yabani güvercinler hakkında sorum var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan patron35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

patron35

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emir yolcu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
abiler kardeşler ben kuşçuluğa yeni başladım . posta güvercinlerini çok seviyorum ama her aldğımda kaçıp eski yerlerine gidiyolarlar . diyorum ki parklardaki şu yabani güvercinlerden 1 çift yakalayıp kuşlarımdan ayrı ufak bir kümeste sadece ikisini salma yapsam yavru verirler mi ve o yavru posta gibi bağlı olur mu ? yavru yeme başladıktan sonra yakaladıklarımı salıcam. zaten evimin çatı arasında bile bir çok yabani var, kuşlarımdan kalan yemleri bile yiyorlar. bir fikir verin lütfen yabaniler hakkında hiçbirşey bilmiyorum

yabanilerle uğraşma posta besliyecek isen yavru posta al daha cik cik olsun yada yetişkin al kanatlarını makazla önümüz yaz bol yavru alırsın yavruları uçururusun yetişkin posta kuşlarını alıştırmak çoook zordur.

Yetişkin posta kuşları damarlıdır , nereden salırsan sal mutlaka evini bulurlar. Zaten uzun mesafe katederek evini bulabilen bir kuş olduğu için damarlı kuşu kendine alıştırman biraz zor . Fakat illa yavru baktırcam diyorsan yetişkin posta alıp kümeslerinden dışarı salma, tabi eğer salman genişse kuşlar rahat bir ortamda duracaksalar. Ama eğer salman küçükse kanatlarına makas atıp uçmalarını engelleyebilirsin..

salmam ufak o yüzden yetişkin satın alıp, yavru deniycem. sağolun .

Eğer salman ufaksa kanatlarını makasla ki kuşlar bir yere kaçamasınlar..

iyi günler kuşun kanadını makaslama onlarda can taşıyor.postalar yabaniler kadar ürkek değil sonuçta kümesini kaçamıcakları şekilde yap güneş görsün kanadını çırpsın yeter .sen al 1 takım posta takılsınlar ne kadar az rahatsız edersen o kadar çok yavru alırsın temizliğine dikkat et mineralini suyunu yemini eksik etme yeter.

makaslamak yada yeni kümes yapmak yerine kanatlarını bantlasam yavrusu olduktan sonra açsam yine kaçar mı ? çünkü bir kere posta yaralı yakalamıştım yabani sanıp karşı komşuma verdim onda öyleyken kaldı uçuruyordu bile.

POSTA HELE DAMIZLIK ALISTIRMAK ÇOK ZOR YAVRU ALSANDA GİDER DİYE BİLİYORUM AMA DÜŞÜK Bİ İHTİMAL VAR BENİM MAKSALAMA VEYA BANTLAMA DEMEMDEKİ AMAÇ KUŞ KENDİNİ RAHAT HİSSETSİN.KUŞ TÜĞÜNÜ KENDİ ATACAK MAKASLARSAN HAYVAN HEM HIRPALANIR HEMDE DAHA SONRA KANAT VERİNCE ZORLA ÇEKECEĞİN İÇİN KANATLAR ESKİSİ KADAR KUVVETLİ OLMAYACAK ÇÜNKÜ KUŞU ZORLA TÜĞE SOKMUŞ GİBİ OLACAKSIN.

POSTA YAPISI İTİBARRİYLE GÜÇLÜ HAYVAN KESSENDE KANADINI BANTLASANDA KAÇMAK İSTERSE UÇAR KAÇAR.KANADI BANTLI VEYA KESİKKEN KAÇARSA KEDİLERE VEYA MARTILARA YEM OLUR.
KÜMES YAPMA ELİNDEKİ KÜMESİ MODİFİYE ET.KAÇAMICAKLARI ŞEKİLDE DÜZENLE 2 TAKIM YAVRUDA ALDIKTAN SONRA YA ŞANSINI DENE YADA SAT.

teşekkürler abi sağol dediklerinizden yola çıkıcam. birde ortalama fiyatları ne kadar postaların ?

normal posta alıcaksın yani profesyonel değil. şimdi posta bulman biraz sıkıntı olur gibi geliyor bana yavru zamanı millet bakıcı arıyordur yana döne kışın 20-30 tl olan takımı şimdi bulabilrsen 50 den aşağı almazsın gibi geliyor.güvenilir birinden alman lazım lap diye bilen anlıyan bir büyüğünden yardım iste gördünmü alma araştır öyle al babana yazık olmasın:)

sağol abi . burda sadece posta besleyen bi abimizden tanıdık yoluyla rica edicem verirse yeni yavrularından yada yetişkinlerinden nasıl olursa olsun bir çift posta alıcam olmassada kıyıcaz paraya artık :)

0zqur' Alıntı:
Yetişkin posta kuşları damarlıdır , nereden salırsan sal mutlaka evini bulurlar. Zaten uzun mesafe katederek evini bulabilen bir kuş olduğu için damarlı kuşu kendine alıştırman biraz zor . Fakat illa yavru baktırcam diyorsan yetişkin posta alıp kümeslerinden dışarı salma, tabi eğer salman genişse kuşlar rahat bir ortamda duracaksalar. Ama eğer salman küçükse kanatlarına makas atıp uçmalarını engelleyebilirsin..
sabırlı006' Alıntı:
iyi günler kuşun kanadını makaslama onlarda can taşıyor.postalar yabaniler kadar ürkek değil sonuçta kümesini kaçamıcakları şekilde yap güneş görsün kanadını çırpsın yeter .sen al 1 takım posta takılsınlar ne kadar az rahatsız edersen o kadar çok yavru alırsın temizliğine dikkat et mineralini suyunu yemini eksik etme yeter.
Merhaba Gökhan abi. Ben kuş beslediği alanın küçük olduğunu söylediği için makaslamasını söyledim.Yani eğer bantlarsa bir süre sonra bant kendiliğinden çözülebiliyor ve kuş kaçabiliyor daha önce başıma geldi ordan biliyorum. Aynı zamanda tabi ki kuşlarımızın rahatı bizim için en önemli şey. Ama bu kardeşimizin imkanı kuşların kanatlarını açık şekilde beslemeye el vermediğini düşünerek onu önerdim.. Tabiki kuşun canını yakmak yada zorla tüğe girmesini sağlamak gibi bir amacımız yok . Eğer küçük bir yerde, kanadı salıkda olsa kesikde olsa kuş beslenecekse zaten o kuşlardan verim alınamaz diye düşünüyorum..
Saygılarımı sunuyorum..

merhaba ,haklısın kardeşim iyi günler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri