yabancı nasıl yakalanır

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mesut-1907
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mesut-1907

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mesut sönmez
Meslek
güvenlik
İlgi Alanı
Kuşlar
slm yabancı yakalamnın püf noktaları nelerdir.çok mu kuşum olmalı.kuşlarım renkli mi olmalı mesela kuş inince hemen kümese mi sokmaya çalışmalıyım yoksa kendi haline bırakıp biraz ürkeklinin geçmesini mi beklemeliyim.Sizler neler yaparsınız nasıl yakalarsınız.Konuya ilgi gösterip bilgilendirenlere şimdiden teşekkürler.SAYGILAR

MESUT Kardeşim kuş beslemede yenisin herhalde.benim sana tavsiyem ,çevrendeki kuş besleyen arkadaşlarınla dost kalabilmek için kuş tutma sevdasından vazgeç.göreceksin ki güvercin beslemek sana daha fazla keyif verecek.ama yinede ben kuş tutmak istiyorumdersen kuş pazarında satılan kepçelerden temin et her inen yabancıyı yakalarsın.

cüneyt arkın' Alıntı:
MESUT Kardeşim kuş beslemede yenisin herhalde.benim sana tavsiyem ,çevrendeki kuş besleyen arkadaşlarınla dost kalabilmek için kuş tutma sevdasından vazgeç.göreceksin ki güvercin beslemek sana daha fazla keyif verecek.ama yinede ben kuş tutmak istiyorumdersen kuş pazarında satılan kepçelerden temin et her inen yabancıyı yakalarsın.
teşekkür ederim

bence de al kendin besle... :slm:

yha herkes kuş tutmayı boşver demiş ama kuş tutmakda o kadar zevkli oluyor ki...
BEnce sen kuşu tut eğer kuş tanıdıın sevdiin birininse geri verirsin.Yoksa sende kalır.
Ben her zaman kuş geldiğinde kuşlarımı oynatırım.Kuş iner.Sonra yem atarım benim kuşlar yeme iner tabi yabancıda iner.Kuşun tedirginleşmesini engellerim yani şüpheleneceği hiçbir haraket yapmam.Kuş zaten yemi yiyince kümese girer.Bilmiyorun sizler katılırmısınız bu yola ama indiripte tutamadığım kuş olmadı hiç...

saygılar...

selamlar bence benimkiler kaçmasında kimseninkinide yakalamasamda olur sende öyle düşün sen bir sürü yakalarsın biri bir gün bir kuşunu yakalar canın yanar benden tavsiye bu olur.

Avarecilik bugüne kadar ilgimi çekmeyen bir alan olmştur.Yabancı avare yakalmadıkmı yakaladık tabi,ancak yakaladığım hiç bir avareyi gelen sahibine vermemezlik yapmadım.sahipleri gelmeyenleride meraklı kişilere verdim.
Yabancı,tanımadığınız bir kuşn kümesinizde sizin öz kuşlarınızla aynı havayı soluması bazen çok ağır sonuçlara sebebiyet verebilir.Hem ben oynar beslerken,kümesime gelen taklacı yada atıyorum bir kelebeği ne yapabilirim ki.
Sahibini bulursam geri iade etmek,bulmassam başak bir kişiye hediye etmek.Avarede prensibim budur.

Herkeze teşekkürler.SAYGILAR

Evet eldekini yitirmeyelim de elin kuşu lazım değil.selamlar.ŞEREF

selam arkadaşlar vallaha ben kuş tutma işine karşıyım .çünkü taklacı kuş besleyen arkadaşlar bilir.heleki ankarada kuş besleyenler daha ii bilir.çünkü cou kişi ankarada kuşlarını tenha zamanlarda uçurmak ister .kuşu uçurduun zaman başka birileri kuş uçururie veya pırıltı vermek isterse yakın mesafelerden .uçan kuşların büyük bir kısmını etkiler.oyununu bozabilir.yanlış bir iştir bu .böyle saygısız davranışlar çou zaman kavga sebebi olmuştur.hatta ve hatta insan ölümleri ile sonuclanmıştır.dikkat saygı sevgi ve hoşgörü lü kuş beslemek gerekin .bugün baskasına olan yarın sizede yapılır.saygılarla

Battanlıoğlu arkdasıma katılıyorum cok doğru soylemissin arkadasım bunu biz ankaralılar daha iyi biliyoruz sakin bir zaman kusculardan uzak bi yer bulmak cok zor ne benim kusum gitsin ne de bana baskasnın kusu gelsin...

Saygılarımla

polllat' Alıntı:
yha herkes kuş tutmayı boşver demiş ama kuş tutmakda o kadar zevkli oluyor ki...
BEnce sen kuşu tut eğer kuş tanıdıın sevdiin birininse geri verirsin.Yoksa sende kalır.
Ben her zaman kuş geldiğinde kuşlarımı oynatırım.Kuş iner.Sonra yem atarım benim kuşlar yeme iner tabi yabancıda iner.Kuşun tedirginleşmesini engellerim yani şüpheleneceği hiçbir haraket yapmam.Kuş zaten yemi yiyince kümese girer.Bilmiyorun sizler katılırmısınız bu yola ama indiripte tutamadığım kuş olmadı hiç...

saygılar...
katılıyom sewdiğin birininse geri wer ama genede çewrendekilerle anlaşma yap derim
KUBİLAY saygılarımla.......

BENİM İKİ KUŞUM GİTTİ VE GELMEDİ.
YAKALAYIP DA ELİNDE TUTANA KESİNLİKLE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM
BÖYLE BASİT VE ADİ BİR İŞE GİRİŞMEMEK LAZIM
HIRSIZLIKTAN NE FARKI VAR

yabanci güvercin damina indimi eline beyaz güvercin al parlak yaparak üzerine git yakala kacmaz ben öyle yapiyom

Kuşu indirin, yemlerini, sularini önlerine koyun ve siz aşagi inin.

Ben dam da besledigim siralar böyle çok kuş yakaladım. Hepsi bütün gün yer, içer akşam olunca kümese girerler. Diger kuşta rahat rahat onlarla beraber. %80 hicbir yere gitmez, girer kümese.

Bir baska kullandigim yöntem ise kuşları aç bırakmak. Kuşlar aç oldugu zaman kümese sokmakta hic zorluk çekmezsiniz. Birkaç disari, akabinde kümese yem atarsiniz girerler hep birlikte.Tabii her kaçak aç olmuyor, kimisi karni tok geliyor. Yeme gelmeyen kaçak var ise üste anlattigimi uygulayabilirsiniz.

mesut-1907' Alıntı:
slm yabancı yakalamnın püf noktaları nelerdir.çok mu kuşum olmalı.kuşlarım renkli mi olmalı mesela kuş inince hemen kümese mi sokmaya çalışmalıyım yoksa kendi haline bırakıp biraz ürkeklinin geçmesini mi beklemeliyim.Sizler neler yaparsınız nasıl yakalarsınız.Konuya ilgi gösterip bilgilendirenlere şimdiden teşekkürler.SAYGILAR

sevgili mesut sana tavsiyem yabancı kuş yakalama merakın elindeki kuşlara hastalık bulaştırma ve hepsini kaybetmene sebep olabilir,ikincisi yakaladığın kuşun belki başka bir kümeste bekleyen yavrusu vardır ve aç annesini veya babasını beklemektedir ,kuş yorgundur ve biraz mola verip biraz yem biraz su ve tekrar yoluna devam etmeye çalışıyordur ,belkide avcı kuşlardan korkup saklanmıştır vb. :?
yıllardır yabancı kuşlar iner kümesime ama hiçbirini tutmaya çalışmadım konakladıkları gece karantina kafesine koydum eğer hasta değilse karnını doyurdum suyunu verdim ve saldım gidip gitmemek artık onun elinde tercihini senden yana kullanmışsa çevrende yaşayan birilerinin değilse ve beslemek istersen o zaman tanrı misafiri dersin ama kepçeyle başka tuzaklarla hayvanlara lütfen zulm etme ve onlara şans tanı
aşşağıdaki konu başlığı forumda var lütfen oku bir kuşu sahibine ve kümesine ulaştırmak için ne gibi çabalar harcanıyor ve nasıl duyarlı davranıyorlar

viewtopic.php?f=62&t=452

ahmet esmek

S.a

Arkadaşlar öncelikle yabancı kuş yakalamak diye bir olay var bunu herkes bilir. Doğru veya yanlış. arkadaşınızın olduğunu bildiğiniz kuşa az açıldı diye pırıltı vermek arkadaşınız olmasa dahi başkasının kuşuna pırıltı vermek hoş bişey değil. Bu yüzden kavgalar da başka kötü olaylarda yaşanıyor. Ama havadan bilmediğiniz kuş geçiyor. Bunu yakalamak da zevktir. O heyecanı yaşamak gerekir. Hele ki çokta güzel bir kuşsa dama indiğinde gol atan futbolcu gibi sevinir çoğu. Kuşun arkasından biri gelir benim kuşum der tarif eder vermezsen oda çok yanlış olaydır.

Peki kuş nasıl yakalanır. Ben yabancı kuş için kuşlarımı perişan etmem ama yabancı kuş istanbul da çok olduğu için sırf kaçak deriz yabancıya. kaçak kuş için kuş besleriz. Bunlar kırık kuşlardır oyun kuşu gibi kendini inerken falan hırpalamaz. kalkar hemen iner veya uçar çabuk iner. bu kuşlardan elinde olacak bu kuşlar adedi fazla olursa daha iyi. Bu kuşlarla damına indirirsin kuş iner inmez kümese arkalaman gerekir. ilk indiğinde aptallaşır diğer kuşları takip eder. oyalanırsa etrafına bakınır kaşınır dolaşırsa ayılır. Yerini hatırlar kalkar arkalaman zor olur. Benim tavsiyem bu.

Selamun Aleyküm abilerim :) Ben 7-8 ay Önce Kuş Besliyordum Belli Bazı Sebeplerle Bırakmak Zorunda Kalmıştım 4-5 aydır Düzenli Bi Kümesim Var Balkon Kümesi 1 Tanede Dedemlere Yapıcaktım Vaz Geçtim, Bende Ala , Çakmaklı , Kelebek var

Ben İlk Başladığımda 2 Çift Kuşum vardı Bunlar Çakmaklıydı Sonradan 90 TL Civarıydı Yanlış Hatırlamıyosam 1 çift oyunlu ala aldım erkeğini Bizim 200 Mt İlerdeki Kümesin Sahibi Olan Hakkı Ağabey İndirdi Kuş Güzelde Oynuyordu İndirmektede Zorluk Çekmiyordum Adam Güvercinin Benim Olduğunu Bile Bile İndirdi Gururuma Yediremeyip Kapısına bile gitmemiştim 3-4 Gün Sonra Baktım Hakkı Ağabey Kuşları Salmış Aşşağı Dükkanına inmiş Müşteriye Bakıyor. (Kendisi Emlakçı)Bende Fırsatı Kaçırmadım Torpili Yaktım Fırlattım Sokağa Hakkı Abinin Tüm Kuşlar O Gürültüden Ürküp Kalktı Bayağıda Yavru Vardı 8-9 tane yeni yetme Yavru vardı Hepsi Gürültüden Kalktılar Hakkı Abi Direk Fırladı Sokağa Müşetiriyi Falan Bırakıp Bende Kuşları saldım bu sırada Onun Uçan Kart Kuşlar İndi Yavrular İneceği yeri Bilemediler o yüzden inmediler Bende Saldım Benim Kuşları 7 Yavrusunu Topladım Gözünün önünde Sonra Gittim Koydum Koliye Yemle Değiştirdim 1 tane Kelebeğini Sadece Aldım Besliyorum Şuanda :) O Günden Sonra Bütün İndirdiği kuşlarıı Sahibine Götürmeye başlamış kazara 2-3 Kuşunu Yakaladım Geri Götürdüm Son Götürdüğümde Erkek Ala'mı İade Etti Bende Kabul Etmedim Boşver Abi Ben Senin Kelebeğini Sende Benim Ala'mı Aldın Ödeştik Kalsın dedim Zaten Beğendiğim Kuş Olmazsa Hiç Ellemem :) ama Beğenirsem Salarım Kuşları Zaten Dönek Yada Kelebekse Direk Parıltıya Tav Olup İniyolar Mesela Çok İyi Kuşlar Oluyo Balkona İndirmenin Sırrı Camın Önünde Sunta Olmasından Geçer :) 2 Tane 1 Mt lik Demir Astırdım Çamaşır Demirlerinden Arasınada 100*100 cm Sunta koydum Beyaz Kuşlar Önce Oraya iniyo Sonrada Kümese Dalıyolar (Kuşlarımı Mutlaka Aç Uçururum Tok Olunca İnmiyolar ) Birde Yaz Aylarında Kaçak Yakalarken Dikkat Edin Hayvan Susamış Olabiliyor Su Dökerekte indirebilirsiniz :) Bu Vesileyle Anılarımıda Anlattım :) Vaktinizi aldım Okuduysanız Teşekkürler :)

Umut Mehdioğlu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri