Yaban Güvercinlerimiz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
Gönderen: Ayhan Cakir May 16 2007, 07:40 PM
Güvercinler sülalesi icinde hic sevilmezler .Insanoglu Bahcesine bostanina tarlasina zarar verdigi icin oldum olasi bu Tahtaliyi sevmemistir , Bahcelerde Bostanlarda korkuluklar yapilirdi Kurtan kustan sakinmak icin korkuluk yapilir.Bostan korkuluklari Evdeki eski ceketler sapkalar pantolanlar bir siriga giydirilir Bostanin ortasina dikilir kuslar ürksün ekilen tohumlari yemesin filizlenmis ürünlere zarar vermesin diye eskiden Bu is yaban güvercinleri icin yapilirdi .bir gelenek gibi bir seydi Avrupada bu güvercinler sehir ortamina indiler sehirlerde yasar oldular. Buraya sunuda ekliyelim Almanyada 2000 -2001 Av sezonunda 750.000 tahtali avcilarin hedefi olmustur. Bu rakam Türkiyede biraz daha düsük Ava cikanlar hic birsey bulamadiklarinda veya sürü halinde bolca göc halinde gecenlere sikarlar , Burda bizde Avcilarin biraz korkulari veya cekinceleri Bu tür kuslarin vurulmalarinin Günah oldugudu kücükken duyduklari Hikayelerin etkiside vardir .Rakamlarin biraz düsmesine nedendir , Bu güvercinlerin avcilardan baska Düsmanlarida Sincap , kargalar , sahinler, atmacalar , Baykus , coguda yuvalarindan yumurta calinmasi zarar verilmesi bu kuslarin üremelerinde etkenlerden bir digeridir, Bir digeride tarim ilaclari , Gübreler vs, Avcilar tek baslarina bu kuslarin üremelerinde yönlerdirici bir döngü gibide görmemek lazim tek sebeb yanlis avlanma degil bu kuslarin sayilarinin azalmalarinda diger sebeblerde vardir , Bu kuslarin bu günlere gelmesine kulaktan kulaga gelen Rivayetlerinde katkisi vardir , Gerdanindaki beyazlik , boynundaki halkanin bir nisan, bir isaret olarak bahsedilmis olmasi , Ben kendimi cok sansli sayiyorum oturdugum yerde etrafimda yüzlercesi var , Kuyrugunu basip Kumru gibi ötüsü , uctugu an hafif fisege cikar gibi cikip kanat patlamasi arkasinda süzülmesi ayri bir keyf tabiki alabilene, görebilen gözlere ,Efenim Saygilar.

image002.jpg

image004.jpg

image006.jpg

Geri