VEBA YARDIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan YAĞIZ_EFE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

YAĞIZ_EFE

Üye
Siteyi ziyaret et
arkadaşlr mrba
Daha önceden kuşlarm veba olmuştu ağır hasta olanları 20 gündür ilaçla ayakta tutuyordm fakat dün ağır hastalarn hepsini kesmek zorunda kaldm
Şimdi bazı kuşlarda hastalığın tekrar tazelenmeye başladığı hakkında şüphelerim var ama tam emin değilim
Kuşcu arkadşm kuşta virüs varken iğne vurulmaz şimdi antibiyotik kullan dedi
Kuşlara iğne vurmalımıyım sizce bunlarda diğerleri gibi giderek kötüleşecekler mi??
11 tane kuşum gitti artık ölüm istemiyorum
Yardımlarınızı bekliorum
((ayrıca bu veba hastalığının bana bi zararı olur mu???)))

Kardeşim Bence Veba Aşısı Kullanma Bu 1 :asla: .. İkincisi Burda Çevremdede Veba Aşısı Kullananlar Var Kuşları Sürekli Ölüyor Bence Pekde İyi Bir Aşı Deil. Ben Kuşlarımda Genellikle Tek Tip İlaç Kullanırım Oda Hypradoxi-s Diye Bir İlaç Kuşunda Ne Tür Hastalık Varsa 7'den 70'e Hiç Tereddütsüz Kullan Baq Görüceksin İyileşmeleri Hızlanıcak. Gözünden Tut İç Hastalıkları Dahil Her Türlü Tedaviye Kullanabilirsin.. Bu ARada Geçmiş Olsun Hastalıksız Bol Yavrulu Sezonlar Dileğiyle.

Saygılarımla ..İzmiRli..

bence hastalık tekrarlıyorsa, ilk önce kümesini komple çıkart, ve dezenfekte et,toz kireç dök, öyle tekrarlayan hastalıklarda dezenfektan yapmazsan ileride yine sorun yaşarsın, veba diye bildiğimiz hastalıkta öyle 20 günde ilaç tedavisine falan cevap vermez, hergün bir ikitanesi ani ölür, hasta olanlar kafa uzatması yaparlar, imkanı yok düzeltemezsin, senin sorunun bence başka, dışkılıranı kontlor et, sıvımı ishal varmı, varsa karışık yemi kes, tek buğday ver, sularını her gün temizle ,taze su koy önlerine, kümes havadar mı, havasızmı, bunlar bir çok hastalığın başlıca sebebi, ama şuna eminol veba olsa idi, kümesinde kuş kalmazdı, eğer kafa uzatan hasta kuşların var ise hemen yok et, ALLAH yardımcın olsun, hastalık geldimmi kurtulmak zor, yapman gerekenleri yazdım, kuş sokma,tamamen hastalıktan kurtulmadıktan sonra.

Toz kreç veya badana kümesine kesinlikle yapma, ufak kümeslerde kreç tozu hastalık sebebidir, başta gözlerde yaşarma ve ishal.Ne zaman kreç yapsam kuşlarda, nefes problemi yaşıyorum, kümesi temizlerken kreçi damaklarımda hissediyorum maske takmama rağmen.Mehmet beyin dediği gibi kümes havalandırması sorunsuz olmalı, ve dışardan kuş sokma kümese.

kümesini komple çıkart ilk önce temizle çamaşır suyuyla filan ondan sonra pürmüzle köşe bucak yak kümesin her tarafını

Kuşlarının suyuna bildigimiz aspirinden dozu ayarlayarak karıstır.. Hasta kusların suyunu ayrı tut..Ayrıca haslıklı kusa dokunduktan sonra saglamlarına elını yıkamadan dokunma..

Sayacı08' Alıntı:
Kardeşim Bence Veba Aşısı Kullanma Bu 1 :asla: .. İkincisi Burda Çevremdede Veba Aşısı Kullananlar Var Kuşları Sürekli Ölüyor Bence Pekde İyi Bir Aşı Deil. Ben Kuşlarımda Genellikle Tek Tip İlaç Kullanırım Oda Hypradoxi-s Diye Bir İlaç Kuşunda Ne Tür Hastalık Varsa 7'den 70'e Hiç Tereddütsüz Kullan Baq Görüceksin İyileşmeleri Hızlanıcak. Gözünden Tut İç Hastalıkları Dahil Her Türlü Tedaviye Kullanabilirsin.. Bu ARada Geçmiş Olsun Hastalıksız Bol Yavrulu Sezonlar Dileğiyle.

Saygılarımla ..İzmiRli..

bu ilcı kuşa verdikten sonra kuşu elinde tutma direk at yere yok sa öldürürsün kuşu zaten görürsün kuş yerde 4 dönüyor
aman dikkat et

Öncelikle gecmiş olsun :hungur: ben pek anlamam veba hastalığından ama bence sen
kümesi değişş.

benim tafsiyem ilaç kullanmak en son cözümünüz olsun doğal yollarla kusunuzu tedavi etmeye calışırsanız daha verimli olursunuz... kümesini fısfıslı şişelere camaşır suyu dök iyi bi temizle hasta kuşları karantinaya al yemine özen göster güvenmediğin yerden buğday veya karışık yem alma içinde fare dışkısı vb. şeyler büyük hastalıklara yol açıyor kuslarını doğal yollardan tedavi etmeye çalış bence

iYi GüNLer...

iğne derken aşi dan mi bahsediyorsun aşi ise zaten hastaligi tasiyan hayvana vurulmaz oldurursun.veba demişin ama ne kaynakli veba fare pisliginden flan mi gecti yada salmonella e-coli ile mi karistiriyorsun tam anlayamadim hemen hemen birbirine yakin olaylar gozlenir bu hastaliklarda ani olumler yem yememe ucamama boyun donmesi benim sana oneribilecegim veba hastaligi icin Fruvet var ecza depolarinda bulabilirsin hastaligi tedaviye yanit vermiyecek antibiotiklerle geciremezsin veba oldugundan eminsen ilk bas veba ilaclari kullanman gerekir sonrada antibiotik+vitamin takviyesi uygularsin.tum kuslarina bulastiysa hepsine uygulamalisin zaten bu gibi ilaclar toz halinde suluklarda karistirilarak uygulanir bide kumesi temizleyip bu hastaliktan arindirmaya calişmalisin sonradan cikicak yavrularinin hastalanmamasi icin

Geri