Vitaminler Minareller

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
Dostlar vitaminlerin, minarellerin Kus hayatindaki yerine bir bakalim,kim nerde ,ne ise yarar, neden gerekli islevlerine bir göz atalim, yaliniz burda dikkat edecegimiz bir husus yagda cözünülür vede suda cözünülür diye ikiye ayirmak dogru olur, yagli cözünülür vitaminlerde cok hassas olmak asiriya kacmamak gerekir, Bunlar nedir Vitamin A,D,E ve K vitaminleridir, asiri dozda verilen vitaminler sakincalari vardir .yararindan cok zarari vardir , suda cözünülürleri Kuslar bir nebze olsun tolare edebilirler , Yaris ve Festivallerde kuslara malesef cok yüklenme yapiliyor, tabiki verilecek ancak dozunu kacirmadan her vitaminin minarelerin bir yeri bir islevi var,madde dönüsümlerinde, degisimlerinde gereksinim var,

Vitamin D , Fosfor ve Kalsiyumun dengesini saglar, oranti kurar, ayarlar yapar,

Vitamin E , Kas dokusunu korur, Kalb yapisi kaslardan olustugu icin kuslar icin ne kadar önemli oldugunu düsünebiliriz, Kas doku hücrelerini saldirgan maddelerden korur

Vitamin K , Kusun kaninin temiz olmasinda büyük rol alir , olmazsa olmazlardan vazgecimiyeceklerin basinda gelir, ancak yukarda belirttigimiz gibi Bu 4 tane vitamini fazla abartmadan vermek iyidir.

Vitamin B1 , Karbonhidratlarin ayarlarini yapar, madde degisimlerinde dönüsümlerinde katkisi vardir, ayriyetten Böbreklere yardimci olur ayrisimlarda , ayiklamalarda süzmelerden kastimiz.

Vitamin B2 , Kusun Görme duyusuna , gözlerine katkida bulunur, B6 ile karistirmamak lazim B6 , Yumurtaaki Albumin dedigimiz maddenin dönüsümlerinde katkisi vardir, yardimci olur,

Vitamin B12, Kan yapisinda, kanin olusumunda , kanin hazirlanmasinda tuzu biberi olur,Bünyenin kendi aminoasitlerinin olusumunda sorumlusudur kendileri

Vitamin C , Cengaver , Bünyenin direncini artirir , Yeniceridir , citanin yukarda kalmasini saglar

Biotin , Bünyedeki yagasitlerinin sentetigidir, ilgi ve sorumluluk alanlarina girer.

Follik asit, Kirmizi kan hücre olusumlarinda , yapilasmasinda , deriz ya Kan yapar , Bir diger görevide aslinda fazlasiyla Bünyedeki madde dönüsümlerinde yer almaya calisi Merakindan olsa gerek burnunu her seye sokmaya calisir.

Nikotinasidi, Cholin, Pantotenasit, Kusun deri yapisinda, Sindiriminde gereklidir, yine bir cok madde dönüsümlerinde katkilari vardir.

Kuslar icin suyun ne kadar önemli oldugunu her canlida oldugu gibi Sudan bahsedelim, Elementlerden bahsetmisiz ancak bunlari birlestirende su iceriklerinde su var, Kusun bünyesinin % 70 Su dur, susuz her sey durar , Bünydeki Hayat hareketleri , alis verisler degisimler Minarel, vitaminler, hormonlar , Oksijen , Besinlerin transportu vs, Ilk sindirim bölgesinde bagirsaklarin ilk noktalarinda bölümlerinde yüksek miktarda su verilir yemden sonra icilen ve kalin bagirsakla birlikte ön bölümlerde bulunan su bünyeye geri döner.Bagirsaklarda bölünen parcalanan besinler kan dolasima karisir, Kanin yapisindada Su vardir, Kirmizi Beyaz kan hücrelerinden olussada , Diger organlarin gereksinim duydugu besin kaynaklari diger objeler yine kan sayesinde vuku bulur, Organlar, tüm bünye aslinda sayisiz hücrelerden meydana gelir Bu hücrelerin yapisinda plasma denilen bu yapidada su vardir. Hücreler yapi itibariyle bir birine yapisik degiller yani aralarinda bosluk vardir yine o bosluktaki sivilarda su vardir ama özel adlandirilmistir ,

Abilerim bEn bişey anlamadım... :D :D :D

nasıl anlamadın çeşitli vitamin ve minerallerin kuşta nelere yaradığını öğrenmedinmi.

Bn yeni olduğum halde ögredim vaz geçilmezmiş :D Abiler bi sorum var ancak bu vitaminleri bildigimiz eczanelerden mi tedarik edecez?

vitaminleri mineralleri nasıl alabiliriz vitamin ismi verirseniz sevinirim

Selamlar

Vitamin olarak kuşların en çok ihtiyaçı olan B vitamini,

BEROVİT B12 (Veterinerlerde bulunur)

Vitanimle birlikte antibiyotik içerikli ,

VİTAFORM (Veterinerlerde bulunur)

Minareller konusunda Petshoplarda ve kuş pazarlarında hazır mineral paketleri vardir bunda bir çok çeşit mineral taşları bir arada satılmaktadır hepsini karıştırarak kuşlarınıza verebilirsiniz hele ki teras veya balkon gibi bir yerde kuş besliyorsanız kuşlarınız için çok faydalı olacaktır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

bu güzel bilgilerinize teşekkürler ben bu bilgili ve tecrübeli büyüklerime ve arkadaşlara teşekkür ederim

son zamanlarda kuşlarımda biraz halsizlik var bunun için hangi ilacı önerirsiniz? herkese şimdiden teşekkürler...

tam aramakta olduğum bir konu bu benim yeni bir Hünkari güvercini besleyicisiyim
üstte verdiğiniz bilgilerin benim için azımsanmayacak derecede faydasının olduğu sabittir ancak tüm bu bahsettiğiniz vitaminleri alacağım yerler ,nasıl uygulayacağım, yada bu vitaminlerin hepsinin tek bir ilaçta bulunup bulunmadığı,bu vitaminlerin güvercinlerin her döneminde verilip verilmediği misal yavruya bakarken yada yavru iken yada tüy döneminde iken yada çatalında yumuta varken verilip verilmemesi gibi tam bir metin olarak açıklayacak olursanız güvercinlerimi daha iyi bir şekilde yetiştirmeme tam anlamı ile yardımcı olacağınızı düşünüorum ve bunlarla ilgili yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşşekkür ederim

Hüseyin BAŞOĞLAN' Alıntı:
Dostlar vitaminlerin, minarellerin Kus hayatindaki yerine bir bakalim,kim nerde ,ne ise yarar, neden gerekli islevlerine bir göz atalim, yaliniz burda dikkat edecegimiz bir husus yagda cözünülür vede suda cözünülür diye ikiye ayirmak dogru olur, yagli cözünülür vitaminlerde cok hassas olmak asiriya kacmamak gerekir, Bunlar nedir Vitamin A,D,E ve K vitaminleridir, asiri dozda verilen vitaminler sakincalari vardir .yararindan cok zarari vardir , suda cözünülürleri Kuslar bir nebze olsun tolare edebilirler , Yaris ve Festivallerde kuslara malesef cok yüklenme yapiliyor, tabiki verilecek ancak dozunu kacirmadan her vitaminin minarelerin bir yeri bir islevi var,madde dönüsümlerinde, degisimlerinde gereksinim var,
abi insanın kullandğı ilaçlar gibi bir yeri düzeltiyo bir yeri bozuyo her şeyin ölçülüsü güseldir
KUBİLAY saygılarımla......

tam aramakta olduğum bir konu bu benim yeni bir Hünkari güvercini besleyicisiyim
üstte verdiğiniz bilgilerin benim için azımsanmayacak derecede faydasının olduğu sabittir ancak tüm bu bahsettiğiniz vitaminleri alacağım yerler ,nasıl uygulayacağım, yada bu vitaminlerin hepsinin tek bir ilaçta bulunup bulunmadığı,bu vitaminlerin güvercinlerin her döneminde verilip verilmediği misal yavruya bakarken yada yavru iken yada tüy döneminde iken yada çatalında yumuta varken verilip verilmemesi gibi tam bir metin olarak açıklayacak olursanız güvercinlerimi daha iyi bir şekilde yetiştirmeme tam anlamı ile yardımcı olacağınızı düşünüorum ve bunlarla ilgili yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşşekkür ederim sayın Başoğlan saygılar

Geri