üzücü Bir olay Yardımlarınızı beklıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan albasansefa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sefa albasan
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaslar Su dakkadan İtibaren 2 tane Yumurtam Kırılmıs Vaziyettedir, Kümesin ici Karanlık oldugu İcin Sanırım yuva kavgasından dolayı kırıldıgını tahmin ediyorum, daha oncede boyle vakalar olmustu. Surekli o yumurtaların oldugu yerdeki çöpleri baska bı erkek girip alıyordu ordan sanırım o sırada kırıldı. simdi sizlerden yardım beklıyorum beni aydınlatırsanız sevınırım.
1. o yumurtaları alıp hemen atayımmı? cunku iclerinde yavrular gozukuyor 9 gun kalmıstı yavruların cıkmasına

2. yoksa 18. gune kadar ellemeyıp ustune yatmaya devam etsınmı? halen yumurtaların ustune yatıyor

acıkcası beklemek ıstemıyorum bir an once bır daha yumurtlasınlar dıye atmak gelıyor ıcımden, ama bu ne kadar dogru bılemem cunku kus yumurtaya kusebılırmı? bı daha yumurtlama olmaz dıye korkuyorum. benı bu konuda bılgılendırırsenız cok sevınırım cunku caresızım :( sımdıden tesekkurler

gercekten uzucu bır durum gecmıs olsun...benımde basıma geldı fakat kusun içinde beslendıgı sıvı akacagı yada dısarıyla temasa gırıp mıkrop kapacagı için yasayacaklarını sanmıyorum... bence kır yumurtaları kabukları yemlıge ufala.

benım de 2 yumurtam suanda oyle oldu yumurta kırılmıs içindekı sıvı akmıs cicik saten olmus yumurtada baktıgımda.

ılgın ıcın tesekkur ederım kardesım. pekı kırıp atsam hemen yumurtlarlamı tekrar yoksa yumurta yok dıye bı daha yumurtlamama gıbı bı durum soz konusu olurmu dıye endıse edıyorum acıkcası tek korkum o.

rica ederim kardes.bazen nadır ama kus uzuntu yapıp bırdaha yumurtlamama gıbı durumlar oluyor rasladım bırkac kere ama oda cok nadır ..hemen yumurtlamazlar cunku dişi yumurta için kendınden kalsıyum aktarıyor.dişi bu 21 gün kulucla suresı ıcınde gıden kalsıyumu karsılıyor ..Allah ın takdırı :) kusun yumurtasını kır yumurtlar sıkıntı yapma

anladım kardes o zaman yapacak baska bısey yok mecbur uzulerek yumurtaları kırıp atıcam onlar dısardayken. yanı hemen yumurtlamasını beklemıyorum acıkcası nerden baksan yıne 10 15 gun surer gıbıme gelyor tekrar yumurtlama.

yanı erkek bıraz kızgın bu dahada erken olabılırmı sence?

tabı neden olmasın. dişininde yumurta olusturma dolleme suresıne toparlanma suresıne baglı tabı ıyı bır dısı ıse 2 hafta sonra yumurtayı olusturmaya baslar

Yumurtlama çiftleşmeden yaklaşık bir hafta sonra olur. Merak etme eğer uygun ortam sağlanmış ise tekrar yumurtlayacaklardır. Folluklara yumurtaların kırılmasını önlemek için keçe koy veya kümesine süpürge sapı at onlar kendi yuvalarını yaparlar.

Bu yumurtalarını kurtaracağını ben de sanmıyorum, diğer arkadaşların dediği gibi al bence de onları folluktan.

Yumurtaları alırsam, kuş yumurtlamaya küsermi demişsin, Merak etme küsmez, ama bu muhabbete yoğunlaşınca herkes asıl meseleyi atlamışsınız. Asıl çözülmesi gerekilen mesele "kümes karanlık vs." kümesini kuşlar için daha emin, hakimiyet bölgesi, rahat edecekleri hale getirmen, yani gerekli aydınlatma, genişlik havalandırma vs. faktörlerini sağlayacaksın ki, kuş rahat yumurtlasın, diğer türlü hiç bir şey yapmazsan, hadi bu yumurtaları attın, tekrar yumurtladılar, eee kümes aynı kümes, karanlık aynı karanlık, yenileri de kazaya kurban giderlerse?

Çünki şahsen ben, ve buradaki pek çok arkadaş 1 çift kuştan sene de 8 ila 12 arası yavru alabilmekteler. Bunun için folluğun geniş olacak, kümesin rahat olacak, havadar olacak, güneş ışığı alacak, sonra kuşlar yumurtlayacak, yumurtalar kırılacak yavrular çıkacak, çıkan yavrular 2-3 haftalık olunca, o çifte tekrar fi yemi verip kızıştıracaksın, folluğun içindeki yavrular 4 haftalık olduklarında, folluğun diğer tarafına bir bakacaksın 2 yumurta daha var :)

Geri