VAN ERCİŞTEN YÜKSEK UÇUCU KUŞLAR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bora83
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 14K

bora83

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
bora özkaya
Meslek
öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
VAN ERCİŞTEN YÜKSEK UÇUCU KUŞLAR
3489.jpg

3501.jpg

3509.jpg

nasıl foto yukleyebılırım lutfen yardım

merhabalar ben van erciş te öğretmenim.burada görev yapmam sayesinde van kuşlarıyla tanıştım.hatta yüksekte(8-12saat) uzun süre uçtuklarını duyunca inanamamıştım.ama gerçektende iyi bir van kuşu hem nizami takla atıyor.Hemde 10 saat civarında uçuyor.Ama Türkiye'de bu ırk maalesef ki pek tanınmıyor.
img1956r.jpg
img1955f.jpg

ercili.jpg
img1948s.jpg

img1968c.jpg
img1978i.jpg

img1962n.jpg
img1979u.jpg

MAŞALLAH GÜZEL KUŞARINIZ VAR.

Teşekkürler Allah daha güzellerini size nasip etsin:))

Bora bey selam, maşaallah güzel kuşları nız var nazar değmesin , Van Yüksek u. Uçuşları hakkında bilgi verirmisiniz, hemen mi yükseliyorlar ,kaç dakikada noktaya çıkıyorlar , uçuş süreleri ne kadar , takla atmalrı nasıl bilgi verirseniz sevinirim

saygılarımla
Erdem

bu kusların bır standardı yok mu kimisi pacalı kimisi takkalı..?

Bir Standart bildiğim kadarıyla yok.Ama genelde hafif tepeli olur.Kısa pacalıdır.Tepelileri daha makbuldur.Ve genellıkle pacasız olanları daha uzun sure ucar

Van kuşlarının güzelliğini gösteren bir kaç kare daha eklemek istedim umarım beğenirsiniz.Bu fotoğraftaki kuşu eklemiştim.dikkatli bakarsanız catıda duran tepeli beyaz kuşun havada ki hali
ilk iki resim daha önce eklenen beyaz tepeliye ait son eklediğim resim ise yavru bir erkek tepeli van kuşu gelecek vaat eden bir kuş umarım beğenirsiniz saygılar
tepelibeyazerkek1kopya.jpg

img2084kopya.jpg

tepeli2.jpg

hey maşşallah heyyy benım topragımdansın usta bu kuşları bılen yok ama gercekten goren besleyen bıdaha bırakmaz supersınız bora bey bende ercışlıyım
ama pek memleketımı gormek tanımak nasıp olmadı ıkı kez geldım omrumden yalnız mersınde cok besledım saygılarımla ha bu arada karakuyruk cok begendım

bu kuşları n1 çiftinin günahı nedir ? tepli olup pacasız olanları kafada çilleri olucak. ?

kuşların fıyatları ucus suresıne göre degısıyor.uzun süre ucan kuslar daha makbul oldugu için daha pahalı sizin sordugunuz pacasız ve tepelıler de yaklasık 10-12 saat cıvarında ucuyorlar.eger ciddi alıcısıysanız telefonda görüselim

KUS ALIP SATMAK İÇİN ALAN SATAN BÖLÜMÜNE BASLIK AÇMANIZ GEREK

van kuşunun dişisi kaldı elimde erkeğini atmaca kaptı erkeğini nasıl temin edebilirim

bora83' Alıntı:
kuşların fıyatları ucus suresıne göre degısıyor.uzun süre ucan kuslar daha makbul oldugu için daha pahalı sizin sordugunuz pacasız ve tepelıler de yaklasık 10-12 saat cıvarında ucuyorlar.eger ciddi alıcısıysanız telefonda görüselim

KUS ALIP SATMAK İÇİN ALAN SATAN BÖLÜMÜNE BASLIK AÇMANIZ GEREK
,

Maşallah,her kümeste bulunması gerekenlerden diye düşünüyorum :)

Van Yüksek uçucusunu Diğer Yüksek uçucu türlerden ayıran özellikler varmıdır ? Mesela Van yüksek uçucusu takla atar, bildiğim kadarı ile diğer türlerde takla olayı yok . Birde Van yüksek uçucusunun Nizami takla attığını söylüyorsunuz , burdaki kastınız tam olarak ne acaba bu kuşlarda bilinen adı ile oyunkuşlu , yada Mardinler gibi sefere gelirmi ? değilse negibi bir kompozisyonla oyun yaparlar .Çocu farklı güvercin türü takla atar , amam her türün takla kompozüsyonu farklı karklıdır . Bir örnek vermek gerekirse Trakya Makaracıları da takla atarlar makbulü de aşağı doğru seri yuvarlanma şeklinde ard arda dökülen taklalardır 3 6 taklayı ard arda yere yakın mesafeden atıp düşüp kanadını kıranları dahi vardır . Bu gibi farklı meziyewtleri ile Van yüksek uçucusunun Uçuş performansını aranılan nitelilerini akrarırsanız bizlerde malumak sahibi oluruz . selamlarŞEREF

bu kuşların standardı tek renk olmaları özellikleri sabahın ilk saatlerinde uçurduğun kuşu aşkam geç saatte zorla indirirsin

renklerinin beyaz olması ve paçalı olmalarına her kuşçu özen gösterir .

kuşu uçurmak için eline aldın mı bıraktığında taklalarla gökyüzüne diger ve gittiği taklalarla inişe geçmesi istenen beğenilmesine sebep olan özellikler tabi bunların yanı sıra evlerine bağlıdırlar yıllar geçsede başkasında olsalarda ilk uçtuklarında asıl sahiplerine dönmeliri gibi

paçasızı pek sevilmez renkler genelde tek renk kara kuyruk kelebek papaklı dana göz tavukkuyruk vs diye adlandırılan görsellikleri ile adlandırılan çeşitlerle

beslemesi zevkli uzun emek gerektiren ve en önemlisi uçuşları iyi ise izlenmesi kuşçu dostlarla daha zevkli bir tür ama iyi nesil olacak

Geri