Üzeri Kapalı Terasta Kümes ! YARDIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mertozdemir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mert Özdemir
Meslek
pimapen
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar herkeze iyi akşamlar saglıklı kuşlar dilerim.

Siz değerli kuş severlerden biraz bilgi almak istiyorum. Kümesim Terasta ve terasında üzeri kapalı kümes terasın içerisinde. Kuşlar terasın içine alıştı yanlız etrafı göremiyorlar ve kuş kaçırıyorum ne yapabilirim kuşları bölgeye alıştırmak için nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim İyi Akşamlar dilerim.

Saygılar Mert ÖZDEMİR

Canım kardeşim bilgisayarı iyi kullandığına göre bir görsel yap yandan önden ve çatının doğal halini paylaş kardeşlerimiz ve ben yardımcı olurum selamlar.

Canım kardeşim anladım kadarıyla üst pergula olmuş gördüğüm kadarıyla iki taraf açık üçüncü tarafı kendime göre tahmin yürütüyor ya duvar yada açık terasın yanı duvarla kapatılmış veya diğer kimselerin terası varmı terası var ise işin zor olur uçuramazsın ama tek teras ise işin kolay evin ortasından mı yoksa yandan mı terasa çıkıyorsun sana etraflı resim dediğim buydu çünkü kümesten direk eve girmek yanlış olur ama yandan terasa çıkş ise çok güzel kümes yapılabilir rüzgarı karşına alarak kümes yapmanı yuvalıkları göremediğim ev çıkşına 5x5 ile bölebilir bir kısmına uçuracaklarını koyar önlerine kuşlar alışana kadar 1x 60 x60 bir salma bırakır rahatca uçurabilir ona da dışarı açılan veya manivela ile açılıp kapanan (posta salması )bir salma ile bu işi çözebilir diğer tarafa da damızlıkları koyabilirsin o çelik tellerin boyutları 1x2 dir taneside istanbulda 30 tl öyle tahmin ediyorum 8-10 boy tel ve 8-10 boy 5x5 ile fazla masrafsız işini görebilsin yani hepsi tutsa tutsa 400-500 tutar selamlar.

Abi terasında yanına bir teras daha var terasa çıkış evi köşesinden oluyor. Terasında 2 tarafı duvar 2 tarafı açık L teras yani.

Canım kardeşim terasının yanında başka kişilere ait bir ters daha var ise işin zor yan terastaki arkadaş ile bu gün iyi olursun yarın onun misafiri gelir mangal yapmaya kalkar misafiride öf bu ne koku der kalkıp öfkeyle sana gelir aranız açılır veya kuş onun tarafına sorti yapar çamaşır asıldır eşi yaygarayı kopariverir bunları göze alarak kendi düşüncelerini uygulayabilirsin .Bunlar hep yaşanmış günlük olaylar tercin senin saygılarımla.

gencoahmet' Alıntı:
Canım kardeşim terasının yanında başka kişilere ait bir ters daha var ise işin zor yan terastaki arkadaş ile bu gün iyi olursun yarın onun misafiri gelir mangal yapmaya kalkar misafiride öf bu ne koku der kalkıp öfkeyle sana gelir aranız açılır veya kuş onun tarafına sorti yapar çamaşır asıldır eşi yaygarayı kopariverir bunları göze alarak kendi düşüncelerini uygulayabilirsin .Bunlar hep yaşanmış günlük olaylar tercin senin saygılarımla.

Abi yan ev şuanda boş kullanılmıyor yazlık ev yani sadece yazın 1 ay kadar geliyor ve gidiyorlar ama ileride ne olur onu bilemiyorum Teşekkürler yorumların için yinede

kümesin yanına telden salam yap amam tel salam duvarın boyunu baya bi geçsin ki duvar üstünden etrafı görsün kuşlar. salık bırakıcaksan telden salmaya cıksınalr bastan oradna etrafı görsünler 1 hafta iyice ucan kus yan evlere konar en kötü ihtimal baya ugrasırsın geri getirmeye amma kuslarda catı altı ararlar durmadan.

2. önerimde pazardan ucuz kusalr topla bango ve yavru alman amam almanlar cok ufak olmalı yada kart alman al 1 cıft yavru all yavruları ucur basta onlar bir yere gitmez ondan sorna diğer kuşlarınıda o yavru yada diğer bango tarzı kusalrla alıstırısın sonra alman ve ucuz yollu kusalrı pazarda satarsın yada bakıcı yaparsın. kafan rahat olur ondan sonra

Orada taklacı beslenmez düz uçan kuşlar olması lazım, kuş adedine göre kümesin boyutu da ufak olmuş daha genişini yapmalısın.

scutaro' Alıntı:
Orada taklacı beslenmez düz uçan kuşlar olması lazım, kuş adedine göre kümesin boyutu da ufak olmuş daha genişini yapmalısın.

TAKLACİ beslenmez diye birşey yok abi gayette guzel besleniyor ilk başta kumesi çok aradılar ama şuanda kumesi üzerinden dışa doğru çıkınca yaptım tahta ile kuslar üstüne inip kumese atliyorlar. Yardımlarını esirgemeyen dostlara teşekkür ederim.

Ben kapalı çatıdan kuş uçuruyorum bırak terası :) Demirciye git sana oraya 1, 1.5 metre uzunluğunda genişliği sana kalmış ( benim 1.5 metre ) bir kasnak yapsın ince demirden. 2 x 2 cm olur. ama aralarına kayıt atsın. O onu yaparken sende gidip reklamcılardan bulabilirsin en kolay. Polikarbonat levha alırsın demiri yaptırdığın ölçülerde. O levha hafif bir malzeme ağırlık yapmaz zaten üzerine kuş konacak. Onu da demire pul ve vida ile vidalasın demirci. Daha sonra gelsin demiri monte etsin duvarın tam kenarına. Ustalığına kalmış nasıl tutturacağı. Benim ki 3 yerrinden duvara saplandı vidalarla ve önden kalın bakır kablo ile çatıya bağlattım. Seninde öyle bir şansın var resimde gördüğüm kadarı ile. Ben ufak ufak kuşları kovaladım yemi onun üzerine attım. Ama yem üzerinde durmadığı için plastik :) 3-4 cm yüksekliğinde çıta döndüm etrafına ve içine toprak doldurdum. Çıtayı da sabitlemen lazım uçmasın :) Altına da 3 kat naylon döndüm ki toprak suyu yediği zaman çamuru aşağı damlatmasın diye. :) Yani istedikten sonra çözüm bol. Kuşları elimle bıraktım oraya. Yeni yavrular için zor haberin olsun. Aşağı düşenleri toplaman fln gerekebilir :) Ama alıştıkları zaman onun üzerine ufak ufak kovalarsın çatıya kalkar. Aç olsunlar. Yem at aşağı insinler. Tekrarla bunları. Ben böyle yaptım herkes olmaz diyordu. Oluru var. Sökük kuşu alıştıramazsın dediler onu da alıştırdım. Yeterki iste kardeşim. Yeter ki uçurucam de :) Kaçırdığın çok olacak belki. O da her işte olabilecek riskler.

Pessimiste' Alıntı:
Ben kapalı çatıdan kuş uçuruyorum bırak terası :) Demirciye git sana oraya 1, 1.5 metre uzunluğunda genişliği sana kalmış ( benim 1.5 metre ) bir kasnak yapsın ince demirden. 2 x 2 cm olur. ama aralarına kayıt atsın. O onu yaparken sende gidip reklamcılardan bulabilirsin en kolay. Polikarbonat levha alırsın demiri yaptırdığın ölçülerde. O levha hafif bir malzeme ağırlık yapmaz zaten üzerine kuş konacak. Onu da demire pul ve vida ile vidalasın demirci. Daha sonra gelsin demiri monte etsin duvarın tam kenarına. Ustalığına kalmış nasıl tutturacağı. Benim ki 3 yerrinden duvara saplandı vidalarla ve önden kalın bakır kablo ile çatıya bağlattım. Seninde öyle bir şansın var resimde gördüğüm kadarı ile. Ben ufak ufak kuşları kovaladım yemi onun üzerine attım. Ama yem üzerinde durmadığı için plastik :) 3-4 cm yüksekliğinde çıta döndüm etrafına ve içine toprak doldurdum. Çıtayı da sabitlemen lazım uçmasın :) Altına da 3 kat naylon döndüm ki toprak suyu yediği zaman çamuru aşağı damlatmasın diye. :) Yani istedikten sonra çözüm bol. Kuşları elimle bıraktım oraya. Yeni yavrular için zor haberin olsun. Aşağı düşenleri toplaman fln gerekebilir :) Ama alıştıkları zaman onun üzerine ufak ufak kovalarsın çatıya kalkar. Aç olsunlar. Yem at aşağı insinler. Tekrarla bunları. Ben böyle yaptım herkes olmaz diyordu. Oluru var. Sökük kuşu alıştıramazsın dediler onu da alıştırdım. Yeterki iste kardeşim. Yeter ki uçurucam de :) Kaçırdığın çok olacak belki. O da her işte olabilecek riskler.

Aynen dediğin gibi yapacağım şu anda emanet bir tahta koyuyorum ama yapacağım ben de inşaat işinin içerisinde olduğumdan kendimde yaparım kaynağı felan verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ayrıca.

kümes yapcana kapalı follukları yap kuş her saatt salıkkalsın balkonda bakıyon ztn bişey olmaz çatılı folluk yap

кєƒєηcιяєιѕ41' Alıntı:
kümes yapcana kapalı follukları yap kuş her saatt salıkkalsın balkonda bakıyon ztn bişey olmaz çatılı folluk yap

Yaşının kucuk olduğu gerçekten çok belli kumes ve kapalı folluk arasında dağlar kadar fark var.. Ki ben ne sormuştum sen ne yazmışsın bir bak

Pessimiste' Alıntı:

Kaçan kus sayısı şuan da 4 oldu 7 tane de kus alıştırdım :)) 2 tanede yabancı kus indirdim dediğin gibi kaçıyor arada ama istedikten sonra oluyor :hhh: :hhh:

mertozdemir' Alıntı:
scutaro' Alıntı:

TAKLACİ beslenmez diye birşey yok abi gayette guzel besleniyor ilk başta kumesi çok aradılar ama şuanda kumesi üzerinden dışa doğru çıkınca yaptım tahta ile kuslar üstüne inip kumese atliyorlar. Yardımlarını esirgemeyen dostlara teşekkür ederim.
En üst katın altında oturmama rağmen, balkon olduğu için oyunlu taklacılar kolayca inemediler, o yüzden artık taklacı beslemiyorum. Orası teras olduğu için inmeleri daha kolay olur, dışarıya çıkıntı bir alan yapılırsa fazla sorun olacağını sanmıyorum. Fişek alan oyunlu kuşlar takla ata ata alçaldıklarından, inebilmek için düz bir alana ihtiyaç duyuyorlar. Taklacı ırkından en iyi randımanı alabilmek için üstü açık alan lazım, konu beslemekse her yerde beslenir.

Geri