YABANİ GÜVERCİNİM 42 km DEN GELDİ.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkeroden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

turkeroden

Moderatör
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
TÜRKER ÖDEN
Meslek
GÜVENLİK
ONLARCA DAĞI AŞARAK HİÇ ZORLANMADAN DÜMDÜZ EVİNE DOĞRU GELDİ. 5 YILDIR SAĞ AYAĞI AKSAYAN BU DİŞİ GÜVERCİNİ BESLEMEKTEYİM. O ' NU SEVİYORUM. BUNA BENZER , 40 KADAR YABANİ GÜVERCİNE DE YEM VERMEKTEYİM. HİÇ ZARARLARINI GÖRMEDİM.15 YILDIR KUŞLARIMDA HASTALANMADI.

[No message]

Ekli dosyalar

• PICT0061.webp
    PICT0061.webp
    699.2 KB · Görüntüleme: 1,826
[No message]

Ekli dosyalar

• PICT0063.webp
    PICT0063.webp
    832.1 KB · Görüntüleme: 1,865
masallah helal olsun boyle yuvasına sadık kusları oldum olası cok severım.cınsı ırkı ne olursa olsun asıl hayvan kendını bellı edıyor

böyle kuşlar gerçekten zor bulunur gelen kuşada besleyenede helal olsun!!!!

BERATCIĞIM; SALMIŞ OLDUĞUM BÖLGE ÇOK DAĞLIK BURSANIN MERKEZİNE DE TERS BİR YER.BURADAN POSTA (MUHABERE) KUŞLARININ HARİCİNDE BİR GÜVERCİNİN ÇIKABİLECEĞİ YER DEĞİL.EN YAKIN PAZAR BAKKAL 15 -20 KM OLAN DAĞ KÖYLERİ SARP KAYALIKLI VİRAJLAR VAR.YABANİ GÜVERCİNLERİMDEN EN ESKİ OLAN BU DİŞİYE KESİNLİKLE GÜVENEREK SALDIM.

TEBRİKLER BOŞAMI DEMİŞLER İYİ KUŞ EVİNİ BİLEN KUŞDUR DİYE
SAYGILAR

benimde böyle bir yabanim vardı..yavruyken girmişti kümese kıyamadım besledim 1 sene falan..daha sonradan 20 km öteden salardım hep gelirdi..daha fazlasına cesaret edemezdim kaybolacak diye..diger kuslarımdan daha cok severdim onu :)

Maşallah..Kuşlarıma zararı olmadı hastalık fılan bulasmadı demıssınız abımde..Anlamadıgım birşey yabanı güvercın demek hastalık mı demek. Kuşunuzun hakkını yemeyin :)

evet hastalık demektir .ÇÜNKÜ , her yabani KUŞ istatistikii % 90 gibi coccıdıosis taşıyıcısıdır.YANİ yeşil ishal (KURGAN) deriz ya..

[No message]

Ekli dosyalar

• PICT0092.webp
    PICT0092.webp
    882.5 KB · Görüntüleme: 1,665
  • PICT0094.webp
    PICT0094.webp
    664.4 KB · Görüntüleme: 1,646
  • PICT0098.webp
    PICT0098.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 1,616
Yabani güvercinle kümesimizdeki kuş aynı suyu içmedikten sonra kolay kolay hastalık bulaşmaz birde kısa mesafeden denemişiniz İzmirde bir arkadaşım yavruluktan yetiştirdigi yabanileri İstanbuldan saldı ve geri döndüler.

selamlar. eğer onlara herhangi bir zarar vermeden yani ne bileyim kapatmak kanatlarını çekmek gibi zarar vermeden sırf iyilik olsun diye bakıyorsanız tebrikler.yok üresinler diye yapıyorsanız tebrik edemem doğrusu.

ben öyle olduğuna inanıyorum :)
bide kaya güvercininin tüm güvercinlerin atası olduğunu okumuştum.

ben öyle olduğuna inanıyorum :)
bide kaya güvercininin tüm güvercinlerin atası olduğunu okumuştum.

YABANİ GÜVERCİNLERİN KARNI AÇ.. BİRİLERİ ONLARI BESLEMELİ..

postalarla akrabalar nede olsa

POSTAlar ile YABANİ güvercinlerimiz AKRABA MI ?

Geri