Üstatlardan Yorum Bekliyorum (Yavrular Hk.)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bukalemun201
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ebubekir GÜMÜŞ
Meslek
Satış Danışmanı
İlgi Alanı
Kediler
Konu şu, kelebeklerimin yavruları yumurtadan çıkalı bir hafta kadar oldu, kelebeklerin yavruları yumurtadan çıkmadan 3 gün önce de sabunilerin yumurtası çıktı (tek yavru diğer yumurta bozuktu) dişi sabuniyi kaybettim nasıl olduysa atmaca aldı sanırım yaklaşık 10 gündür yok. bu kuşun yavrusuna erkek sabuni bakıyordu eşi olmayınca bakmayı bıraktı yavruyu alıp kelebeklerin altına sürdüm ve kelebekler bu yavruyu sahiplendi ve 3 yavruya birden bakmaya başladılar, yavrulardan biri biraz boyca büyük ama 3 ünede düzenli bir şekilde bakıyorlardı, bugün yavrulardan birinin yani en küçüğünün kursağının boş kaldığını gördüm ve diğer iki yavruyu aldım başka bir yuvalığa koydum diğer yavruyu beslesinler diye o ayırdığım yavruların üstüne şebap miski geldi yattı şok oldum. aradan bi kaç dk geçmeden de yavruya kustuğunu gördüm ve hemen o yavruları altından alıp kursağı boş olan yavruyu sürdüm altına miskinin eşi yuvaya cıkınca yavruya kustugunu gördü kıskandımı ne yaptı bilmiyorum ama yavruya bi kaç kez vurdu sonra vurmayı bıraktı ve miskinn yanına yattı erkek miski yavruyu sahiplendi merak ettiğim şey acaba bu yavruya bakarlarmı başından böle bir olay geçen varsa lütfen bilinçli bi şekilde yardımcı olalım bu yavru benim için değerli ilk kelebeklerimin yavrusu eğer bakmaz öldürürler diyorsanız altlarından alıcam. Cvp bekliyorum arkadaşlar acil bi şekilde.
yardım eden Herkese şimdiden teşeküler.

türünün tek örneği sanırım benim kuşlar.

evet seninkiler türünün son örneği işin alsı benimkiler genelde birbirinin yavrusuna zarar vermekle meşguller :)))

Saygılar

mrb.abicim..şanslısınız aslında eğer iki kuş ta sahiplenırse güle güle bakarlar korkma..bu tür şeyleri çok fazla yaşadım.bu biraz da hayvanın psikolojisini bılmekten geçer...bende bir beyaz dişi var kuş kısır yumurtlamıyor eşleştirmiyorum da tek işi ne biliyor musunuz. yuva yuva gezip yavrulara kusmak...:)
erkekli dişili bir çiftim daha var bunların da dişisi kısır...altlarına ya yumurta sürüyorum,ya da boş yumurtaya 10 gün yatırıp(kursakta mama hazırlasınlar diye)yumurtayı çekip 3-5 günlük yavruları sürüyorum..geçen hafta bu şekilde altlarına sürdüğüm 2 yavru yeme düştü şimdi tekrar yumurta sürdüm diplerine..
yani bu tür şeyler doğaldır güvercinlerde ya da en azından ben çok yaşadığım için normal gelıyor bana...

ama unutma çiftin ikisi de sahiplenmeli yoksa biri kusar biri döver yavru ölür.. 2-3 gün gözlemleyin belli olacaktır..

yavruya kendi yavruları gibi bakıyorlar vallahi :) demek ki o kuşun ömrü var :)

Büyük ihtimal miskiler bu yavruya bakar,zaman zaman böyle durumlar olur. Siz yinede iyi gözlemleyin,bir problem olupta bakmazlarsa tekrar kelebeklerin altına koyun. Bende buna benzer olaylar çok oldu. Bir bakıcının altına hangi yavruyu koyarsam koyayım çok iyi bakıyordu,başka bir kuşta 3 yavru birden büyütmüştü. Bu aralar kuşların beslenmesine biraz dikkat edin yeter.

GERCEKTENDE YAVRULARA BAKTILAR VE YAVRULAR SUAN UCUYORLAR :)

Geri