üşüme sorunu!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan doci2535
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

doci2535

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
dogukan yetgil
Meslek
ogrenci
İlgi Alanı
Kediler
merhaba arkadaşlar ,
benim kümesim 1.5 metre en 1.5metre boy osb den yapılmıs bi kümes ve havalandırması kapıda kapının yukarısında.. ve yaklasık 30 cm . ama kapattım üşürler diye .. ve dışarısı dondurucu . . hala tedirginleniorum . yumurtada kuslarım .. yavruların ölmesinden ,soguktan etkilenmesinden .
görüşlerinizi bilgilerinizi alabilirmiyim arkadaşlar . saygılar...

merhaba dondurucu hava demişsin eğer dışarda karın altında yabani hayvanlar donarak ölüyorlarsa ozaman kork o zaman havalandırmayı kapatmayı düşün. ama senin kapının üstündeymiş herhalde havalandırmanın karşısında tüneklerin var havalandırmanın karşısında yumurta veya yavru varsa rüzgardan etkilenecektir kümesin üstüne baca şeklinde bir havalandırma yaparsan hem rüzgardan korursun hemde kötü havayı kümesten uzaklaştırmış olursun
kuşların eğer sağlıklı ise korkma dışarı sal kar görsünler mikroplarını atarlar daha dirençli olurlar
zaten bu soğuk havalarda yavru almak çok zor olur

izmirde besliorum ben . kar yok ama dondurucu souk var 4 derece kapattım havalandırmayı.ışık ceksem bi yararı olurmu

yararı olur kümesin fazla büyük deil sonucta hem kümesinizin iç sıcaklığı artar hemde gece güvercinleriniz yem yiyerek yavrularınıza daha sık kusar.

Saygılarımla , iyi günlerde besleyin ...

İzmir de hele ki 4 derece gibi bir havada hiçbirşey olmaz merak etme..Ankara da yeri geliyor geceleri -15 oluyor, ama yine de kuşlar ölmüyor

KUşlar iliksiz hayvanlardır. yani üşümezler. Yeterki cereyanda ve rüzgarlı yagmurlu bı havada dışarıda kalmasınlar. Kümesinizi cereyandan korudugunuz surece sorun olmaz.

tşkr ederim bilgileriniz için.

selamlar

Kuşlar kolaylıkla üşümezler ama yavrular genelde ölür kurtulanda şanslıdır sularına pekmez kat enazından sıcak tutar

[No message]

Ekli dosyalar

• 14122010149.webp
    14122010149.webp
    284.2 KB · Görüntüleme: 1,039
tekrar söyliyim arkadaslar resim koydum daha güzel oldu yorum yapmanız icin . ewet kmesim böyle kapattım da havalandırmayı yavrularım ölrmü..?

kardeşim bende izmirde besliyorum.. Hemde evin bi odasında. Kuşlar üşümediği için sorun olmaz. Eğer kuşlar üşüseydi dışardaki yabani kuşlar soğuktan donardı.. İzmir'de de havalar iyi olduğundan pek bi sorun olcağını sanmam.

merhaba kardeşim öncelikle Allah kuslarına can pekliği versin bende oynar ve kelebek ırkı güvercin besliyorum senin konunda sana şu şekilde yardımcı olabilrim.Bir kış günü kümese çıkmıstım ve kuslarımın hep kabarık halsiz bi şekilde gördüm korktum dedimki soğuktandır,kümesin her tarafını kapadım sadece havalık yer bıraktım,ve 21 tane kusum öldü çok acı dimi :hungur: sonra bir gün böyle yaptımı gören tecrübeli bir kuscu abim bana dedi ki kümesi kesinlikle kapama ve şöyle yap kümesin her tarafını aç ve kümesin içine olabildince vitamin içeren şeylerden koy kiremit kırığı,toprak vs. vs. ve dediği gibi yaptım suan çok memnunum,hiç bir hastalık durumu olmadı kuslarımda çok iyi ve rahatlar böyle yapmanı tavsiye ederim.Allah herkezin kuslarına can pekliği versin.--SAYGILARIMLA...

Abi bende izmir'de besliyorum izmir/tire burdada 0-1-2 derecelerde soğuk oluyor kışları ama kumesimin önü tel üşüyen olmuyor ve yavrulara bakıyorlar zaten o soğukta yavrunun annesi üstünden kalkmıyor. :tamam:

Benim bildiğim rüzgar olmadan bişey olmaz soğuktan kuşlar korunuyor

Islak olmadıkları sürece kolay kolay hastalanmazlar.Tüyleri zaten deriyi koruyor soguyu hissetmezler ben mersinde besliyorum.Gerçi buralarda kar fırtına olmuyor kışın haava 10 ile 15 derece arası oluyor.Almanyada besleyen birçok tanıdıgım var -20 derece oluyor diyorlar hatta bazen daha fazla oluyormus nemde yok soguyu siz düşünün o sogukta kuslarında bir hastalık filan olmuyorsa türkiye şartlarında korkmamalııyız (BAZI ŞEHİRLERİMİZ HARİÇ) :)

Kuşlarda ilik yoktur.Kolay kolay üşümezler heleki 4 derece hava onlar için çok ideal.Korkulacak bir durum yok

Geri