Veba. Acil yardım lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan asim123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

asim123

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
asım poyraz
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Sa bu sabah kümese çıktım bir baktım yavru beyazımm kusuyor anladımki veba bulaşmış =( hemen bulaşmayan sevdiğim oyunlu kuşları mı eve indirdim ama hepsini indiremedm yer sıkıntım var çünkü diğer kusanıda attım direk kümeste 10 tane kuş kaldı 9 tanede evde var şimdi ne yapmam lazım söyleyin bana lütfen . kümesi pazar günü tertemiz yapıcam çamaşır suyuyla felan olmadı pazara kadar bakıcam kümesteki kuşlarda varsa onlarıda atıp kümesi havanlandırıp evdekileri çıkartıcam sizce geçer mi temizlikle felan ? :hungur:

Selamlar,

İyi bir temizlik yaparsın, kuşlarınıda temizlediğin kümese koymadan önce elma sirkeli ve tuz karşımlı suda banyo yaptırırsan çok daha iyi olur. Yemlikler ve sulukları da iyicene yıkaman gerekiyor. Hasta olduğunu düşündüğün kuşlarını kümese koyma artık,

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

kuş sayın kadar kutu bul koy içine kümesinide kireçle güzelce temizle ama fazla panik yapma yawru kuş bagışıklık sistemi tam gelişmemişse olabilir dedigim gibi her kuşu ayrı ayrı kutulara koy

gaziosmanpaşa' Alıntı:
kuş sayın kadar kutu bul koy içine kümesinide kireçle güzelce temizle ama fazla panik yapma yawru kuş bagışıklık sistemi tam gelişmemişse olabilir dedigim gibi her kuşu ayrı ayrı kutulara koy
geçmiş olsun kardeşim kış yaklaştıca hastalıklar da ortaya çıkmaya başlıyor. kümesini güzece temizledikten sonra yuvaları yemliğini suluğunu çamaşır suyu ile dezenfekte et,kuşların pislilikleri yeşil ve sulu ise diğerlerinede bulaşmış olabilir ilk önce antibiyotik ver bu arada yem olarak pirinç ak darı fiğ ile yemle kesinlikle çekirdek aspir veriyorsan bunları kes geç kalmadıysan hiç birşey olmaz.
VE SON OLARAKTA ;
KÜMESLERİMİZDE DEZENFEKTE OLARAK KİRECİ KULLANMAYALIM ,SALMONELLA MİKROBUNUN ÜREMEK İÇİN EN SEVDİĞİ YER KİREÇTİR,AYNI ZAMAN DA TOZLARIN HAVADA UÇACAĞINDAN KUŞLARIN SOLUNUM SİSTEMLERİNEDE ZARAR VERİYOR.badana amaçlı kullanıyorsak eğer içine tuz ve mutlaka göz taşı katalım.(sönmemiş kireç olursa dahada iyi olur)

Abilerm miskilerime miroma hepsine bulaşmış basık tepe arabım miskim hepsi gitti =( 6 tane kuşum kaldı bi çift miski bi arap bi çiftte şekerim inş bunlarda yoktur hergün sarımsak vericam kümestekilerin ağzı hep beyaz beyaz halsizler gidiyorlar yani evdekiler kurtulsun tek isteddiğim o allah kimsenin başına vermesin çok kötü bişey hepsinin yeri ayrıydı benim için

SİVRİHİSARLI' Alıntı:
gaziosmanpaşa' Alıntı:
geçmiş olsun kardeşim kış yaklaştıca hastalıklar da ortaya çıkmaya başlıyor. kümesini güzece temizledikten sonra yuvaları yemliğini suluğunu çamaşır suyu ile dezenfekte et,kuşların pislilikleri yeşil ve sulu ise diğerlerinede bulaşmış olabilir ilk önce antibiyotik ver bu arada yem olarak pirinç ak darı fiğ ile yemle kesinlikle çekirdek aspir veriyorsan bunları kes geç kalmadıysan hiç birşey olmaz.
VE SON OLARAKTA ;
KÜMESLERİMİZDE DEZENFEKTE OLARAK KİRECİ KULLANMAYALIM ,SALMONELLA MİKROBUNUN ÜREMEK İÇİN EN SEVDİĞİ YER KİREÇTİR,AYNI ZAMAN DA TOZLARIN HAVADA UÇACAĞINDAN KUŞLARIN SOLUNUM SİSTEMLERİNEDE ZARAR VERİYOR.badana amaçlı kullanıyorsak eğer içine tuz ve mutlaka göz taşı katalım.(sönmemiş kireç olursa dahada iyi olur)

kireçde hastalık oldugunu sizden ögrendim ama var diyorsanız o ayrı badana tarzı kullanılırken zaten tuz eklenmesi mecburidir toz serpilecekse kümesin tabanı komple kireç olmayacak tabii az az yayılacak kum atar gibi hurra diyip kürekle sallamıcaz ayrıca ben damızlıklarımın yumurtası zarlı çıkmasın diye kireç yediriyorum

s.a. kardeşim kireçte hastalık var demiyorum.kirecin salmonella mikrobunu öldürmediği söylüyorum. kuşlara kalsiyum takviyesi olarak kireç değil dondurulmuş alçı kırığı veriniz. kireç solunum problemlerine yol açabilmektedir.

benim sıkıntım kuşlarımda agızlarında pis koku ve sankihhorozlar gibi ense tüglerini kabartıyor ve iki üc gün icinde ölüyor ayrıca kuşlarda zayıflama olmuyor bütün küşlarımada zaman icinde geciyor acil bilgisi olan kuş severlerden yardım acillllllllllllll

Mehmet Kılıç' Alıntı:
benim sıkıntım kuşlarımda agızlarında pis koku ve sankihhorozlar gibi ense tüglerini kabartıyor ve iki üc gün icinde ölüyor ayrıca kuşlarda zayıflama olmuyor bütün küşlarımada zaman icinde geciyor acil bilgisi olan kuş severlerden yardım acillllllllllllll

Gecmıs olsun arkadasım.Kuslarınızın agız kenarlarında veya agız ıclerınde sarımtrak koyu sarı renkte matarımsı belırtıler varmı eger varsa sıze Trıcho plus Spartrix veya Ronidazole ısımlı ılacırı bulmanızı tavsıye ederım.Butun kuslarınızı bu ılaclardan bırı ıle su ıcerısınde 5 gun boyunca vermelısınız.

d0gru ona benzeyen sanırım var bu ilacları eczanelerden bulabilirmiyim yoksa nerelerden temin edebilirim teşekkür ederim

evet tarif ettiginiz gibi var bu ilacları nerelerden temin edebilirim teşekkür ederim saalasın

Geri