VAN Yüksek uçucular

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan digiman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

digiman

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Çetin Solmaz
Meslek
Elektrik
İlgi Alanı
Öncelikle merhaba arkadaşlar ben Van lı bir kuşçu olarak aranıza yeni katıldım ve bu Van yüksek uçucular hakkında biraz bilgi verme ihtiyacı hissetim,Bizim kuşlar öncelikle forumdada belirtildiği gib yüksek uçar ve uzun süre uçar yani kuşları uçuracağım gün erken kalkarım biraz gecikirsem akşam karanlığına kalabiliyorlar.
Takla olayına gelince sürekli uçurulan bir kuş uçmaya başlayınca hemen hemen hiç takla atmaz akşama kadar havada kalır çok yüksekte uçar bu süre içerisinde nadiren takla atar ama aşağı doğru inmeye başlayınca şov başlar çatıya inmek için dalışa gecer ve mızrak gibi dim dik yukarı doğru tırmanır ve kanatları kanayacak kadar sert taklalar atmaya başlar bu okadar yoğun oluki sanki uçarken atmadığı taklaların acısını cıkartmaktadır:) Bazen yorgunluktan düştükleri bile olur zaten çatıya yıkanmaları için su koymuşsam direk suya inerler.
Birazda renkleri ve yapılarında bahseddeyim yüksek uçucularımız kesinlikle paçalı olmalıdır takla atmalı renkleri pekte önemli değildir ama çoğunlukla tip lere benzerler kafadan sepmeli beyaz üzerine kuyruk siyah göğüs siyah ve en önemlisi muhteşem bir duruşu vardır dağınık durmaz karizmatiktir,Arkadaşlar sizlere elimden geldiğince bahsetmeye çalıştım Van yüksek uçucular bizim kuşçular arasında kesinlikle yukarıda saydığım özellikler aranır,Yakında resimlerlede bu konuyu güncellemeye çalışırım herkese keyifli uçuşlar havalar soğuk ama bol yavrulu günler geçirmeniz dileğiyle..

foto da koysaydınız...

kostüm olarak tipplerle hiçbir alakları yoktur vanlıların.tabi eğer tip diye budapeşte yüksek uçucularından yani 'budapesti magasröptü kerigö' dan bahsetmiyorsanız.

Aramıza hoşgeldin kardeş inşallah sitemizde iyi vakit geçirirsin...

Bilgi paylaşımında buludugun için tşkler.sizin gibi arkadaşlar sayesinde bütün ırklar hakkında az çok bilgi ediniyoruz.UşAkTaN SeRDaR aRSLaN

Çetin arkadaşım yüksek uçuların merklısı olarak aramıza hoş geldin.yüksek uçucusuna meraklı arkadaşların katılımı olduğu için çok sevindim.uçuş ve uçuş eğitimi konularında birbirimize yardımcı ve destek olacağımıza ve birbirimizin dilinden anlayacağımıza eminim.Bende bir sırp yüksek uçucusu meraklısı olarak gökyüzünde yerimi almaktayım.Siz kuşlarınızı uçuruken dişi erkek ayrımı yapıyormusunuz.yani erkeklerin uçuş performansı dişilere göre nasıl.ve takla konusu van yüksek uçucuları için olmassa olmaz bir şartımı.Selamlar.

Aramıza hoşgeldiniz ayrıca güzel bilgileriniz için teşekkürler.selamlar.ŞEREF

Tolga Akgöz' Alıntı:
Çetin arkadaşım yüksek uçuların merklısı olarak aramıza hoş geldin.yüksek uçucusuna meraklı arkadaşların katılımı olduğu için çok sevindim.uçuş ve uçuş eğitimi konularında birbirimize yardımcı ve destek olacağımıza ve birbirimizin dilinden anlayacağımıza eminim.Bende bir sırp yüksek uçucusu meraklısı olarak gökyüzünde yerimi almaktayım.Siz kuşlarınızı uçuruken dişi erkek ayrımı yapıyormusunuz.yani erkeklerin uçuş performansı dişilere göre nasıl.ve takla konusu van yüksek uçucuları için olmassa olmaz bir şartımı.Selamlar.

hoşbuldum teşekkür ederim erkekler dişilerden daha az uçar takla olayına gelince bence olmazsa olmaz ama tabi takla atmayanlarıda var buda pek tercih edilmez yukarıda bazı özelliklerini saydım bunlar olmalı

Bu kuş van yüksek uçucusu olabilirmi?12 kuyruk ve bel üstü var.Yorumlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

• 25122011(011).webp
    25122011(011).webp
    127.5 KB · Görüntüleme: 2,434
hakanfiliz' Alıntı:
Bu kuş van yüksek uçucusu olabilirmi?12 kuyruk ve bel üstü var.Yorumlarınızı bekliyorum.

Kırma bir kuş, saf değil, gagasının kısalığından bariz belli.

Geri