
kuscuiso' Alıntı:

kuşların kanadını çektikten sonra illada vitamin verilmesi gerekir diye bir kural yok. vitamin verilirse faydası olurmu dersen kuş için olur fakat her zaman vitamin vermek te fayda sağlarmı derseniz faydasından çok zararı olabilir. vitamin yüklemesi kuşun başka organlarına zarar verebilir. kuşun telekleri çekildikten sonra titreme olması bence kuşun teleklerinin çekilmesi ile alakası olduğuna inanmıyorum. (kuşların teleklerini çekerken çekilen telekler yeni çıkan taze telek değildir inşallah.) titremenin kuşta başka bir hastalığın başlangıcı veya bir hastalığın olduğuna işarettir. titreyen kuşu elinize aldığınızda kuşta ateş varmı bir kontrolunu yapın ve burada kuşun durumunu paylaşın ve bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımız tedavi şeklini size anlatacaklarına inanıyorum.

kusun kanatlarının çekilmesi sonrası titreme hali ve büzüsmesi kusun o anki canının yanmasıyla alakalıdır gecicidir kanadı çekildikden sonra gidip bir kenarda büzüsüp durmusdur kusda her ne sekilde olursa olsun kanat çekilmemelidir kusda kanat çekimi kusu enaz bir yıl geri götürür kusda kanat ceken yada çekmek zorunda kalanlar denemek için kendi saç telini bir makasla kessin birde eliyle çekip koparsın hangisi acı verir arkadasların çogulu basa iş geldikden sonra çare aramakda halbuki sitemizi gezinip okumaya zaman ayırsalar daha çok faydalanacaklar daha iyi bilgileneceklerdir çünkü sitemizde bilinmesi gereken her sey mevcut yapılması gereken tek sey yukarı googleden arama yapmak oda çok zahmetli bir sey degil

saygılar

ustad zaten ben kuşun ne kanadını çekerim nede keserim ama birisi artık kesmiş bulunmuş hayvanlar yerde gökyüzüne melul melul bakarken abimin de içi rahat etmemiş kanat vermiş dogrusu o degilmi yani bırakayım da ömrünün sonuna kadar tavuk gibi mi yaşasınlar ?

Geri