Yaban Güvericini İle Gugukçuk Kuşunun Platonik Aşkı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
Yaban Güvercini ile Gukukçuk kuşunun aşkı köylülerin ilgi odağı oldu.Mustafakemalpaşa ‘ya bağlı Yenice köyü camii avlusunda bulunan çınar ağacında ki hazır yuvayı sahiplenen yaban Güvercini ile Gukukçuk kuşu yavrularının yumurtadan çıkmasını bekliyor.Mustafakemalpaşa’ya 32 km uzaklıkta bulunan Yenice köyülüleri,Yaban Güvercini ile Gugukçuk kuşlarının belki efsane ol olacak aşkını, belkide DNA’sı ile oynanmadan doğacak bir kuş türünün doğuşuna şahit oluyor.

Yaban Güvercini Gugukçuk kuşuna gözümüz gibi bakıyoruz diyen cami cemaati "Bu iki ayrı kuş hazır yuvaya gelerek yumurtladılar. Sabahları kahveye oturuyor onların bir birlerine yaptığı oyunları seyredek çayımızı yudumluyoruz.Köy kahvesine gelirken cami içerisine bakarak geliyoruz, eğer göremezssek kahvedeki arkadaşlarımıza soruyoruz, merak ediyoruz.En önemlisi nasıl yavru çıkaracak onu merak ediyoruz. Güvercine mi benzeyecek Gugukcuk kuşuna mı merak ediyor ve ilgi ile takip ediyoruz."dediler.

Haber:Paşa Fm
yabanguvercini.jpg

Yerkesikte güvercin kumruyla eşleşip yavru çıkarmıştı 2 senedir görüyordum yavruları bu sene kayboldu.

Selamlar...
Ya resim çok küçük olduğundan belli olmuyor ya da orda yaban güvercini değil bir tür üveyik var....
Ayrıca çıkacak yavruları köy halkı kadar ben de merak ettim doğrusu...

sol taraftaki yaban güvercini. çok ilginç bir konu merak uyandırıcı.

gugukçuğun yanında güvercin tahtalıdır,boynndaki beyaz halkdan hemen ayırt edebilirz.Ayrıca bazı yörelerde halkalı olarkta bilinir.Benimde çok ilgimi çekti,acaba nasıl bir yavru verecekler.

Geri