Vitamin iLaçları ve İsimleri nelerdir Ne işe Yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tugay16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Tugay16

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
tugay özgür
Meslek
Pazarlamacı
İlgi Alanı
Ben Henüz Kuşçulukta Yeniyim sitede bu konuyu açmadan bir çok arama yaptım fakat istediğim cevapları bulamadım bu yüzden konu açmak istedim.Öncelikle Vitamin ilaçları ne işe yarar ve alabileceğim vitamin ilaçlarının isimleri nelerdir.Günde kaç kez verilir.Kışta nerdeyse geldi yuvayı temizleyip toz kireç atmamı söylediler bunun kuşlarıma bir zararı olurmu.Şimdiden yardımı dokunucak abilerime kardeşlerime arkadaşlarıma teşekkür ediyorum (:

:heyo: :heyo: :heyo: Bana kalırsa vitamin alma doğal vitaminler ver ben sana benim yaptıklarımı söyliyim hiçbirinin çok şükür zararını görmedim aksine yararı oluyor..

1-Bal ve limonu karıştır suluklarına dök ballı ve limonlu su içsinler istersen 1 ballı su verirsin ertesi gün limonlu su verirsin
2-mineral taşları önlerinde olsun sürekli bunuda kuş pazarlarında yada kuş satan dükkanlarda bulabilirsin.
3-balya isimli A ve D vitamini var kutusu 4 lira 50 kapsül var içinde ondan al eczaneden zayıf ve halsiz kuşun olursa ver inan çok yararını gördüm
4-ıhlamur kaynat soguduktan sonra içme sularına dök
5-Sarımsakları rendele yada ufak ufak kes suluklarına at suluguna göre at büyükse 2 3 diş ufaksa 1diş at
6-şeker ve tuzu karıştırıp bi köşene dök kuşlar severek yiyecektir.
7-Herkes önermiyor ama çevremde çok büyük kuşçular kullanıyor ve bende kullanıyorum yalam taşı denilen buzagılar için yapılmış taşlar kuşlar severek yiyor ben 1 2 senedir kullanıyorum bir yan etkisi görmedim sakın kırıp kuslara verme bırak kendileri didiklesinler
Şimdilik diyeceklerim bu kadar kireç konusuna gelince bence toz kireç kullanma sıvı kireçler var onlara ne deniliyor bilmiyorum onlardan duvara boya yapar gibi sür bence daha iyi olur.Birde BLOTİC isimli bit ilacından al kış tma girmeden bence kuşlarını ilaçla bi güzel temizlensinler diyeceklerim bu kadar

mehmet1994' Alıntı:
:heyo: :heyo: :heyo: Bana kalırsa vitamin alma doğal vitaminler ver ben sana benim yaptıklarımı söyliyim hiçbirinin çok şükür zararını görmedim aksine yararı oluyor..

1-Bal ve limonu karıştır suluklarına dök ballı ve limonlu su içsinler istersen 1 ballı su verirsin ertesi gün limonlu su verirsin
2-mineral taşları önlerinde olsun sürekli bunuda kuş pazarlarında yada kuş satan dükkanlarda bulabilirsin.
3-balya isimli A ve D vitamini var kutusu 4 lira 50 kapsül var içinde ondan al eczaneden zayıf ve halsiz kuşun olursa ver inan çok yararını gördüm
4-ıhlamur kaynat soguduktan sonra içme sularına dök
5-Sarımsakları rendele yada ufak ufak kes suluklarına at suluguna göre at büyükse 2 3 diş ufaksa 1diş at
6-şeker ve tuzu karıştırıp bi köşene dök kuşlar severek yiyecektir.
7-Herkes önermiyor ama çevremde çok büyük kuşçular kullanıyor ve bende kullanıyorum yalam taşı denilen buzagılar için yapılmış taşlar kuşlar severek yiyor ben 1 2 senedir kullanıyorum bir yan etkisi görmedim sakın kırıp kuslara verme bırak kendileri didiklesinler
Şimdilik diyeceklerim bu kadar kireç konusuna gelince bence toz kireç kullanma sıvı kireçler var onlara ne deniliyor bilmiyorum onlardan duvara boya yapar gibi sür bence daha iyi olur.Birde BLOTİC isimli bit ilacından al kış tma girmeden bence kuşlarını ilaçla bi güzel temizlensinler diyeceklerim bu kadar
Çok teşekkür ederim kardeşim peki bit ilacını nasıl kullanıcaz kuşları tutup kanatlarınamı sıkayım ?

Normalde banyo suyuna koyuluyor kafa hariç tüm vucudunu sokuyorsun ama havalar serinledi 5 litre suya 2 kapak dök sonra fısfısa koy kanat altlarına ve kuyruk altlarına sık kalanını tüm kümesi ilaçla o suyla göreceksin böcekler filan hep ölecek..

mehmet1994' Alıntı:
Normalde banyo suyuna koyuluyor kafa hariç tüm vucudunu sokuyorsun ama havalar serinledi 5 litre suya 2 kapak dök sonra fısfısa koy kanat altlarına ve kuyruk altlarına sık kalanını tüm kümesi ilaçla o suyla göreceksin böcekler filan hep ölecek..
tamam kardeşim sağolasın bir sorum daha olucak hani bal limon karışımı tarif ettin ya benim suluk küçük miktarları nekadar olmalı ?

1 lt suya 1 diş sarımsak 1 kapak elma suyu karıştırmak (miğde kurtlarını dökmesi için) haftada bir kez
2) arpa(kuşu sıcak tutması için)
3) yarım limonu 2.5 litre suya sıkıp kuşlara vermek. (limon kanı sulandırıyor ve kuşların direncini arttırıyor..)
4) çay posası (ishali kesiyor)
5) yumurta kabugu (kalsiyum destegi için)
6) kendir(kuşları kızıstırması için)
7) toprak ve tuz
8) maydonuzu kaynatıp suyunu içirmek
9) limon rendelemek ekmek kurutup ufalamak
10) balla pekmezi karıştırıp suyuna katmak(kusu kısın sıcak tutuyor)
11) semiz otu kusların tüylerinin parlak cıkmasını saglar ve neşeli olduklarını gözlemlersiniz
12-çay posası 1 cay kasıgı şeker 1 cay kasgı kadar tuz katıp vermek ishale iyi geliyor
13-pirinç ishali keser
yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

Abi göz kararı koyarım ben hep sen ayarla onu çok koyma az miktarda koy örnegin 1litre suya 4 5 damla limon 1 çay kaşığı bal ayarla ona göre.

Geri