UZUN FİŞEK

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tolga40
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

tolga40

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
TOLGA ÖZKAN
Meslek
teknik eleman
İlgi Alanı
Kediler
Slm arkadaşlar şimdiyece izlediğiniz en uzun fişek yapan kuş kaç metre fişekliyordu bu kuş kimdeydi sizin besleyeceğiniz kuş kaç metre kaçmalı :slm:

İnternette videosunu izlediğim bir kuş, sanırım Ankara'dandı, sineğe kadar çıkıyordu , takla sayısını bilemiyorum , rahat 30 üzerindedir , mesafeyide kestirmek çok zor gözle zor seçiliyordu, ve kuş her seferinde aynı gidiyordu . Videoyu izleyenler olmuştur sanırım, hatırlarlar.

uzun fişek makbul deıldır.bu tur kuslar zamanı gelınce onu yapmaktan vazgecmeyı ogrenırler.ıstıkrarsızlasırlar.

benim besleyecegim kus 15 20 metre 4 5 taklalı oynayıp 1,5 2 saat uçşsun adam gibide inmesi gerektigi gibi insin bana yeter

ha dediginiz gibi çok uzun ve bol taklalı kuslarda gördük ara sıra kendimizdede oldu istikrar devamlılık göremedik her gün kaldırıp izleyemedik

zaten su an içinde bulundugumuz durumunda geneli hep o tür kusların arayısında olup ta bulsalar bile elindekilerinden de olup o tür kuslardada hüsranı görüp ah vah diyerek hala arayısta olusumuzdur

her seyde oldugu gibi oyun kusundada çok uzun fişek ve 7--8 takladan sonrası kusa zarardır bana göre
sahip olmayı düşünülmemesi gereken bir kus türü istikrara devamlılıga bakılmalı o tür kus ları ayda yada haftada bir kaldırabilirsiniz iki gün üst üste izlenmesi zor dur

saygılar

burak yalova' Alıntı:
bence her uzun fişek makbul değilidr.Etkileyici fişek makbuldür.Kuş aya kadar fişeklemiş ses yok hırs yok bana bir şey ifade etmez.Benim gördüğüm en etkileyici fişek Çınarcıklı rahmetli disko işletmecisi Cemil abimizin çakmaklı erkeğiydi.15 sene önceleri tahminim seyretmiştim.Kuş 40 metre civarı 15 20 takla arası burgulu çatır çatır sesli fişekliyordu.Benim ağzım açık kalmıştı.O kuslardan çok arastırdım ama soyu kalmadı.ne zaman bı kus seyretsem hayalimde o kuşla karşılaştırırım.:)) Benim bakacagım kuş en az 30 metre ve yine en az 5 takla atmalı.Aşagısı sıkıyor beni selamlar:))

selamlar kaç tane kuşunuz var kümesinizde ???

ben 50 60 metre yapan kuşlar izledim ama bana 25--30 metre 7--8 takla oynayan sesli bir kuş kadar zevk mermediğini söyleye bilirim fakat kimileri uzun gitsin 1 takala atsınder hatta hiç takla atmasa bile olur diyeni biliyorum ve bu kişi bu sene kupanın birinde başkasından aldıgı bol taklalı bir kuşla birinci oldu 10 15 metre oynayan havasında geçilmedi :=) zevk kişiye göre değişir. 60 tan yukarsını izlemedim..

ben bundan 6 sene önce samsun bafrada
bi abim vardı mahallede yerde bakıyodu
onda bi palsinekli vardı
ben kuşu altından da izledim uzaktanda izledim
her seferi 1 minareyi aşıyodu 5 10 takla arası sesi hızı süperdi
hayatımda öle bi kuş daha izlemedim

ançak 3 ay sürdü istikrarı 3 ay sonra kuş bozuldu

saygılar

burak yalova' Alıntı:
gönderen tengelli » 20 Şubat 2012
selamlar kaç tane kuşunuz var kümesinizde ???
Aleyküm selam 20 civarı kuşum var.

yani bu demek oluyor ki kümesinizde en az 30 metre oynayan ve 5 takla dönen 20 kuş var yanlış mı anlamış oluyorum ????

mazidenbiri' Alıntı:
onda bi palsinekli vardı

saygılar

bu 3 ay içinde her gün bu kuş ucuruldu mu ?

selamlar.bence aşırı performans gösteren kuşların izlenilecek performansı da kısa süreli oluyor.bence geç oyun açan kuş oyununu daha uzun süreler muhafaza edebiliyor.çok erken oyun açan kuşlar kısa süreli oluyor.2-3 direk kaçan 4-5 takla ile giden yere yarım 1 metre kalan 25-35 arası sefer yapan 3 saat uçan bir kuş makbuldür.taban takla da önemli bir husus bence .her seferinde olmasa da 2-3 seferde bir taban takla seyir keyfini artırır.inişlerde boş olmamalı yapışan kuş tercih edilmemeli.bu kuş oyun bozmuyorsa yavruları torunlarıda bu şekil oynuyorsa daha ne ister bir kuşçu.bence standartı tutturan kuş budur.burda benim bu tür kuşta aradığım dikkat ettiğim husus fişeklemesi hızlı olacak seri olacak sesi düzgün olacak.bundan iyisi şamda kayısı derler.

burak yalova' Alıntı:
tengelli:yani bu demek oluyor ki kümesinizde en az 30 metre oynayan ve 5 takla dönen 20 kuş var yanlış mı anlamış oluyorum ????

Damızlık kuslarım var içlerinde.Ama uçanlardan en az yukarıdaki özellikleri beklerim.Uçururum yapmazsa gönderirim.Şu an uçan yapan kuslarım var.Dediğim gibi 30 metre altı sıkıyor beni.

hepsi öyle demek tir anladığım yaza müsait olursanız özelden numaramı atıyorum davet ederseniz bir hafta sonu gelmek isterim.

tengelli' Alıntı:
mazidenbiri' Alıntı:
onda bi palsinekli vardı

saygılar

bu 3 ay içinde her gün bu kuş ucuruldu mu ?

yok abi haftada 2 yada 3 kere uçuyodu

abi kuş aslında cok uzun süre uçuyodu sefere de cok uzun aralıklarla geliyodu
en son 4,5 saat uçtuğunu izledim kuş yere konamıyodu kendini çınar ağacına atıyodu ağaçta kalıyodu

sefere de sefere ilk 2 saat te 10 -15 dk da bir geliyodu
sonra da cok seyrek sefere geliyodu 15-20 dk bir
kuş tek başına cok yüksekte gezen bi kuştu
ama öyle bi kuş daha izlemedim hayatımda

kuşun bozulması dediğim 3 ay sonra

fişekler kısaldı ama normal bi kuşa göre yinede uzun sayılır
ancak kuş dediğim gibi kendini uçuma verdi
sefere gelme zamanlarında istikrar yoktu ve sonunda cınar ağaçına alıştırdı kendini 1 gün agaçta yatıyodu uçuyodu yine ağaca konuyodu
ama aklımdan hiç çıkmayacak fişekleri vardı
ama misafire uçurulucak kuş değildi

ne zaman sefere gelir belli değil çınara konar
inmez

cok ilginç bi kuştu

burak yalova' Alıntı:
Tengelli:her şey yerinde güzel ben gelirim izlemey yaza siz davet edin...

Yazın yalovada oluyorum:Öğretmen oldugum ıcın yazı memlekette geçiriyorum.O yüzden sizi çagırmam yazı bulmaz.Memnuniyetle davet edeceğim sizi .YAlnız yetiştirdiğim ırk posta yazmışsınız.Bende posta yok bir yanlışlık olmasın =))Selamlar.

uçak meraklısıyız diye arabalardan anlamayacağız diye bir şey mi var :=) ???

burak bey bende listedeyim unutmayasın aman ha ! videodan hoşlanmıyordun en son hatırladığım kadarıyla, 30 un altına düşmeyen kuşları nasıl merak ediyorum anlatamam, selamlar...

ekle ekle uzun zamandır izlemiyoz ali abiyle beraberde gelebilirim :)

burak arkadaşımız çok iddialı vedat, 3 4 aydır merakla bekliyoruz bizde, ama benim şahsi fikrim dediği gibi kuş yok dünya üzerinde, burda herkes şahittir 50 kişiyle iddia ettim ve şuan hiçbiri sitede yok ! o yüzden benim ümidim yok, ha blöf olursa bilmem, ama onuda burak arkadaşımıza yakıştıramam tabi ki, ne de olsa eğitmen bir arkadaşımız, ama sana şunu söyliyebilirim vedat kardeşim eğer burak bey birgün 30 mt ve 5 6 takla yı düşmeyen bol seferli bi kuş çıkardım deyip bizi davet ederse yemin olsun seni Rolls Royce' umla evden alıcam, denizden de onla geçicez yemin ederim, vapura mapura binmicez :))

alidemirsmm' Alıntı:
burak arkadaşımız çok iddialı vedat, 3 4 aydır merakla bekliyoruz bizde, ama benim şahsi fikrim dediği gibi kuş yok dünya üzerinde, burda herkes şahittir 50 kişiyle iddia ettim ve şuan hiçbiri sitede yok ! o yüzden benim ümidim yok, ha blöf olursa bilmem, ama onuda burak arkadaşımıza yakıştıramam tabi ki, ne de olsa eğitmen bir arkadaşımız, ama sana şunu söyliyebilirim vedat kardeşim eğer burak bey birgün 30 mt ve 5 6 takla yı düşmeyen bol seferli bi kuş çıkardım deyip bizi davet ederse yemin olsun seni Rolls Royce' umla evden alıcam, denizden de onla geçicez yemin ederim, vapura mapura binmicez :))

bol sefer kaç adet ????

Ali bey sen royce roysu hazırla ben iyi bilirim burağın kuşları

hocam zaten ben size sormamıştım Ali için bol sefer kaçtır ona sormuştum sizde 15 sefer yazmışsınız.15 sefer süper hele hepsi hadefte geçerli seferse mükemmel ötesi.

burak yalova' Alıntı:
Vedatçım illa bir abinle gelmene gerk yok tek de gelebilirsin sıkıntı yok.

Ali bey size gelince 3 4 aydan beri neyi beklıyorsunuz anlamadım.Seni kuş izlemeye cagırdım video at öyle gelırım dedin.Yanlış mı? Ben çoluk çocuk değilim kimseye de video atıp öyle gelmesını saglayacak da değilim.Ha gelirsin kuş varsa( ki sana gel dediğim zaman hazır kuslarım vardı araya kar kış girdi)izleriz.Yoksa da muhabet ederiz tanısrız.Şu an kuş hazırlıyorum sizi çagıracam merak etme.Ben 30 metere 5 takla asagısı kus bakmıyorum iddiamın arkasındayım.

Kenan bey size gelince ben bol seferden bahsetmedim.Bol seferden Ali bey bahsetmiş ona sorarsınız.Takdir edersiniz ki uzun fısekleyen kuslar Çok bol sefer yapmazlar.Ama ben yine de 15 seferden asagı düşmez diyorum .
Ayrıca Vedat'a yazdıgım abi muhabbeti sadece espriydi.Saygılar

buraaaak !!! hadi ben beni geçtim de burda 50 60 yaşında abilerimiz ve diğer kardeşlerimiz var video paylaşan,çocuklukla ne alakası var ? azının kantarının topuzunu kaçırma ! sen bana gel hazır ucuriyim demedin arkadaşım,zaten ilk görüşmemizde mevsim kıştı, hazır olunca çağırırım dedin, şenol hocayı çağırdım o gelmedi dedin, bende sana dedim ki yalova az yol değil kuşunun bikaç fişeğini çekersin videoya bi önyargımız oluşur (herkesin kuş anlayışı farklıdır) beğenirsek ,izlemeye yol yapmaya değer bulursak atlar geliriz, sana iyi gelen bana gelmez bana gelen sana gelmez bu böyledir, tanışmaya gelince,okadar yolu iddia edip çağırıcaksın ve kuşun dediğini yapmicak öyle mi ? asıl ozaman tanışmayı onu bunu unut arkadaşım, şaka yapmıyoruz burda, çocuk da eğlendirmiyoruz, senin gibi konuşan dünya kadar adam için 1000 lerce km yaptım ama hepsi fos çıktı, o yüzden denizin öte yanından esip gürleme de çok güveniyosan kuşunu uçur videoya çek at izleyelim, beğenirsek gelmek isteriz kabul edersen de geliriz bu iş böyledir, ha 15 sefer 5 6 takla 30 metre yapsın yerine taklalı insin kuşun kupa da bırakmazsın Tr de,gerçi sen kupa da sevmezsin kesin ! diğerleride aynıydı çünkü, video sevmez kupa sevmez yarış sevmez para sevmez iş sevmez ticaret sevmez onu sevmez bunu sevmez sadece kuş sever, kuşu da oynamaz...

perdah77' Alıntı:
Ali bey sen royce roysu hazırla ben iyi bilirim burağın kuşları

acayip merak ettim anlatsana !

arkadaslar gözünüzle görmediginize inanmayınız buralarda çok 70 80 hatta 100metreler anlatıldı 20 30 taklalar konusuldu ortaya konulamayanın bir anlamı yoktur birbirinizi kırmayınız bu yazdıgım anlatılanları ben bu yasıma geldim görmedim her zaman anlatılanları duyduk dinledik hala da anlatılır her zaman da anlatılacakdır daha gercekçi olup olabilecek seylere bakmak gerek söylemlerim kendi düşüncelerim kendi görüşlerimdir

HAYALLE YASAYAN MÜZİK SİZ DANS EDERMİŞ
SAYGILAR

ARKADASIN KONU BASLIGINIDA İŞGAL ETTİM KUSURA KALMAZLAR İNSALLAH

atıp tutmicaksın zoruna gittiyse arkadaşım ! atıp tutucaksan konularda geyik muhabbeti var oraya yaz buraya yazma ! yok çağırdım da gelmedin de yok bilmem ne de, şenol abiyse ona sor yazsın buraya bakalım ne demişsin, hatta muharrem abi chat konuşmamızın dökümünü ve tarihini yazsın bakalım hangi tarihte hazır kuşun varmış, yok 30 muş da yok 5 6 taklaymış da, bol keseden atma kardeşim uçur videosunu at, video çekmeyi çok mu banal buldun, gmc ceo susun sanırım, öğretmen sandım ben seni ! video atmıyosan kimse seni tastiklemek için kalkıp ayağına gelecek değil ! ileri geri konuşup durma...

ha bi de ben hakedene saygısızlık etmeye ve kıllık yapmaya acayip hastayım bilgin olsun !

burak yalova' Alıntı:
Be sana istanbulda kus ucuruyorum dedim.Senin biraz hafızan zayıf galiba.Ayrıca bu baslıkta ta Yalovayla olan alakamı da yazmıstım onu da okumamıssın .Denizin öte yaından sallayan ben degılım sanırım.
Sonra sen bana saygısızlık etsen ne olur etmesen ne olur.Senın tarzın bu olmus herkesle bır kavga halındesin.
Ayrıca senın bana nıye sardıgını da biliyorum .Koydugun sıradan kus vıdeosuna sıradan dedik ona bozuldun heralde.Buraya kus dıye vıdeo atıyorsan elestırılere de katlanacaksın.

eğer senin videoma yazdıgını bu yazını okumadan hatırlıyorsam aklına ilk gelen en kötü şey olayım ! hiç alakası yok videoyla falan, hafızam zayıf değil senin gibi 670 memurun 1 günde bordro hesaplamalarını yapabilecek kadar hafızam kuvvetlidir Allah a şükür, herkesle kavga halinde değilim sadece senin gibi ukala insanlara uyuz oluyorum, herkese bi laf sokmalar bi üstten bakmalar, icraata gelince boş teneke küldür küldür ses çıkıyor ancak ! uçur yok video at yok, ne diyon arkadaşım egonu mu tatmin edicez senin burda ? yok sanada göndereyim mi, adamın kuşlarına uzun boylu diyorsun çaktırmadan, onun kuşunu izlersin yok o senin mi yoksa şunla ortakmı oldun, yok senin mi yoksa şu bu ustalardanmı aldın, bunun kuşunu izlersin yok bunlardan yalovaya geldimi bilmem ne, herkese laf sokuyosun arkadaş, ne sanıyon sen kendini ? çok güveniyosan gel seni yarışa kaydedeyim burada atma kuşun atsın ! insanları aşşağılama damarıma basma !

korkman için yazmadım yazdıklarına dikkat et diye yazdım, sana saygı maygı duymam çünkü uyuz oldum sana ben, seviye çok düşük geldiyse kültür bakanlığı sitesine gir arkadaşım,
kimse sana çıkıp burda bana şunu dedin yazmaz ! herkes benim kadar tarzından rahatsız olmuş olmayabilir ,ben yorumlarından bu yazıları çıkardım buraya yazdım, ileti listene girip bak bunları yazmışmısın yazmamışmısın, konuyu uzatma tamam korkmuyosun eyvallah büyük adamsın da uzatıp da germe beni...

burak yalova' Alıntı:
Valla ister geril ister gerilme umrumda değil.Saygı da duyma uyuz da ol önemli değil sıkıntı yok.

takipçinim...

Geri