uzunköprüden bursalar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uzunköprülü
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
gökhan öner
Meslek
esnaf
İlgi Alanı
10z06jt.jpg

16aoe9e.jpg

2ap6pf.jpg

İNŞALLAH DAHA İYİLERİNİ BESLEME İMKANINI BULURSUN. BURSA DAN SEVGİLER. MAŞALLAH...

[No message]

Ekli dosyalar

• PICT0008.webp
    PICT0008.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 2,788
  • PICT0012.webp
    PICT0012.webp
    1 MB · Görüntüleme: 2,818
abi bizde uzunköprülüyüz güzelmiş kuşlar

Atatürk Mah.denim

Maşaallah güle güle besleyin.

bugün sabah işe gelirken yol üzerinde birisinin uçan kuşlarına gözüm takıldı, çektim sağa seyretmeye başladım, durup sabit bakınca kuşların oynar olduğunu anladım, arkadaş adam kuşları nasıl kırdıysa artık trakya makaracıları ile kuş atıyorum 100 metre de bir sarmaya başlıyor, takla ata ata evin üstüne 15-20 metre kala kendisini topluyor göz açıp kapayana kadar yine 100 metre ye çıkıyor, hem sert uçup, hem de bu kadar uzun makara sarmaları beni mest etti, elimdeki sigara bitmiş köke gelmiş, elim yanınca kendime geldim, yola devam ettim :)))

bu kuşların da maşallahı var, allah uzun ömür versin.

Afyon'da da bu kuşlardan var fakat farkları var sanırım Bursa kuşlarıylaburdakiler makara sararıp fırlıyor.bursalarda aynı mı?yoksa düz mü uçuyorlar?güle güle besleyin

Mehmet Usta, Bursa oynarının stili; öncelikle sert uçarlar (ileriye fırlarlar, ani alçalıp, yükselebilirler), belli bir noktaya geldiklerinde taklacı güvercinin 1 takla atması gibi oyuna başlayıp arka arkaya aşağı doğru kendisi salıp 7-8 takla atarlar (buna makara sarmak denir) trakya makaracıları daha fazla makara sararlar, bu yüzden çoğu kuşçu trakya makaracısı ile bursa oynarını kırıp, sert uçuş ve daha fazla makara elde etmeye çalışırlar. orjinal Bursa oynarının renkleri bu başlıkta yer alan kuşların renkleri gibi ve Türker ÖDEN abinin kuşları gibidir. (yani senin orada gördüğün kuşlar da muhtemelen bursa kuşudur, renksel farklılıkları da kırılmalardan dolayıdır, geldikleri kan oynar kanıdır)

Geri