yabaniler atmacayı kovalıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 02muro02
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

02muro02

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat erpolat
Meslek
ciftci
İlgi Alanı
Kediler
slm dostlarım bızım burda atmaca geldıgınde yabaniler hepsı ucuyor horozlar otyor anlıyorum yani geldıgını ama benı sasırtan su yabaniler atmacayı kovalıyor bıde bu atmaca yerden ucuyor yusufcuklara saldırıyor sercelere saldırıyor guvercınlere saldırmıyo

Atmaca olmayabilir. Örneğin şahinler boyut olarak atmacalardan daha küçüktür. Yemek seçimleri genelde fare, serçe, dediğiniz gibi böcek vb. canlılar olur zaten neredeyse kendisi güvercin kadar oluyor. Yani sebebi bu olabilir. Atmaca öyle kolay kolay iflah olmaz.

ozaman korkmama gerek yok bugune kadar kuslarıma saldıran atmaca gormedım :)

Kuşların en büyük düşmanı atmaca da şahin de değil zaten. Gökdoğan çok zarar veriyor diye biliyorum.

senin o gördüğün kerkenez.. Atmaca, şahin, doğan (gökdoğan - kılıçkanat) bunlardan birisi açken gelince güvercini affetmez alır :)

Kerkenez ise, güvercine kolay kolay dalmaz, daha küçüklerin peşine uçar..

tamamda kerkenez dıon ama ogun bıtanesı geldı guvercnden buyuktu yusufcugu kovaladı ama guvercnlere saldrmadı

Ben bir guvercin yetistiricisi olarak 2 cesit atmaca biliorum kimisi bunlara bilimsel isimlerini dogru yada yanlis bi sekilde tribe girerek soyluyo benim icin onemli deilde o 2 cesit atmacada guvercin aliyo. Birisi normal sivri kanat guvercin atmacasi digeride biraz daha kucuk kanatlari sivri olmayan serce atmacasi ben bole biliom ikiside daldi benim kuslara sivri kanat aldi tek dalista serce atmacasi alamadi yaraladi yani serce atmacasi dalmaz diyip ucurma sakin ac olunca dalip aliyo

haklısın ama yabani kuşlar etrafta cok oldugu ıcın dalamıyor onlara sercelere dalıyor hep

şahin , atmaca dediğimiz gökdoğan , alacadoğan :

kerkenez:

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri