Vedat Usta BursaLarr!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan vedat cebbar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
vedat cebbar
Meslek
boya teknisyeni
İlgi Alanı
Belirtilmemiş
[No message]

Ekli dosyalar

• SANY0021.webp
    SANY0021.webp
    1.5 MB · Görüntüleme: 1,255
  • SANY0022.webp
    SANY0022.webp
    1.8 MB · Görüntüleme: 1,221
  • SANY0038.webp
    SANY0038.webp
    1.5 MB · Görüntüleme: 1,340
Vedat Usta BursaLarr!!2

Ekli dosyalar

• SANY0066.webp
    SANY0066.webp
    220.1 KB · Görüntüleme: 1,289
  • SANY0065.webp
    SANY0065.webp
    341.6 KB · Görüntüleme: 1,324
  • SANY0044.webp
    SANY0044.webp
    1.8 MB · Görüntüleme: 1,314
Allah can pekliği versin kuşlarınız çok güzel maşallah....birazda özelliklerinden bahsederseniz çok memnun olurum saygılar

Vedat Bey Aramıza hoşgeldiniz.
maşallah bursa oynar ırkı güvercinleriniz güzeller.
Ama sizide tanımak isteriz kuşlarınızdan ziyade bize dost lazım.

Vedat bey aramıza hoşgeldiniz,yanlış anlamayın ama oynarlarınızda ben şahsi görüşüm olarak bursa oynarı tipi göremedim.Soy olarak mı takip ediyorsunuz bu kuşları,yani kanı kaç nesile dayanıyor.Belki bana bu söylediklerimden dolayı kızabilirsiniz ancak gerçektende kuşların oynarla yakın bir ilşkisini göremedim.Eğer bu kuşlar sizi oynar olarak tatmin edebiliyorsa,yinede sizin tercihiniz ve zevkinizdir saygı duyarım.

aramıza hoşgeldiniz vedat bey maşallah kuşlarınız çok güzeller allah nazarlardan saklasın .

Hg. Vedatbey;
Kuşların oyunları hakkında bilgi verirmisiniz.

Selamlar Vedat bey,

Sitemize hoşgeldiniz güzel ve kalıcı paylaşımlarınızın devamı dileklerimle, saygısızlık olarak düşünmeyeceğinizi temenni ederek bir konuya takıldım. Bu resimdeki bu bursalar sizin mi? kişi kartınızda yetiştirdiğiniz ırk olarak Adana yazmışsınız da...!

Saygılarımla,

Aykut KARABULUT

Kuşların soy takibi yapılmadığı az çok resimlerden anlaşılıyor kafa yapıları bir birlerinden çok farklı yanlız eleştiri yapmadan önce vedat beyden bilgi almamız daha doğru olur diye düşündüm..Sonuçta kuş bu güzel mi güzel tabi! Allah hastalıktan hırsızdan korusun... Ayrıca Oynar güvercininin oyunu olmaz Gökay abi mardinlemi karıştırdın :) saygılar

haltbar' Alıntı:
Kuşların soy takibi yapılmadığı az çok resimlerden anlaşılıyor kafa yapıları bir birlerinden çok farklı yanlız eleştiri yapmadan önce vedat beyden bilgi almamız daha doğru olur diye düşündüm..Sonuçta kuş bu güzel mi güzel tabi! Allah hastalıktan hırsızdan korusun... Ayrıca Oynar güvercininin oyunu olmaz Gökay abi mardinlemi karıştırdın :) saygılar
Hiç oynar beslemedim Osman bey, oynar makara yapmazmı düzmü ucar ? düz ucuyosa neden oynar demişler o zaman ?

gökay' Alıntı:
haltbar' Alıntı:
Hiç oynar beslemedim Osman bey, oynar makara yapmazmı düzmü ucar ? düz ucuyosa neden oynar demişler o zaman ?
PArdon oynar beslemediğinizi bilmiyordum Gökay bey! Bir kaç bilgi vererek sizi aydınlatabilirsem ne mutlu bana...
Oynar düz solo uçar sert kanat alır adeta havada yüzer gibi uçar ve çok yüksek uçar 10 arlı gruplar halinde uçurulurlar ve dağınık uçarlar her biri farklı yönlere giden F-16 uçakları gibi bir sahne yaratırlar, 1-10 saat arası uçtuğu görülmüştür ve çok sadık bir kuştur ve bir okadarda zekidir..Yuvaya bağlılığıda çok güzeldir alışkın bir oynarın 100 km den bile dönebileceği düşünülür.. Bursa oynarında makara çakal'ın aksine pek istenilen bir özellik değildir yani arada bir belk kırar yada bir kaç takla attığı görülür bu çok ta önemli bişey değildir yani oyun yerine kuşta en önemli şey soyu dur yani soy takibi yağılan bir kuşmu kimin kuşu? gibi sorular en önemlileridir ve ondan sonra kostüm ve performans gelir... kısacası bu kadar umarım sizi aydınlatabilmişimdir saygılarımla Gökay bey...

Ayrıca Oynar denmesinin sebebi saatlerce yüksek uçtuktan sonra inmek üzereyken kümesin üstünden çok hızlı bir şeklide bir kaç kere neşeli değişik oyunlar yaparak geçtiği için oynar denmiştir genelde hızlı şekilde dönüşler hızlı döner gibi yaparak havada kıvrılmalar gibi...ama sadece iniş anına yakınken... yani taklayla makarayla yada dönek kelebek dönüşüyle ilgili bişey değil yani....saygılar

gökay' Alıntı:
haltbar' Alıntı:

Gökay bey ben sizi konuyla ilgili olarak bilgimce aydınlatayım bursa oynar ırkına oyun özelliği olan bir kuş olduğu için oynar denmemiştir!bursa oynarı oyun kuşu değildir çünkü!Pekii neden oynar denmiş bunu ustalarımız neden böle adlandırmışlar===Bursa oynar ırkı kümes önündeki oyuncu hareketleri tavırları şahlı olması kanatlarını açarak ötemesi,neşeli tavırlar sergilemesi kümes önünü ve bulunduğu bahçe ve ortamı bir şölen havasına çevirmesi karakteristik özellikleri yapısal oyuncu yani yapısal neşelilik olarak adlandırılmış bunada OYNAR demiş ustalar.Akıllara hemen bunun oyunu nerde soru işareti gelmeside gayet doğal tabi ki adı üstünde Oynar ırkı diye bir isim oynara sonradan takılan bir isimdir!Bu ırk Bursadır DÜnya genelinde de böyle adlandırılıyor hala günümüzde meraklıların bir çoğu OYNAR takısı ismini bilmemektedir.

Oynar makara yapar düz uçanlarıda vardır, az makara yapanalrıda çok makara yapanlarıda kuşun uçuşuyla bu ırka OYNAR denmesinin bir bağı yoktur yukarıda ki saydığım nedenlerden dolayı OYNAR denmiştir ve buda sonradan teretilmiş bir takıdır BURSA ırkını BURSA OYNAR ırkı yapmışlar umarım anlatabilmişimdir esenlikler dilerim.

Daha ayrıntılı olmuş ben bukadarını bilmiyordum teşekkürler Hüseyin kardeş. gerçekten oynarın kanatları açarak ötmesi harika bir olay görülmeye değer saygılarımla

gökhan @k' Alıntı:
Vedat bey aramıza hoşgeldiniz,yanlış anlamayın ama oynarlarınızda ben şahsi görüşüm olarak bursa oynarı tipi göremedim.Soy olarak mı takip ediyorsunuz bu kuşları,yani kanı kaç nesile dayanıyor.Belki bana bu söylediklerimden dolayı kızabilirsiniz ancak gerçektende kuşların oynarla yakın bir ilşkisini göremedim.Eğer bu kuşlar sizi oynar olarak tatmin edebiliyorsa,yinede sizin tercihiniz ve zevkinizdir saygı duyarım.

GÖKHAN KARDEŞİM SANA KARDEŞİM DİYORUM ÇÜNKÜ BİZLERDEN KÜÇÜKSÜN BEN BU OYNAR KUŞUNU 35 SENEDEN BERİ BAKMAKTAYIM BU KUŞLARIN İSTANBUL G O P DA SENİN YAŞIN KADAR GEÇMİŞİ VARDIR BURSADAKİ GEÇMİŞ SOYLARIDA SENİN BABANIN VE DEDENİN YAŞLARI KADARLAR
ÇOK MERAK EDİYORSAN SİNAN DEDE DERNEYİNE GİDİP KANATTA ÇAPARLI KUŞLARI DAHA RAHAT ARAŞTIRIP ÖRENE BİLİRSİN UFKUN AÇILIR SİNAN DEDEYE GİTMEK ZOR GELİRSE İST G OP GELİRSEN BİZLERDE YARDIMÇI OLURUZ OYNAR KUŞUNU YAKINDAN TANIMIŞ OLURSUN....

Vedat bey öncelikle ben ,oynarın içinde büyümüş bir bursalı olarak size sadece şahsi fikrimi belirttim.Sizin belirttiğiniz o yarım asırlık oynarları ben çok çok iyi biliyorum,ben kimseyide ne kırmak ne de konuyu gereksiz yerlere çekmek istemiyorum,ancak savunduğunuz kuşları siz eğer istanbul ili çerçeveside savunuyorsanız bir şey eklemem,ancak bu tip kuşları bursa ilinin oynarlarıyla aynı çerçeve altında tutarsanız hiç kusura bakmayın bir bursalı olarak ben bu işe el atarım.Sinandede hiç problem değil giderim ,vede gittiğim bir dernek .ancak,sizin savunduğunuz ve 35 yıllık soyu olduğunu beirttiğiniz bu kuşların bursa oynarlarıyla yakından uzaktan alakası yoktur.Bugün bir çok yetiştirici özellikle istanbulda 35 yıl ve yarım asırdan beri sürdürdüğü kanların aslında ne olduğunu bilmeden oynarlar bakmaktadır.Ama hangi oynarlar?,nerenin oynarları?
Ben yarım asıra yakın oynar beslemiş bir amcamın yanında oynarı öğrendim ve hala öğrenmekteyimde,tavsiyeniz için çok teşekkür ederim,ufkum günden güne açılmakta,çünkü ben oynarın anavatınında yaşıyorum,
PAY-I TAHT EVLİYA BURSA...
Eğer oynarlarınız sizi memnun ediyor ve tatmin oluyorsanız ki ,bu iş zevk meselesidir,o zaman size iyi yetiştirmeler diliyorum...

kuşlar güzel gibi duruyo ama performanslarınıda öğrenmek isteriz...

saygılar......

öncelikle herkese selam evet vedat abininde belirttiği gibi bu kuşların gaziosmanpaşada gökhana senın yaşın kadar demiş ama gökhan senın yaşında yetmiyo bu kuşlara bu kuşların gaziosmanpaşada 35 yıllık geçmişi var bide bursanın anavatanında olarak elindeki kuşları gerçekten çok merak ettim bi kaç fotoğraf koyarsan sevinirimm

Sayın teiştiriciler sanırım hepiniz 35 senedir besliyorsunuz bu kuşları kendiniz ole bi konusuyonuz ki.
Bu kuş işi yaşla olmaz ufacık çocuk dediğiniz kişi birgün sizi oyle bir alt ederki o gün anlarsınız.
siz ağır ağır yuruyorsunuzdur, o ise kosuyordur.
Siz önünüzdeki şeyi görmüyorsunuzdur, o ise kendi önündekini gördüğü gibi birde koşup sizin önünüzdekini görür.daha bir sürü örnek.
Bana performanslarından bahsedermisiniz kuşların.
Yoksa kümestemi bakıyorsunuz kuşlarınıza?damarı belli nasılsa diye uçurmuyormusunuz?

zevklizenci' Alıntı:
öncelikle herkese selam evet vedat abininde belirttiği gibi bu kuşların gaziosmanpaşada gökhana senın yaşın kadar demiş ama gökhan senın yaşında yetmiyo bu kuşlara bu kuşların gaziosmanpaşada 35 yıllık geçmişi var bide bursanın anavatanında olarak elindeki kuşları gerçekten çok merak ettim bi kaç fotoğraf koyarsan sevinirimm
selamlar Gürdal bey maksatınız benle kuş yarıştırmaksa! yanlış adrestesiniz benim ne ispatlancak bir kuşum nede bu tarz da bir hobim var!
Ama bana bursa kuşunu anlatmak istiyorsanız kesinlikle elinizdeki bu tarz kuşlarla değil daha çok bursa kuşuna benzeyen kuşlarla bana bir şeyler gösterebilirsiniz.
Bursa kuşu pelit başlı atlet vücutlü ve hava ahlağı olan bir ırktır
resimlerden de görüldüğü gibi elinizdeki kuşla bursa kuşunun renk olarak benzerliği haricinde bir benzerliği yoktur,
Bizim ustalarımızın bir imajı vardır yere yakın,omuzlu,kuyruğu kesik mustabey armudu gibidir!ama elinizde ki kuş bizim bursa kuşlarımızdan uzakta yer almaktadır her şeye rağmen siz elinizdekinden mennusanız ve bursa kuşu olduğuna iananıyorsanız söylencek tek bir şey var güle güle besleyin ama benim gibi birine ve beni hiç tanımadan bursa kuşunu anlatmayın ben siyah beyazla doğdum bunlada öleceğim sanırım bu kadarı sizin için yeterlidir.
Oynar diyarından saygılar.

Bursa kuşu kimde varsa ortaya koysun , kuşlar kendini az çok belli eder.Bu kuşların anavatanı bursa diye, en iyi kuş anavatanından cıkar diye bir söylem yok bence, 20 sene önce kuşpazarı istanbul,Gaziosmanpaşada kuruluyodu, ve buraya bursa dan cok kuşlar geliyodu ve bunları istanbulda sevdalısı oldukça çoktur.Her ırkta olduğu gibi bursa kuşundada kostüm arar oldular.Benim bildiğim bursaların tüyü parlak olur, martı gibi gagası, gözler beyaz , göz perdeleri cekik ve havada cok kalır,sık olmasada makara yapar.

Gökay abi merhaba,oynar ırkı bugün sadece istanbul değil,neredeyse ülkemizin her biryanına belirli limitlerde gitmektedir.İstanbul ilinde oynarlar 20 seneden daha fazla tarihede sahip olabilirler.
Ancak bizim mücadelesini vermek istediğmiz mevzu,bursa ırkı sadece bursadan çıkar meselesi değil.
Sorun oynara özünden çok farklı şekillerde bir yapı kazandırılmak istenilmesi ve ortaya çıkarılan bu çelişkili yapıları oynara saf haliymiş gibi yüklemeye çalışanlara karşı mücadele verebilmektir.Bugün malesef özellikle istanbul başta olmak üzere onun yanında birde trakya bölgemizdeki bazı yetiştiriciler,oynarı çok değişik biçimlere soktular.Özelikle trakya bölgesinde oynarlara trakya yerlisi kanı sokularak oynara yeni özelikler ve görüntüler sundular.
Bursanın gerek ahlağı,gerek saf yapısı gerekse vucut formları mükemmel olan kuşlarımıza neden böyle başka kanlar ve görüntüler sokmaya çalışıyorlar!!! Neden her siyah akkanat akkuyruk kuşa araştırılması ve geçmişi araştırılmadan mantıksızca oynar diye hitap ediyorlar?
İşte bu gibi tutum ve davranışlar devam ettikçe özellikle biz bursalılar oynarın anavatanında her zaman daha fazla asil olan kanlarımızı korumaya devam edicez ve dış illere dağıtımında daha fazla çaba harcayacağız.
İstisnalar kaideyi bozmuyor,ve o istisnalar var olsada şu an için oynarın geçmişte ve yakın gelecektede anavatanı bursadır,hepte Allahın izniyle öyle kalacaktır.Umut ediyorum ki o istisnalar gün geçtikçe biraz daha fazlalaşır hale gelebilirler.saygılarımla.

bırak kardeşim armutu marmutu bana kuş göster elinde varsa burda senınle laf kalabalığına giremem dunki çocuksunuz bugün kalkmış bana oynar dersi veriyosunuz neymiş mustabey armutu geniş omuzlu carttada curtttada sen kalkmış ben anavatanındayım diyosun ya hemşerim orası anavatanıda neden geçen bursalılaristanbula bi otobüs tutup geldiler pazardan kuş topluyolar neden ?

zevklizenci' Alıntı:
bırak kardeşim armutu marmutu bana kuş göster elinde varsa burda senınle laf kalabalığına giremem dunki çocuksunuz bugün kalkmış bana oynar dersi veriyosunuz neymiş mustabey armutu geniş omuzlu carttada curtttada sen kalkmış ben anavatanındayım diyosun ya hemşerim orası anavatanıda neden geçen bursalılaristanbula bi otobüs tutup geldiler pazardan kuş topluyolar neden ?

Gürdal arkadaşım merhabalar tepkin ve üslubun pek hoş değil açıkçası kuscular.org sitemizin oynar sohbetlerinde alışık olmadığımız sert tepki ve üsluplardan bende dahil biraz uzak durmamız paylaşımlarımızı daha keyifli hale getirecektir.Senden ricam biraz daha ılımlı ve mütavazi olmandır.Elinde ki oynarlara şüphemiz yoktur muhteşem kuşlardır bu benim düşüncem ama bu demek değildir ki artık çalışmayalayım artık yaptık bu kuşu yatalım değildir biraz seni böyle gördüm yani bende var bendeki olan başkasında da yok gibi bir tavrın var bu çokta hoş değil gibi!

Mutlaka kuşlarımızın eksikleri vardır bunları saygı sevgi gereği her zaman söylemeyiz bilirsin bu yüzden güzelim kuşlarına bu denli güvenip kalp kırmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Sen İStanbulun oynar konusunda ki ağırlığın da haklısın aynı görüşteyim İStanbul da olan oynar bursa da çıkar ama zor buna katılıyorum ama şu varki istanbulda Oynar çıkar BUrsada BURSA KUŞU.Gökhan da sanırım bize bunu anlatmaya çalışıyor.

Saygılar sevgiler arkadaşım esenkal.

hilal hüseyin kardeşim sen yanlış anlamışın sorun bende var sende yok değil şimdi vedat cebbar ağbimiz oraya bi kaç tane kuş koymuş bu arkadaşımızda kalkmış bu kuşların oynara benzer biyanı yok ya o kuşların ben 29 yaşındayım ve o kuşlar ben kendimi bildim bileli varr vedat ağbimizde değil ama ismini açıklamıycam burda çok değerli bi ağbimizde bide kalkmış ben bursanın ana vatanında yaşıyom kuş bende gibi konuşuyo sendeyse koy görelim oynar nasıl oluyomuş yanlışmıyım şimdi

zevklizenci' Alıntı:
hilal hüseyin kardeşim sen yanlış anlamışın sorun bende var sende yok değil şimdi vedat cebbar ağbimiz oraya bi kaç tane kuş koymuş bu arkadaşımızda kalkmış bu kuşların oynara benzer biyanı yok ya o kuşların ben 29 yaşındayım ve o kuşlar ben kendimi bildim bileli varr vedat ağbimizde değil ama ismini açıklamıycam burda çok değerli bi ağbimizde bide kalkmış ben bursanın ana vatanında yaşıyom kuş bende gibi konuşuyo sendeyse koy görelim oynar nasıl oluyomuş yanlışmıyım şimdi

gökhan @k' Alıntı:
selamlar Gürdal bey maksatınız benle kuş yarıştırmaksa! yanlış adrestesiniz benim ne ispatlancak bir kuşum nede bu tarz da bir hobim var!
Ama bana bursa kuşunu anlatmak istiyorsanız kesinlikle elinizdeki bu tarz kuşlarla değil daha çok bursa kuşuna benzeyen kuşlarla bana bir şeyler gösterebilirsiniz.
Bursa kuşu pelit başlı atlet vücutlü ve hava ahlağı olan bir ırktır
resimlerden de görüldüğü gibi elinizdeki kuşla bursa kuşunun renk olarak benzerliği haricinde bir benzerliği yoktur,
Bizim ustalarımızın bir imajı vardır yere yakın,omuzlu,kuyruğu kesik mustabey armudu gibidir!ama elinizde ki kuş bizim bursa kuşlarımızdan uzakta yer almaktadır her şeye rağmen siz elinizdekinden mennusanız ve bursa kuşu olduğuna iananıyorsanız söylencek tek bir şey var güle güle besleyin ama benim gibi birine ve beni hiç tanımadan bursa kuşunu anlatmayın ben siyah beyazla doğdum bunlada öleceğim sanırım bu kadarı sizin için yeterlidir.
Oynar diyarından saygılar.

Sevgili Gürdal merhabalar benim oynar kuşuyla ilgili pek bir tecrubem yoktur 8 yıldır ben bu ırkı tanıyorum ve tanımaya devam ediyorum bu yüzden bazı konular beni aşmakta takdir edersin ki bu ırkın içinde büyümüş''art niyetsiz'' kişilerin izinden gitmekte fayda var fakat bu konu beni şuan burda aşmakta bu yüzden sözü bilir kişilere bırakıyorum fakat sen düşüncende haklısın sana katılıyorum Gökhan ak ta düşüncelerini belirtmiş ne derece de doğru olduğunu zaman gösterecektir.Genç bir kardeşimiz oda bizler gibi çok meraklı ve bu ırkın içinde büyümüş çokta üstüne gitmemek gerekli vardır bildiği bir şeyler izlemekte yarar var Gürdal'cım birileri daha adım atarken çelme takmamak gerekli senden ricam biraz izlemendir.Yukarı da ki Gökhan Ak ın düşüncesini çok bependiğimi vurgulamak isterim aranızda kaldım inan sende doğrusun o da burda ben çekilmek isterim.

Bu arada şimdi farkediyorum Vedat beyden de Özür dilerim yorum yazmamışım kuşlara hiç bir şey söylememişim hemen unutmadan yazayım kuşlara Allah can pekliği versin güzel kuşlar ama Gökhanın tarifinden uzakta belki bu yüzden kuşlar değil 35 sene bir 35 sene daha geçse pek tatmin edici olmayabilir bunu da bilemem sadece bir düşünce bu yüzden Gökhanın da dedeği gibi elimizdekini bursa kuşu sanıyorsak ve beğeniyorsak fazla söze gerek yok.

Saydılarımla Esenkal Gürdal'cım.

zevklizenci' Alıntı:
zevklizenci' Alıntı:
Gürdal bey,bakın size bey diyorum,öncelikle yorumlarınızda biraz bey gibi davranın,öyle dünkü çocuksunuz falan gibi laflarla bana hakarette bulunmanızı gerektirecek bir durum yok.Burada başkasının kuşlarının avukatlığınıda yapmayın.
Burası bir forumdur,herkez bilgi ve düşüncelerini iletmekte serbesttir.ANCAK SEVGİ VE SAYGI ÇERÇEVESİ İÇERİSİNDE!!!
Sizler herhade alşkınsınız ki başka sitelerde bu denli ortalığı kızıştırmaya,burdada aynen devam ediyorsunuz.Buna ASLA izin vermem,diğer arkadaşlarımda izin vermez.
Konuyu çok mantıksız yerlere sürüklediğinizinde heralde farkında değilsinizki,şiddetiniz her geçen dakika artmakta.Öncelikle başkalarının kuşlarının avukatlığını yapmaktan ziyade profil bilgilerinizdeki tutarsızlıklarınızı düzeltin.27 ve 29 yaş buna bir açıklık getirin.
Benim oynar anlayışımda kuş yarıştırmak asla yoktur.Sadece yorumumu yaparım.Ve sizinlede kuş yarıştırmak gibi bir niyetim yok.Bizi yetiştirenler belli kuşları belli,anlıyacağınız ÇOCUK GİBİ KUŞ YARIŞINA girmek benim tabiatımda olmayan bir şeydir.
Allah kuşlarınıza tüyleri kadar ömür versin,size iyi yetiştirmeler diliyorum.

ya bak gökan kardeşim bende biraz sert giriş yaptıysam senden özür dilim ya ben neye sinirleniyorum biliyomusun haksızsan haksız de allah için birisi siteye kuş koyuyo yallah bütün millet üstüne bu oynara benzemiyo bu bişeye benzemiyo bu yazan insanları takip ediyorum icrat sıfır elindeki nede milletinkine bok atıyosun senın için kullanmıyom bu sölediklerimi dünya yuvarlak birgün yüzyüze geliriz yanlış anlama ama o konuşanlar için diyorum be kardeşim sende koy şuraya oynar oynar bude böle olur de bende seni alnından öpim ben bu kuşları savunuyorum benim olmasada çünki burda yıllların bi emeği var sen bi ara istanbula gel ben seni bu kuşların sahibine götürim uçursun ondan sonra karar ver ben bu yüzden sanal alemde takılmak istemiyorum herşey boş hep yalan dolan yinede sert davrandığım için özür dilerimm

zevklizenci' Alıntı:
ya bak gökan kardeşim bende biraz sert giriş yaptıysam senden özür dilim ya ben neye sinirleniyorum biliyomusun haksızsan haksız de allah için birisi siteye kuş koyuyo yallah bütün millet üstüne bu oynara benzemiyo bu bişeye benzemiyo bu yazan insanları takip ediyorum icrat sıfır elindeki nede milletinkine bok atıyosun senın için kullanmıyom bu sölediklerimi dünya yuvarlak birgün yüzyüze geliriz yanlış anlama ama o konuşanlar için diyorum be kardeşim sende koy şuraya oynar oynar bude böle olur de bende seni alnından öpim ben bu kuşları savunuyorum benim olmasada çünki burda yıllların bi emeği var sen bi ara istanbula gel ben seni bu kuşların sahibine götürim uçursun ondan sonra karar ver ben bu yüzden sanal alemde takılmak istemiyorum herşey boş hep yalan dolan yinede sert davrandığım için özür dilerimm
Gürdal bey vedat beyin kuşlarıma yaptığım yorumum dışında diğer belirttiğim cümleleri anlayışla karşıladığınız için öncelikle size teşekkür ediyorum.Her nedense ülkemizdeki tüm güvercin sitelerinin oynar bölümlerinde sürekli tansiyonlar yüksek oluyor.Neden oynar ırkında acaba bu türlü münakaşalar yaşanıyor?
Bu sorunun cevabını karşılayabilecek bir çok yanıt verebiliriz.Şöyleki,oynar ırkı bilindiği gibi bursa iline ait bir ırktır.Zamanla bursadan diğer illerimize bir çok oynar kuşu geçmiştir.Kimileri öz bursa kuşunun kanına başka ırklar melezlemeden saf haliyle beslemiş,kimi illerde ise oynarın kanına diğer makaracı ırklar sokularak,bazı kesimler tarafından sadce rant amaçlı,bazı kesimlercede bilimeden üretilmeye ve beslenmeye devam edilmiştir.
Özellikle trakya bölgesinde oynarlar bilinçsizce ilk zamnlarda heves olarak trakya kuşlarıyla kırılıp,sanki oynarın bir çeşidiymiş gibi bu melez halleriyel meraklılarına sunulmaya çalışılmıştır.İşte bu durum bizim gibi oynar ırkı sevalılarını çileden çıkarmaya yetmiştir.Neredeyse her siyah beyaz olan kuşa oynar nitelendirmesi getirilmeye başlandı.Ancak oynar ırkı Türkiyrmizde demiyorum bakın dünyada yer alan binlerce çeşit güvercin ırkları arasında sayılı ayrıcalıklı özelliklere sahip bir ırktır.Gerek performans,ahlak gerek kostüm olarak.
Ben şahsım adına konuşacak olduğumda,kesinlikle beni çok bilmiş ukela birisi olarak algılamayın,bencillik benim hayatımda en nefret ettiğim birşeydir,çok küçük yaşlardan beri bu ırkla temas halinde olduğumdan dolayı,bir çok ustayla tanışma şansım oldu,onların kuşlarını gerek saf yapısal halleri gerek peformansları gerekse ahlaki anlamda birebir tanıma ve görme şansım olduğundan dolayı ki daha öğrenecek ve göreceğim çok şeyinde olacağını es geçmeden,bir öz bursa kuşunu karşıdan tanıyabilir bir duruma geldim.
Oynar ırkı bugün bursa dışında,isatnbul,trakya bölgesi ve iç anadolunun belirli bir bölümlerinde sevilerek beslenmektedir.Kimileri oynanmış oynarları bilmeden besleyerek tatmin oluyor,kimileride oynanmasını anlamaya başlamasına rağmen,böyle gelmiş böyle gider mantığıyla bilinçiz olarak sözde oynar ırkı yetiştiriyor.
Biz oynar kuşu bizim kuşumuzdur tabusunu oturtmaktan yana aksine,gerçek bursa kuşuna değer verilerek,öz kanların yetiştrilmesine yetiştricilerimizi adapte etmeye çalışıyoruz.Kuşçuluk tabiatımda her zaman paylaşımcı olmayı örnek alan biri olarak kendimi yetiştirmeye çalışıyorum.Kimse ahirete intikal ederken yanında oynarlarınıda beraber götürmeyecek.Amacımız sadece gerçek bursa kuşlarımızın diğer illerde gerçek anlmada oynar olarak beslenmesine yöneliktir.
Ben vedat beyin kuşlarını kesinlikle aşağılamıyorum,sadece kişisel görüşüm olarak bursa kuşlarına benzemediğini daha çok trkaya bölgesindeki oynarlara benzediğini ifade etmeye çalıştım.35 yıllık bir oynar yetiştircisiyse elebbetteki benden çok daha üstün bilgiler sahiptir.Kümesinde belki bir çok sayıda gerçek anlamıyla bursa kuşu bulunmakta.Ben burada vedat beyin kuşçuluk sanatına herhangi bir olumsuz cümle sarf etmedim,sadece yayımladığı resimdeki kuşların bursa oynarlarından biraz uzak duduğunu belirtmek istedim,ancak konu baya bir uzamış oldu,eğer gürdal bey bende size karşı kırıcı davrandıysam bende sizden özür dilerim.
Her zaman söylediğim gibi forumlar, bilgieri ve tecrübeleri SAYGI VE SEVGİ çerçevesi doğrultusunda ,konular hakkında olumlu yada olumsuz şekilde yorumlanarak,doğru bilgiye ulaşılmak için kurulmuş alanlardır. Ve son olarak hepimiz aynı şeyi düşünseydik zaten bu ortamlara gerek kalınmazdı,doğruyu yada yanlışı hep beraber değerlendirerek doğru olanı bulmaya çalışmamız kazanacağımız en değerli kazanımlardan bir olacaktır.
saygılarımla...

Geri