Uzun yolldan gelen yumurta bozulurmu ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kazimsu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

kazimsu

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
akın
Meslek
fer
İlgi Alanı
Herkeze selamlar,Annem bir tanıdığımızdan 2 tane yumurta almıs,birkabın içine peçete koyup yumurtayı arasına koymus minibüsle 1 saatte getirmis.Kırılmamıs,simdi güvercinimin altına koymak istiyorum ama bosada yatsın istemiyorum sizce yavru cıkarmı ? sağlam olduğunu nasıl anllarım ? tesekkürller

Yumurtalar eğer yeni olmuşsa yani bir kaç günlük iseler bozulacaklarını sanmıyorum. Ama 8-10 gün ve üzeri günlük yumurtalar ise bozulmuş olabilirler.

yumurtanın süresini bilmiyorum ama yarın altlarına koyucam,kaç günde içinde yavru olup olmadığı anlasılır bilginiz varmı

Bir bir buçuk hafta içinde net bir şekild eyavru olup olmadığı anlaşılır. Yumurtayı ya güneşe yada bir ışık kaynağına tutun içinin dolu olup olmadığını anlarsınız..

Simdi iyi bir düsünce yumurtaya bakman.
nerden geldi yumurtaya bakmak nerde asil anasi babasi bu yumurtanin.

neden geri kusun altinda alip güneste bakacaksiniz anlamis degilim

Mechelen' Alıntı:
Simdi iyi bir düsünce yumurtaya bakman.
nerden geldi yumurtaya bakmak nerde asil anasi babasi bu yumurtanin.

neden geri kusun altinda alip güneste bakacaksiniz anlamis degilim
Sizi anlamış değilim ?

haydı dıyelımkı yumurta bozulmadı pekı tutmayan gunu nasıl halledıceksın? sonucta zamanını bılmıyorsun anladıgım kadarıyla.

Yani 2 hafta gectikten sonrami güneste bakiliyor
sonra iyidir bu yumurta daha kusun altinda kalir diye tekrarmi kusun altina konuluyor?
onu anliyamadim yani yumurtayi eline alip yeniden yerine koysan kus rahatsiz olmuyormu?

güvercin çok rahatsız olmaz yani muhabbet kuşu gibi değildir.

Mechelen' Alıntı:
Yani 2 hafta gectikten sonrami güneste bakiliyor
sonra iyidir bu yumurta daha kusun altinda kalir diye tekrarmi kusun altina konuluyor?
onu anliyamadim yani yumurtayi eline alip yeniden yerine koysan kus rahatsiz olmuyormu?
Mutlaka yumurtanın dolu mu boş mu olduğu kontrol edilmelidir. Aksi taktirde kuş boş yere günlerce boş yumurtanın üzerinde yatabilir. Kuş rahatsız olmaz ama kuştan kuşa da değişir bu olay. Bazı kuşlar yumurtayı alırken yuvadan fırlar yumurtayı geri bıraktığında ve yuvasının önünden çekildiğinde yuvasına gire girer. Bazısı da yumurtayı almana izin verir sesini çıkartmaz bazen hafif kakma darbeleri vurmaya çalışır ama sonuç olarak kuş rahatsız olmaz. Fakat bu kontrolü sürekli yapmamak gerekiyor en fazla bir kaç kere fazlası kuşu ürkütebilir..

Vermis oldugunuz bilgiler icin tesekkürler.
Yani iki hafta gectimi baktin bir kipirdama yok al eline bak günes yada isik yardimiyla.

simdi anlamadigim ellemi bakalim yoksa bir eldiven gibi bir sey olsunmu,veya bir bezlemi tutsak?

Elle tutmanızda her hangi bir sakınca yok Mustafa Bey.
Eldiven bez derken yanlışlıkla yumurtanın hasar görmesi olasılığı çok daha yüksek.

Khalid' Alıntı:
Elle tutmanızda her hangi bir sakınca yok Mustafa Bey.
Eldiven bez derken yanlışlıkla yumurtanın hasar görmesi olasılığı çok daha yüksek.

özür eldiven derken doktor eldiveni demek istedim ama elle bir sey olmazsa sorun yok
Eldiven kullanma fikrim el kokusunun yumurtaya sinmemesi icin ama kus bunada ALISIKTIR sanirim.
Tesekkür ederim yorum ve bilgin icin @khalit

Geri