Yabanilerle Başım Dertte.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan evo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

evo

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat özarslan
Meslek
öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
Selamlar, Ben balkonda taklacı beslemekteyim, Son zamanlarda yabaniler dadandı balkona, hiç rahat vermiyorlar, kuşların başından ayrılamıyorum. Bunları uzaklaştırmanın bi yolu varmıdır? Çünkü at sineği olmayan kuşlarımda at sineği gördüm bugün, bence nedeni yabaniler..

merhaba murat bey,
bendede cok oluyordu bende terasta beslıyordum, cok kotu bır durum ve hıc bı sekılde uzaklastıramazsınız, kusları ucurup ındırıp kumesı kapatmak en mantıklısı, dısarda fazla bırakmayın.

Aynı sorun bendede var hergün saat 5:30 da hazır bekliyolar, ezberlemişler resmen kuşları çıkardıgım saati =)))

haftada banyolarına blotic adlı ilactan dök yıkansınlar sinek kalmaz.. sinek her zaman olcak onu dert etme ama hastalık varsa kusta ozman kork saglamsa sinek zarar vermez..

onlara bir enqel yok malesef ki kuşşlarınıza sinek değil hastalık bile bulastırma imkanı var her yere her giriyor kümes kümes geziyorlar bazen eslesmeler olabiliyor bu yabani güvercinler alıstığı zamanda unutmazlar .....

teşekkürler yorumlar için, ozaman yapacak birşey yok, kuşlar şuan sağlıklı çok şükür, ama önceden açıp gidebiliyordum, şimdi başında beklicez artık...

merhaba arkadaşım,aslında balkonda beslerken bu durum kolay çözülür tül perde asarsan yada balıkçı ağı tarzında daha geniş boşluklu bir perdeyle sorun çözülür kornişli yaparsan çek açılsın çek kapansın ,ya ben yerde besliyorum ve yan çatılardan atmaca gibi dalıyorlar yerde kuş kalmıyor:slm:

evet arkadaslar yabanilerin ayagini kumesten keserseniz hastalik yollarinin yuzde ellisini kesmis olursunuz bence yabanileri bir hafta boyunca tutun sonra goturebildiginiz kadar uzaga goturup birakin biz oyle yapardik...

aynı sorunu bende yasıyorum bazen yabaniler işe yarıyor aslında fakat yaradan cok zararı var yarım saat önce 20 tane tuttum yarın sabah kayseriye bırakıcam...

Murat abi yabanilerin gelmemesi için mümkün olduğunca dışarda yem bırakma.. Bende terasta beslediğim için bizim burayada çok geliyorlar ama yem bulamayınca hemen gidiyorlar geriye... Bende kuşları yemlerken mümkün olduğunca sessiz yemliyorum, onlar fark etmeden benim kuşlar yemi yiyor...Ama bolkonunda yem yedikçe ayırt olmazlar ordan...

..........SİNAN ÖZTEKİN..........

tabi bazen geri gelenler olucaktir onlarida gelemiyecekleri uzakliktan birakin.....baktiniz is buyudu dahale geliyorlar artik onlarada bir kumes yaparsiniz artik :-))) saka tabiiikiii gelemiyeceklerdi.

Yabani güvercinlerin gelmemesi için, yemlemeyi dışarda yapma, kuşlara yemlikte yem ver, kalan yem olursa kumeste bırakma, kümes tabanına ızgara koy, ızgara olmadımı pisliğim içinden yemi bulup yine yer yabani.Benim balkondaki su gider süzgecinin kapağını söküp içindeki yem artıklarını bile yiyolar, kurtuluş yok :)

Kuşları dışarıda yemleme baktın hala geliyorlar kümesinden 20-30m uzağa açık bir yere haftada 2-3kere ekmek kırıntıları bırak zamanla oraya alışırlar.Yabaniler nerde yiyecek bulursa oraya giderler hatta tüm gün boyunca çatılarda balkonlarda oraya ekmek kırıntılarını bırakmanı beklerler.Hem kümesine gelenlerden kurtulmuş olursun hemde sevaba girmiş olursun =)

öncelikle herkeze selamlar ben AFYON'luyum ve benim kuşlarımda terasda (365 gün serbest)ve yaban güvercinlerinin geçiş yolu üzerinde ama hiç yaban güvercini terasın yakınından bile geçmiyorlar bunu nedeni afyondaki yaban güvercinlerinin hala vahşi oldukları ve beslenme alanı çok vazla bu bölgedeki tarım arazileri merkeze çok yakın olması büyük sehirlerde ise yaban güvercinleri sokaklarda insanların arasında yaşıyor beslenilmeside cabası bir taraftan sevap ama bir tarafanan ise kuşlar kolaya kaçmayı öğreniyor ve sizin gibi büyük sehirde güvercin severlerin başına musallat oluyorlar...Bundan dolayı güvercinlerine sık sık banyo yapmalarını sağlamaktan başka bir şey kalmıyor hastalık konusuna gelince kuşlarınıza ne kadar iyi bakarsanız o kadar hastalığa yakalanmaları zor olur....

herkeze saygılar sevgiler

Geri