Uzun süre kendi içinde eşleştirme sonucu oyun bozma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdem22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

erdem22

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
erdem günay
Meslek
öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
selam. oyun kuşunda tecrübeli arkadaşlara bir sorum. olacak. elimde 35 40 yıldır tek damar beslenmiş bir oyun kuşu soyundan bir takım uçmamış kuş var. bu kuşlardan 4 ağız yavru aldım hepsini uçurdum.7 tanesi oynamadı. takla atıyorlar ancak dama geliip sefer yapmıyorlar. 4.ağız yavruların dişisi sefer yaptı. 4_5 taklalı uzun kaçımlı seferler yaptı. çok alçağa girdi. 30 cm e kadar girdi ve sonunda tahmin edeceğinniz. gibi yapıştı. durum böyle iken sorum şu bu kuşları baba kız anne oğul eşleştirmesimi yapmak lazım yoksa yavruları kendi iiçinde mi çaprazlamak lazım yada tamamen farklı güvenilen bir kuşlamı dnemek lazım toptan elden çıkarmakmı lazım fikirlerinizi almak isterim . kan sıkışması olabilirmi bu sıkışma nasıl açılır?

s.a. hocam..

öncelikle baba-kız,anne-oğul eşlemelerinden kaçının.(bazı durumlarda yapılır ama sizin durumunuz için hiç gereği yok aksıne yanlış olur)eğer soyunuzun özelliklerine hakim iseniz bu durumda yapılacak en doğru şey soyunuzun eksiklerini giderecek ve var olan özelliklerini yutmayacak bir soy ile eşlemeye gitmenizdir. saygılar.

3. ve 4. agiz yavrulari farkli kuslarla eslemeniz disaridan getirdiginiz kuslarla eslemeniz sorununuzu buyuk olcude giderecektir.guvercinlerde cok nadir de olsa akraba evliliginin zararlari piyasaya cikmaktadir.umarim en kisa zamanda sorunu cozersiniz.

siz kuşlarınızı eşleştirme yapmadan önce kuşlarınızın yavrularının performans kuşumu, yoksa güzel renkli yavrularmı almak istiyorsunuz ilk önce bunda karar vereceksiniz. performans kuşu yavrular almak istiyorsanız renk ve kostüm ayırımı yapmadan, eşleştireceğiniz her kuşun seceresini ve performansını iyi bileceksiniz.aldığınız yavrular içinde eski soylara çekenler, sizi tatmin eden veya etmeyenler çıkacak,uçurduğunuzda iyi olanları elde tutup, yaramaz olanları kümesten dışarı çıkartacaksınız ki eldeki performansı güzel olanları ile yolunuza devam edeceksiniz. performans kuşları mezatlardan, kuş pazarından, internetten alınmaz. alındığı taktirde performansını görmek için çok beklersiniz.
hayvanlar aleminde akraba eşleştirmelerinide çok abartılı buluyorum. performansları güzel olan 2 kardeşte, kuzenlerde pek ala eşleştirme yapılabilir.

eslestirme de sıkıntı olmaz ama kusta herhangi bi mutasyon ya da kaptigi bi hastaligin ureme organlarina sicramasi sonucu yapabilecegi hasarlar ayni soyu devam ettirirseniz birgun patlak verecektir.aldiginiz kuslarin yani kusunuzun torunu yada torununun cocuklarini baska bildiginiz hosunuza giden farkli damarla esleyip yolunuza devam ederseniz maximum performansi elde etmemeniz elde degil. yanlis dusundugum yanlis bildigim bi konu varsa duzeltirseniz cok sevinirim sonucta bu forumda birseyler ogrenmek icin konular aciyor cevaplar yaziyoruz.

erdem22' Alıntı:
selam. oyun kuşunda tecrübeli arkadaşlara bir sorum. olacak. elimde 35 40 yıldır tek damar beslenmiş bir oyun kuşu soyundan bir takım uçmamış kuş var. bu kuşlardan 4 ağız yavru aldım hepsini uçurdum.7 tanesi oynamadı. takla atıyorlar ancak dama geliip sefer yapmıyorlar. 4.ağız yavruların dişisi sefer yaptı. 4_5 taklalı uzun kaçımlı seferler yaptı. çok alçağa girdi. 30 cm e kadar girdi ve sonunda tahmin edeceğinniz. gibi yapıştı. durum böyle iken sorum şu bu kuşları baba kız anne oğul eşleştirmesimi yapmak lazım yoksa yavruları kendi iiçinde mi çaprazlamak lazım yada tamamen farklı güvenilen bir kuşlamı dnemek lazım toptan elden çıkarmakmı lazım fikirlerinizi almak isterim . kan sıkışması olabilirmi bu sıkışma nasıl açılır?
taklaci-guvercinler-taklaci-performans-kuslari/ayni-soyu-damarini-devam-ettirmek-icin-ciftlestirme-yontemi-t6557-10.html
ileti81059.html?hilit=baba
daha önceleride bu ve benzeri konular çok tartısıldıgından bu baslıkda aradıgınız sonuçlara ne yapılması gerekene ulasmanız mümkün
sizin bu konuda sanssız olusunuz elinizdeki o iki kusun neslini gerisini eslenme seklini tam manasıyla bilememenizdir bence bu handikaplara ragmen yapmanız gereken en olumlu olanı dısardan bilinen kanlarla eslemenizdir yinede bu linki okuyarak faydasını göreceginizi size yardımcı olacagını umuyorum çünkü anlattıgınız durum kusların iç içe girmesiyle sakat yavru oynamayan yavru yumurtadan çıkamama hali kan uyusmazlıgının sebebiyet olusunun bir halidir çaprazlama aile içinde yapılır ama bir yere kadar durulması gereken yerde durmasını bilemezseniz bahsettiginiz sorunlarla karsılasırsınız ince bir işdir bahsi olan kuslarınızdaki olumsuzluk hali o iki kusun çok yakın eslemeden olusan iki kus olma ihtimalinide gösteriyor yanlıs anlamayın bazı kişiler bu durumu bilinçli yaparlar aynı kan kus verilmişdir lakin verilenin olup olmayacagı kusların veriliş şeklindedir diyenler olmus yasanmısdır benim verdigim kusların oynamasıda oynamamasıda benim veriş şekline göredir diyenlerde çokdur çok kişi bunu bilmezler parayla hatıra nasıl olursa olsun böyle olanı vardır neslim dagılmasın diye düşünülür

saygılar

Benim şahsi görüşüm 10 yavrudan 7 tanesi oynamayıp 3 taneside yapışdı ise sabrınız var ise aldığınız yavruları yavruya kusdurup tekrar uçurun ama gene birşey yoksa emeğinize yazık topdan gönderin derim ben

Geri