YABAN ÖRDEKLERİM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ozdemir59
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
Selamlar. Erkeği net göremedim, erkek yeşilbaşmı? Bende av esnasında üç yıl önce kanadından vurulan erkek vardı, uzun süre dişi aradım ama bulamamıştım. Sonrasında iyileştirip ayağınada bir tane künye takıp saldım. Ama gitmedi sayılır yakın çevredeki bir gölete yerleşmiş.

Maaşallah güzel hayvancıklar.. Allah nazardan saklasın..

Hüseyin BAŞOĞLAN' Alıntı:
Selamlar. Erkeği net göremedim, erkek yeşilbaşmı? Bende av esnasında üç yıl önce kanadından vurulan erkek vardı, uzun süre dişi aradım ama bulamamıştım. Sonrasında iyileştirip ayağınada bir tane künye takıp saldım. Ama gitmedi sayılır yakın çevredeki bir gölete yerleşmiş.

Hüseyin bey güvercinlerden sonra birde bunlara merak sardık ördekten anlamam ama yeşilbaş diyorlar toplam 2 dişi 1 erkek var dişilerin bir tanesi kuluçkada yavrular çıkarsa resimleri paylaşacağım saygılarla

Mekanınız yemyeşil , her yer papatya , ördekleriniz de çok sevimli maşallah , yanlız bu mevsimde yavrularının olması gerekmiyornu .. selamlarŞEREF

Maşallah allah mutluluk versin ördeklerinle sana. bendede vardı ördek pekin ördeğidi

şeref' Alıntı:
Mekanınız yemyeşil , her yer papatya , ördekleriniz de çok sevimli maşallah , yanlız bu mevsimde yavrularının olması gerekmiyornu .. selamlarŞEREF

TEŞEKKÜR EDERİM ŞEREF EVET BU ZAMAN KULUÇKA YAPIYORLAR

yuşa' Alıntı:
Maşallah allah mutluluk versin ördeklerinle sana. bendede vardı ördek pekin ördeğidi

teşekkür ederim hayvanların bir çoğu güzel varlıklar insana değişik bir haz veriyorlar günümüz şartlarında stres atmanın en güzel yolu hayvan beslemek bence herkez sevdiği bir hayvanı beslemeli

Evet bencede sana katılıyorum

Sende makara ırkı kuş besliyorsun bende besliyorum istanbulda bir tane dişim var mülakat cok aşırı makara yapıyor bu gun çatıya takıldı.diğerleri okadar deil sadece bu cok aşırı oyun yapıyoor sence bir tehlike arzu eder mi?

bu konu içinde farklı konu yazdım ama Ozdemir59 harıcındeki üyeler dikkate almassa konu başka bir yöne yol almaz diye düşünüyorum.

SAYGILARIMLA...

yuşa' Alıntı:
Sende makara ırkı kuş besliyorsun bende besliyorum istanbulda bir tane dişim var mülakat cok aşırı makara yapıyor bu gun çatıya takıldı.diğerleri okadar deil sadece bu cok aşırı oyun yapıyoor sence bir tehlike arzu eder mi?

bu konu içinde farklı konu yazdım ama Ozdemir59 harıcındeki üyeler dikkate almassa konu başka bir yöne yol almaz diye düşünüyorum.

SAYGILARIMLA...

Sevgili Yuşa aslında ördekler bölümünde güvercinleri tartışmak istemem ama elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım bahsettiğin kuş eğer gerçek bir makaracı kuş ise dediğin gibi bazı durumlarda çatılara kadar düşebilir bu bazı durumlar kuş altında yumurta veya yavru gördüğü zaman olabiliyor bu dönemlerde makara yapma özelliği ön plana çıkıp çoğu zaman yaralanmalara hatta ölümlere sebep olabiliyor eğer makarayı çok yüksekten yapıp yere kadar dönüyorsa güzel bir şey birde makaracı kuşlar salınmaya salınmaya sarılık dediğimiz hastalığa yakalanıyorlar buda şöyle belli olur alçak mesafeden durmadan takla atıyor yere kadar düşüyor senin kuşun hangi şıkka giriyor bilemiyorum sevgilerle

Cevabın için teşekkürler kuşlar sinek dediğim yükseklikten makaraya başlıyor bazen alçak uçarken de yapıyor işte alçak uçarken yaptığında çatıya çakıldı.allahdan bişi olmadı 5 mt. yükseklıkten düştüde.bazen cok rüzgar olduğunda çatının tam üstünde yavaş yavaş ilerleme yapıyor işte yap o rüzgarlı anda olmuştu.İyişalah daha çakılmaz kuş.şuan elime geçen en iyi kuş diyebilirim sana .
verdiğin bilgiler içinj saol

sana bir sorun daha olacak annanemlerin dişi ördek hep kafasını içinine sokup bağırıyor yumurtluyorda sizce bu durum normal bir durum mu yoksa bir hastalık felan mı var.

bu konudada beni aydınlatırsanız cok sevinirim
teşekkürler...

SAYGILARIMLA...

şuan ördek annenemlerde ve hep yumurtasını yiyorlar hergün

bendede yumurtası var 6 günleri kaldı 6 gün sonra 5 tane cıkacak allahın izniyle...

Dediğim gibi ördekler annanemlerde ben sadece büyütüm onlara verdim arada gidip bakıyorum cok yakından ılgılenemiyorum.Ayrıca ördekler yabani değiler.Zaten ördekleri zor kabulendirdim bide yavrusunu istemezler diye düşünüyorum ben istanbuldayım ördekler gebzede.Benim bahçem yok olsa keşhe küçükken bahçeli evde büyüdüm büyünce istanbula geldik apartman hayatı anlayacağın.bilgilerinden dolayı teşekkürler...

SAYGILARIMLA...

benimde çarşamba günü 3 adet cıktı 5 yumurtadan bende hafta sonu paylaşırım..

Geri