Yaban Güvercinleri (Resimli)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
Yaban Güvercini Resimleri
TAHTALI GÜVERCİNLER TÜKENİYORMU?

Bu sonbahar ve kış hiç tahtalı güvercin görmedim, halbuki geçtiğimz yıllarda sonbaharda biriki sürüyü uçarken ,kışım karda ağaçlarda birkaç tane görünürdü.Amerikada çok fazla sayıda bulunan ve çok büyük sürülerle göç eden Amerikan posta güvercini diye bir bu kuşun bu yüzyılda kmse farkında olmadan soyunun tükenişi hakkında bir yazı okumuştum ; eskiden çok olan ama gittikçe azala azala nadir görülen bir hale gelen tahtalı güvercinler için bir araştıma yapılıyor mu?

3.jpg

[GALLERY=media, 61]Yaban Güvercini by Hasip posted 20 Kasım 2016 11:11[/GALLERY]

Moderatör tarafında düzenlendi:
[GALLERY=media, 60]Yaban Güvercini by Hasip posted 20 Kasım 2016 11:11[/GALLERY]

Moderatör tarafında düzenlendi:
GRRT210404-0051.jpg

wallah hüyesin haklısın ama bunun nedeni göç zamanı az gelen kuşlar bu ise havaların sıcak olmasından kaynaklanıyor, kuşlar türkiye üzerinden değilde ispanya üzerinden göç ediyor ve türkiye ye bunun çok az bir kısmı geliyor. sen görmemekte haklısın ben daha sadece 5 kadar kuşu aynı yerde gördüm. o kadar gezdiğim eski avlakları bildiğim halde.

Çok haklısın fevzi.Tahtalılar sonuçta göç kuşlarıdır.Ülkemizde az yada çok olması,gelecekleri ülkelerin iklimine göre belli olmakta.

ben geçen kış cami yozlarının arasında görmüstüm bu kuştan

Burda yani Hollandada bu guvercinlerden gecilmiyor , nereye baksan birtane gorursun.

arkadaslar benim bahcemde 10 dan fazla var

ayrica ben onlara yavruda beslettim cok sahane yavru bakiyorlar

kumesimde bir cift var yavruluktan yetistirdim

posta kuslari ile 450 km uzaga gonderdim hepsinden once geldiler

bayiliyorum onlara

ben bunu bısım ordakı arsadaa gordum turuncu goguslu okadar yakınına gıdemedeıgım ıcın kafasını felan goremedım
gormek ısteyen topselvıye gelsın saat sabah 8 gibi cıkıor fotolarını cekıp sıteye koymayı denerım
:slm:

KIŞIN AVLADIĞIMIZ KUŞTUR BU YANİ TAHTALI VEYA ALA KANAT TA DENİR ÇOK İRİ OLURLAR VE SERT CANLIDIR.

TAHTALI GÜVERCİN 41 cm uzun boyunlu ırmak yeşili gözlü gevşek kanat alarak uçan zeki uzak mesafelerden kümeslerine dönebilen güvercinlerdir.Yavru iken ehlileşebilir.Kümese alışır.Uysal kuşlardır. Topluca (sürü)uçarlar. BURSADA TAHTALI köyü bunların adını almış olup.Sıkça rastladığım kuşlardandır.El ile tutulmayı hiç sevmezler(iri bir kumruyu anımsatır.) saygılarımla. :evet:

Geri