Ve Benim Güvercinler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KuscuDogus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

KuscuDogus

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Dogus K
Meslek
Ögren.
İlgi Alanı
Kediler
Beyazların Cinsleri Ne acaba ? Hatta hepsinin cinsini solersiniz cok makbule gecer... :D

Kümes Küçük Ama güvercinlere Yeterli Herhalde . Sizce Uygun Mu kümes.

Ve Baskalarım

Bi cevap verin Sade şu beyazın Türünü Söleyin Eş alcam Dişi Ama Hangi Türden Söleyinde Bir erkek Alayım :D :)

Beyaz olan azman gibi duruyo azman olma ihtimali büyük :heyo: ama kesin deil :?

Beyazlar azmana Benziyor ama Kuyrukları VE boyun arkasındaki karalık Kelebeklerden gelme diye düşünüyorum yani beyazlar kelebek baska kırması olabilir siyah beyazlarda Baska ama o kahferengi kuş Pek net değil.

Kahverengi olan Bursa Galiba.

beyazın azman kardeş

Selamlar,

Bu kuşlardan beyaz olanlar,kırık kuş tabir ettiğimiz kuşlardan yani farklı cinslerin eşleşmesinden çıkan kuşlar, azman diyor arkadaşlar azman Denizli yöresinde beslenen bir tür kısa gaga kuşa verilen isimdir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

altan9292' Alıntı:
kahverengi pal saya kardeş ;)

SAYA dediğin kuşta paça yok kardeş.

Beyaz olanda kırma bir kuş, yani izmirde sölenen azman, diğer yerlerde söylenen ismiyle yoz.

kardeşim beyaz kelebek olabilir kafası beyaz üstü siyah ise ya kelebek ya da bango olabilir

yuh daha neler bangomu naptın kardeşim beyaz kuş saya kara ense edremit derler burda edremitin ünlü kuşlarındadır kuş kesinlikle saya

beyaz kırma kuş ya azman kelebek ya da bir iki soy önce mısır kırması da olabilir.besleyeceksen sen bilirsin ama farklı türlerin kırması olduğundan o türlerin özelliklerini de vermez.
ense ala yada kara ense edremitler paçalı ince yüzlü ince gagalı olur bu onlardan değil

kuşların cogu kırık kardeşim nasıl bi eş olursa olsun önemli deil kuşçuluga yeni başladın sanırım şimdilik bunlarla hevesini ilerlet ilerde soy kuşu beslemen dileğiyle ;)

arkadas oncelıkle dogru olanı yapmıssın turune gore es almak ırk ırk kus beslemek daha mantıklı bende yenıden kumes duzuyorum ve buna dıkkat edıyorum su an kumesınde beyaz olan varya ense sıyah ona duz beyaz bı es ayarla pacalı bı ana bı baba yumurtlar kuslar genelde ıyı bır kus alabılırsın madem bu kuslarla basladın dene derım kumesınıde az buyutursen es olma ve yavru alman ıcın kolaylık olur saglıklı bır guvercın hayatı dılıyorum sana ..

selamlar

Kuşlara azman diyen arkadaşlarım aşağıda paylaşmış olduğum resimlere dikkatlice bakarlarsa sevinirim bilmediğimiz ırk hakkında lütfen yorum yapmayalım.

Ekli dosyalar

• azman2.webp
    azman2.webp
    18.6 KB · Görüntüleme: 769
kısa gagalı bir cinsle uzun gagalı paçasız bir cinsin kırması o kuş.

azmanın gagası daha kısa oluyordu bence bunlar kelebek çünkü siyaklıklarından anladım

bence siyah beyaz olanlar dönek :tamam:

Bu kırma azmanla baska kırması olabilir

kumesin cok yetersiz bence kardesim ve kusların da kırma

Geri