Vil-Flox Hakkında Bilgi Lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tezcan-ugur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Uğur TEZCAN
Meslek
Mühendis
İlgi Alanı
Balıklar
Herkese merabalar,
Ben vil-flox hakkında ilginç bir bilgi aldım, Yakınlarımda güvercin besleyen bir abimden şunu duydum: ''Ben yeni kuş aldığımda önce vil-flox yutturuyorum, o ilaç hayvanın içindeki tüm hastalıkları, tüm pislikleri kusarak dışarı atmasına yardımcı oluyor'' dedi. Daha sonra bu ilacı araştırdım ve sadece antibiyotik olduğunu fark ettim. Bir antibiyotikin böyle bir etki yaratmasına imkan var mı sizce? Konu hakkında bilgileri olanların paylaşımlarını bekliyorum lütfen. Şimdiden teşekkür ederim.

İlaç isimini doğru yazdığına emin misin ?

Vil-Floks Hakkında Bilgi Lütfen

*Vil-Floks.

ENROFLOKSASİN İÇERİR.HIRILTI,BALGAM ...ÜST SOLUNUM YOLU ANTİBİYOTİĞİ OLUP AĞIR BİR ANTİBİYOTİKTİR..VİTAMİN VE PREBİYOTİKLE ALINMASI KOŞULLU OLUP SABAH -AKŞAM 10 GÜN KULLANIMI ..ESASSTIR..

LİTRESİ 60 TL PERAKENDE SATIŞI VARDIR..2013 /BURSA.

Türker ağabeyin çok açıklamalı olarak yazmış ben 10-12 senedir kullanıyorum eskiden Baytiril kullanıyordum şimdi bunu tercih ediyorum tabiki yanında vitamin ile birlikte pek aşırıya kaçmamak şartı ile selamlar.

Teşekkürler Türker abi bilgiler için bi şey daha rica edebilir miyim. Bu ilacı nasıl kullanabilirim yani vitaminle birlikte kuşlarıma nasıl aktarabilirim sularına katarak mı başka türlü mü? Hangi aralıklarla ve ne ölçüde kullanmalıyım?

tezcan-ugur' Alıntı:
Teşekkürler Türker abi bilgiler için bi şey daha rica edebilir miyim. Bu ilacı nasıl kullanabilirim yani vitaminle birlikte kuşlarıma nasıl aktarabilirim sularına katarak mı başka türlü mü? Hangi aralıklarla ve ne ölçüde kullanmalıyım?
VİL-FLOKS (enrofloksasin ) sıvı ilaç basit bir yöntem ile dozaj ayarı açıklayayım ..ölçek olmayanlar zorlanmasın diye.
1 MEŞRUBAT ŞİŞESİ KAPAĞI SUYA 10 DAMLA VİL-FLOKS DAMLATILIP HAZIRLANIR BU BİR KUŞA ŞIRINGA İLE ( UCUNA SERUM HORTUMU 3-5 CM LİK İLAVE EDİLMİŞ ) İÇİRİLMESİ HOŞ OLUR..SABAH -AKŞAM AYNI SAATLER OLMAK ÜZERE 12 SAAT ARAYLA İÇİRİLMESİ UYGUNDUR.TEDAVİ SÜRESİ 7-10 GÜN DÜR.

FAKAT SULUKTA VİTAMİN VE PREBİYOTİK BULUNMALIDIR. GEÇMİŞ OLSUN.

BALGAM VAR ; KUŞ BU BALGAMDAN RAHATSIZLIK DUYUYOR VE ATAMIYOR İSE , TEMİZ BİR KUYRUK TÜYÜ İTİNA İLE DÖNDÜREREK BOĞAZDAN AŞAĞI KURSAĞA SALINIR TERS İSTİKAMETTE DÖNDÜRÜLEREK DIŞARI ÇIKARILIR..BALGAMIN TÜYE YAPIŞARAK ÇIKTIĞI GÖZLENİR..

Çok teşekkür ederim Türker Abi, Allah razı olsun..

Geri