Ustalardan yardım bekliyorum.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mertsgnc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

mertsgnc

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mert sgnc
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Sa abilerim kardeşlerim ;

- Benim sorunum şu bi güvercinimin kanatı tutuldu. Uçan kuştu. Elime alıp hafif bıraksam kanatlarını bile açamıyor yere düşüyor. Yemesi içmesi iyi . Yumurtasıda var yatıyor. Yumurtlamadan önce bu olay oldu halende devam ediyor nerdeyse 2 hafta oldu bu duruma .
- Ne yapmam lazım kanatlarına nolmuş olabilir yardımlarınızı bekliyorum... :slm:

bazen yumurtlama döneminde, kalsiyum eksikliğinden kaynaklı ayak felci olabildiği gibi kanat tutulması da olabiliyor. Kalsiyum takviyesiyle iyileşme süreci daha hızlı olur. Fakat bu durum farklı bir hastalık sonucu da olabilir (salmonella, e-coli... gibi). Kuşunun durumuna bakarak yapman gerekene sen karar vereceksin. Farklı hiç bir rahatsızlık görmüyorsan birkaç gün kalsiyum takviyesi yap. inşallah bir an önce eski sağlığına kavuşur kuşun...

Benimde güvercinim her yumurtlamadan sonra biraz durgunlaşır ama seninki daha farklı bir durum umarım bir an önce eski haline döner güvercinin umudunu kaybetme sakın belki sitedeki devir abla yardımcı olur sana

Sağlık sorunu iyi sadece kanat tutulması var sanırım vitamin eksikliğinden. İç hastalık olacağını sanmıyorum gördüğüm kadarıyla kalsiyum uygulayacağım.

Kuş düzelmiştir kalsiyum eksikliğindenmiş saolun..

Kalsiyum olarak ne verdin. Yumurta kabuğu veya eczaneden kalsiyum ilacımı ?

Mineral taşları ve yumurta kabuğu ertesi gün düzeldi

Sa arkadaşlar benim güvercinimin alt gagası yarılmış ne yapmalıyım vazelin sürsem kuş vazelinimi olmak zorunda sizce ne yapıyım??

veterinere götürmelimiyim götürürsem ne kadar para alır kuşun gagası yerinde oynuyor ama yemini ve suyunu yiyip içiyor

Resmini atabilirmisin eğer kabuk bağlayabilecek bir durumdaysa antibakteriyel kremlerden sürebilirsin (teramisin bactroban fito gibi) ama fotoğrafını atabilirsen çok daha iyi olur.

Geri